مصرف لبنیات کشور یک چهارم متوسط جهانی است
رییس سازمان غذا و دارو کشور گفت: مصرف شیر و لبنیات در کشور ۲۵ درصد از سرانهای که باید باشد، است و این به معنای آن بوده که اگر این میزان افزایش پیدا نکند در آینده شاهد مشکلات استخوانی و دندانی خواهیم بود که مردم و حوزه سلامت باید هزینه گزافی را در حوزه سلامت و درمان متحمل شوند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شانه ساز در نشست روسای دانشگاهها و معاونان آموزشی و غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه یک سلامت کشور که ظهر امروز در ساری برگزار شد، با اشاره به حواشی ادعای برنامه تلویزیونی مبنی بر وجود سم در شیر و لبنیات اظهار کرد: در این مقطع نمونههایی که در آزمایشگاه مرجع وجود داشت، کنترل کردیم و این نگرانی که به مردم القا شد، نگرانی اشتباهی بود.
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: سرانه مصرف شیر و لبنیات یک چهارم سرانه دنیا است، با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور با باورغلط چنین مطالبی را دامن نزنند چراکه این مسئله مشکلات زیادی را برای کشور به وجود خواهد آورد، متخصصین، پزشکان، داروسازها و متخصصین تغذیه به میدان ورود پیدا کنند و اطلاعات صحیح به مردم دهند و بگویند که عدم مصرف لبنیات چه عوارضی در پی خواهد داشت.
وی افزود: این اطمینان را به مردم میدهم که هیچگونه نگرانی در مصرف لبنیات وجود ندارد، مصرف لبنیات کشور یک چهارم متوسط جهانی است و این رقم باید ۴ تا ۵ برابر افزایش پیدا کند که ما مشکل پوکی استخوان و عوارض ناشی از پروتئین و کلسیم موجود در لبنیات را نداشته باشیم، کارخانجات تولید کننده شیر و لبنیات توسط معاونت های غذا و دارو دائم کنترل میشوند، ۱۶ نمونه را در همان روز که خبر پخش شد در آزمایشگاه مرجع داشتیم هیچگونه مشکلی نداشتند و قابل مصرف بود و در استان مازندران نیز از ۲۰۰ نمونهای که بررسی شد، هیچ مشکلی نداشته است.
شانه ساز گفت: مصرف نکردن شیر عوارض بیشتری نسبت به خطراتی که در رسانهها مطرح شد برای فرد به وجود میآورد و ما داریم خطر قطعی را میپذیریم به دلیل خطر احتمالی که آیا چنین چیزی وجود داشته است، در تامین نیاز کشور به داروهای اساسی هیچ مشکلی وجود ندارد، ذخایر ما علیرغم همه شیطنتهایی که دشمنان مردم انجام میدهند، کاملا قابل اعتماد است.
رییس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: کیفیت دارو کیفیت بین المللی است، ضوابط و مقررات دارو بین المللی است و دارو ضوابط ملی ندارد و به این دلیل که داروهای ایرانی قیمت مناسبتری نسبت به مشابه خارجی دارد، مردم به آن باور ندارند درحالی که ما به دلیل فشار کمتر به مردم دارو را با قیمت کمتر عرضه میکنیم، همه داروها توسط دشمن رصد میشود، دشمن اگر بتواند نمیگذارد، دارو وارد کشور شود و علیرغم اینکه دو سال است که با این شیطنتها دست و پنجه نرم میکنیم.
وی اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه یک کشور دارای استعدادها و توانمندی فراوانی هستند و بخش مهمی از مناطق کشو محسوب میشوند و میتوانند در حد و اندازه ملی نقشهای مهمی را برای کشور ایفا کنند، یکی از مزیتهای دانشگاههای علوم پزشکی تنوع و کیفیت آنها است، دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان بازوان وزارت بهداشت انجام وظیفه و خدمت رسانی میکنند و تقریبا کمتر نمونه کشوری داریم که همانند دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه یک در بین جامعه نفوذ کرده و بتواند خانه به خانه به مردم سرویس دهد و نیازهای کشور را برطرف کند.
شانه ساز ادامه داد: در حوزه دارو، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی توانمندی زیادی داریم، یکی از برنامههای ما تمرکز زدایی است که در آن تفویض اختیار زیادی را باید به لحاظ تسهیل کار تولید کنندگان به دانشگاههای علوم پزشکی و معاونت های غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی واگذار کنیم، برنامه ما این است که طی تفاهم نامهای که با روسای دانشگاهها منعقد میشود بسیاری از کارها را به معاونت غذا و دارو تفیض میکنیم که تولید کننده و ارباب رجوع نیازی به مراجعه به ستاد غذا و دارو کشور نداشته باشند.
در ادامه سید عباس موسوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با بیان اینکه باید تنوع تولید محصولات را با توجه به میزان قند و نمک افزایش داد، گفت: نوشابه یکی از محصولاتی است که میزان قند آن بسیار زیاد است که میتوان با تغییر استانداردهای میزان مصرف قند در آن علاوه بر کاهش میزان مصرف شکر و صرفه جوئی تنوع محصولات را افزایش داد.
وی میزانمصرف قند و نمک را چالش مهم سلامت کشور برشمرد و افزود: در سالهای اخیر یکی از برنامههای دانشگاههای علوم پزشکی کاهش میزان نمک و شکر در نانها و شیرینیجات بود که خوشبختانه اقدامات خوبی هم انجام شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به بحث میزان سبوس در آرد انواع نانها اشاره کرد و ادامه داد: باتوجه به افزایش قیمت سبوس و تغییر سلیقه مردم شاهد افزایش مصرف نان سفید در جامعه هستیم که مشکلاتی را برای مردم به وجود میآورد بنابراین باید به این مسئله توجه جدی شود.
به گزارش ایسنا موسوی در پایان از تغییر استانداردهای میزان سبوس در آرد انواع نان در تولیدیها و نانوائیهای استان مازندران در سال جاری خبر داد.
وی میزانمصرف قند و نمک را چالش مهم سلامت کشور برشمرد و افزود: در سالهای اخیر یکی از برنامههای دانشگاههای علوم پزشکی کاهش میزان نمک و شکر در نانها و شیرینیجات بود که خوشبختانه اقدامات خوبی هم انجام شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به بحث میزان سبوس در آرد انواع نانها اشاره کرد و ادامه داد: باتوجه به افزایش قیمت سبوس و تغییر سلیقه مردم شاهد افزایش مصرف نان سفید در جامعه هستیم که مشکلاتی را برای مردم به وجود میآورد بنابراین باید به این مسئله توجه جدی شود.
به گزارش ایسنا موسوی در پایان از تغییر استانداردهای میزان سبوس در آرد انواع نان در تولیدیها و نانوائیهای استان مازندران در سال جاری خبر داد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید