سازمان غدا و دارو بیماران را از دسترسی به داروهای جدید محروم کرده است
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران، نسبت به قفل شدن فهرست دارویی کشور انتقاد کرد و گفت: سازمان غذا و دارو بیش از یکسال است که چراغ خاموش قفل بزرگی بر فهرست داروهای مجاز کشور زده و از ورود نام داروهای جدید به آن خودداری میکند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، احمد قویدل با بیان اینکه قفل کردن فهرست دارویی کشور، محروم نمودن بیماران است، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو بیش از یکسال است که چراغ خاموش قفل بزرگی بر فهرست داروهای مجاز کشور زده و از ورود نام داروهای جدید به آن خودداری میکند.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران ادامه داد: این خود تحریمی با چه استدلالی انجام شده است، نمیدانیم. به نظر میرسد سازمان غذا و دارو به سکوت بیشتر از گردش آزاد اطلاعات علاقه مند است. عاقلانه نیست در شرایطی که تمام تلاش آمریکا متوجه قفل کردن اقتصاد کشورمان شده است، مدیران هم همان سیاست را اجرایی کنند، مسئولین سازمان غذا و دارو بدانند با این قفل، بیماران را از دسترسی به داروهای جدید محروم نمودهاند و علم و تکنولوژی در جهان به ثانیه در حال تحول است.
وی افزود: کدام مدیری که موافق توسعه اقتصاد کشور است بر درهای توسعه قفل میزند. مثال ساده آن در حوزه بیماری هموفیلی است. یک شرکت سوئیسی در شرایط تحریمهای غیر انسانی آمریکا، دو سال است میخواهد داروی جدیدی را در فهرست دارویی کشور برای بیماران هموفیلی به ثبت برساند. اما قفلی که بر این فهرست زده شده بیماران هموفیلی را از یکی از پیشرفتهترین داروهای هموفیلی که نه تنها به رگ تزریق نمیشود بلکه با طول عمر یک هفتهای، یک دنیا آرامش و بهبود کیفیت زندگی برای بیماران به ارمغان میآورد محروم نموده است.
قویدل در خصوص اینکه آیا مطالعه اقتصاد دارویی برای این دارو در کشور انجام شده است یا خیر گفت: بله، شما سوال دقیقی را مطرح کردید. مطالعه اقتصاد دارویی آن هم با نتیجه مثبت در کشور انجام شده و اثبات شده است که دارو با ظاهر گران چگونه در یک پروسه دو الی سه ساله به نفع اقتصاد کشور و بیماران است. همین الان چند بیمار داریم که در حجمهای بالا با گزاف ترین هزینه ادامه زندگی میدهند اما هم زندگی آنها کیفیت ندارد و هم هزینه گزافی بر روش دولت است. در صورتی که اگر از داروهای جدید استفاده کنند تحول بزرگی در سلامت آنها به وجود خواهد آمد. برخی خانوادهها حاضرند هست و نیست خودشان را برای بهبود زندگی فرزندشان خرج کنند، اما سازمان غذا و دارو آنها را هم از این حق عملاً محروم میکند.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تصریح کرد: مدیران دارویی کشور بدون توجه به منفعت عمومی و دقیقاً به علت آنکه مدیریت کشور بر اساس آینده نگری نیست و هر مسئولی تلاش میکند هر نتیجهای را در دوره مدیریت خود ببیند به آینده کمتر میاندیشند و به جای توسعه، خود تحریمی را سیاست چنین سازمان حساسی در کشور قرار دادهاند.
به گزارش مهر وی در پایان اضافه کرد: وجود داروهای پیشرفته در کشور سطح رقابت داروهای تولید داخل را بالا میبرد و کیفیت این داروها نیز بهتر خواهد شد. دولت میتواند سطح حمایت بیمهای خود را از داروهای خارجی در سطح حمایت از تولید کنندگان داخلی قرار دهد اما راه را بر ورود داروهای جدید که برخی انقلابی در صنعت دارویی جهان ایجاد کردهاند، نبندد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید