لزوم ارائه یک گایدلاین جدید برای درمان بیماران مبتلا به نابویایی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدعلی اکبری با یادآوری درمان‌های مرسوم این بیماران پیش از وقوع کرونا، تصریح کرد: «در حال حاضر که با شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم، نیاز به یک گایدلاین تازه برای درمان این بیماران، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.»

وی با بیان اینکه در گذشته درصد زیادی از بیماران با علائم نابویایی با ۲ راهکار درمانی تجویز آنتی‌بیوتیک ضد ویروس و همچنین کورتون‌درمانی، سلامتی خود را به دست می‌آوردند، خاطرنشان کرد: «آنتی‌بیوتیک ضد ویروس لود ویروس را با سرعت زیاد کاهش داده و از رشد آنها جلوگیری می‌کرد. همچنین تجویز کورتون با دوز بالا باعث می‌شد که عصب در لحظه اول ملتهب شده اما با ادامه درمان از ۲ هفته تا ۲ ماه، سلول‌های عصبی بازیابی شده و حس بویایی و چشایی بازگردد.»

این متخصص گوش، حلق و بینی ادامه داد: «ویروس‌های هرپس معمولا حس چشایی را درگیر نمی‌کردند و اگر هم این اتفاق می‌افتاد، اغلب حس چشایی توسط حس بویایی پوشش داده می‌شد. اما در مورد ویروس کرونا حس چشایی در حوزه پیازهای چشایی درگیر شده و بیمار هیچ‌گونه مزه‌ای را احساس نمی‌کند.»

 وی اضافه کرد: «برای درمان مبتلایان به نابویایی بعد از شیوع کرونا ویروس، با ۲ مساله روبرو هستیم. سوال اول این است که چه نوع آنتی‌بیوتیکی برای این بیماران تجویز شود؟ کمااینکه آنتی بیوتیک‌های ضد ویروس و ضد دی‌ان‌ای ویروس‌ها، روی این دسته از بیماران موثر نیست و باید آنتی بیوتیکی تجویز شود که روی آر‌ان‌ای ویروس‌ها تاثیر داشته باشد. سوال دوم این است که آیا مجاز به تجویز کورتون برای درمان این بیماران هستیم یا خیر؟ در این شرایط بیمار علائم حاد ندارد و صرفا بویایی و چشایی خود را از دست می‌دهد. آیا در مورد کرونا هم می‌توانیم داروهای معمول را تجویز کنیم؟ کمااینکه در این بیماران سیستم ایمنی بدن به شدت ضعیف شده و ممکن است کرونا ویروس تبدیل به نوع مهاجم شود و افرادی که صرفا سرما خوردگی معمولی دارند، به آی سی یو منتقل شوند.»

اکبری افزود: «پاسخ این ۲ سوال در گرو ارائه یک گایدلاین جدید از سوی متخصصان عفونی است که در این شرایط چطور می‌توانیم برای از بین بردن التهاب از کورتون استفاده کنیم و این پروسه نیازمند چقدر زمان هست؟»

وی ضمن انتقاد از اینکه در علم پزشکی در حوزه تحقیقات بویایی و چشایی کم‌کاری شده است، گفت: «اختلالات بویایی و چشایی یک عارضه جدی است که امروز در جامعه گسترده شده و تعداد زیادی از افراد، این حواس خود را از دست داده‌اند. همین مساله ضرورت تعریف یک گایدلاین در این حوزه را پررنگ می‌کند.»

به گزارش ایرنا این متخصص گوش، حلق و بینی در پایان گفت: «تجربه درصد بالای ابتلای بیماران به نابویایی و ناچشایی تا امروز در سایر کشورهای دنیا وجود نداشته و در چین هم که منشاء بیماری کروناست، خیلی گزارش نشده است.»

پایان پیام/

1 نظر

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.