تدبیر کره جنوبی برای روند کاهنده ابتلا به کرونا
دولت کره جنوبی چهار روز است که آمار مبتلایان جدید به کرونا در این کشور را زیر ۱۰۰ نفر گزارش می کند که این بیانگر تدابیر امنیت بهداشتی موثر دولت این کشور در این خصوص است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، وزارت بهداشت کره جنوبی برای چهارمین روز پیاپی از روند کاهشی شمار مبتلایان جدید به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای کره جنوبی امروز اعلام کرد که امروز 93 مورد جدید از ابتلا به کرونا ثبت کرده است که براساس آن آمار این چهار روز به ترتیب: امروز ۹۳، سه شنبه ۸۴، دوشنبه ۷۴ و یکشنبه ۷۶ نفر بوده است.
این مرکز موسوم به "KCDC" گزارش داده است که این رقم بسیار کمتر از ۹۰۹ نفر مبتلا در روزهای اوج شیوع این ویروس در ۲۹ فوریه "10 اسفند" بوده است که تعداد کل مبتلایان به این بیماری را 8 هزار و ۳۲۰ نفر میرساند.
تعداد کشتهشدگان بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در کره جنوبی تا دیروز سه شنبه به 84 نفر افزایش یافته بود و امروز به 93 نفر رسید. البته اگرچه دو روز قبلتر از نیز این آمار کمتر از این بوده است، اما این آمار هنوز از 100 نفر در روز بالاتر نرفته و پیش بینی می شود که نخواهد هم رفت.
دیروز همچنین ۲۴۶ نفر در این کشور پس از ابتلا به کرونا بهبودی یافته و از بیمارستان مرخص شدند که تعداد بهبود یافتگان نیز به ۱۴۰۱ نفر رسیده است.
"مون جائه این" رئیس جمهوری کره جنوبی نیز گفته که مطمئن است کشورش با این ویروس مقابله میکند و این اظهارات در حالی مطرح شده که تعداد مبتلایان کمتر شده است.
"مون جائه این" رئیس جمهوری کره جنوبی نیز گفته که مطمئن است کشورش با این ویروس مقابله میکند و این اظهارات در حالی مطرح شده که تعداد مبتلایان کمتر شده است.
در واقع کره جنوبی یکی از کشورهایی است که از زمان شیوع گسترده جهانی بیماری کرونا مدت ها با آن دست و پنجه نرم کرده است و طبق نظر کارشناسان در مقابله با این ویروس موفق نیز عمل کرده است.
به اعتقاد این دسته از کارشناسان، راهکارهای برخورد دولت کره جنوبی در مقایسه با دیگر کشور ها به قدری موثر بوده است که می تواند الگویی برای سایر کشورها باشند.
بطور مثال ای کشور رد شرق آسیا از نظر تامین امکانات پزشکی و سرعت در مقابله با بیماریهای واگیردار از موقعیتی ممتاز در سطح جهان برخوردار است تا جایی که هیچ کشور دیگری در جهان از این نظر به پای سامانه بهداشتی و درمانی کره جنوبی نمیرسد.
آمادگی کره جنوبی برای مقابله با بیماریهای مسری به تجارب و برنامه های دولت این کشور در ارتباط با بیماری مرس "بیماری تنفسی خاورمیانه" بازمیگردد، چون این کشور از همان سال ۲۰۱۲ برای مقابله با شیوع احتمالی این بیماری، بر آمادگی خود در برابر بیماریهای واگیردار افزوده است.
در چارچوب همین برنامه های جامع و فراگیر بود که دسترسی مردم به تجهیزات پزشکی مدرن امکان پذیر شد و کنفرانسهای علمی در ارتباط با بیماریهای واگیردار در این کشور همه ساله برگزار شد، همین تجارب قبلی برای آماده سازی مردم این کشور برای این قبیل بمیاری مرگبار امروز نیز به کمک دولت این کشور در برخورد با کرونا آمده است.
دولت این کشور در این مدت به راحتی توانسته است از مدرنترین تکنیکهای پزشکی و همچنین انجام تستهای سریع و فراگیر در کشور بهره برداری کرده و به اعتقاد کارشناسان همین برنامه ملی از جمله علل اصلی موفقیت کره جنوبی در مقابله با بیماری کرونا بوده است.
مسئولان وزارت بهداشت این کشور از بدو شروع گسترش این بیماری سعی کردند از راهکار تستهای خیابانی موسوم به "درایو این" استفاده کند، روشی که بر اساس آن افراد بدون نیاز به پیاده شدن از خودروی خود، توسط کادر پزشکی تست کرونا میدهند، روشی که پیشتر شرکت تجاری "مک دونالد" نیز برای افزایش فروش ساندویچ های خود استفاده کرده بود.
انجام این آزمایش ها حتی در پارکینگ های عمومی و خصوصی هم امکان پذیر شد به گونه ای که راننده خودرو پس از ورود به پارکینگ توسط یک کادر پزشکی سه نفره مورد معاینه قرار میگیرد.
در این سبک 10 دقیقه ای موسوم به سبک "درایو این"، ابتدا یک پرستار همه مشخصات فردی راننده را ثبت کرده، پرستاری دیگر تب او را اندازهگیری کرده و از او درباره نشانهها و علائم احتمالی بیماری کرونا میپرسد. پس از آن، پزشکی دو نمونه از مخاط بینی و دهان آن فرد میگیرد.
یادآوری می شود که انجام این تست های عمومی که حدودا 60 دلار برای دولت و 150 دلار برای مردم هزینه دارد، رایگان بوده و نتیجه این آزمایش ها نیز برخلاف همه کشورها که کمتر از 24 ساعت نیست، بسیار سریع به فرد اعلام می شود.
یکی دیگر از اقدامات دولت کره جنوبی برای جلوگیری از گسترش ویورس کووید-19، ایجاد یک اپلیکیشن برای کنترل رفت و آمدهای افراد قرنطینه شده است. بر اساس این اپلیکیشن، دولت میتواند از محل حضور این دسته از افراد مطلع شود.
یکی دیگر از اقدامات دولت کره جنوبی برای جلوگیری از گسترش ویورس کووید-19، ایجاد یک اپلیکیشن برای کنترل رفت و آمدهای افراد قرنطینه شده است. بر اساس این اپلیکیشن، دولت میتواند از محل حضور این دسته از افراد مطلع شود.
البته ورای مسئولیت های دولت کره جنوبی، روحیه مسئولیت پذیری مردم این کشور نیز موجب شده است دولت این کشور در اجرای سیاست های پیشگیرانه خود از برخورد قهری پرهیز کند، دستور تعطیلی اماکن عمومی و بستن مرزها را اجباری نکند، چرا که بسیاری از فرامین عمومی که امروز باید به مردم تحمیل کند، از قبل برای پذیرش آنها فرهنگ سازی شده بود.
با این وجود معاون وزیر بهداشت کره جنوبی دیروز اعلام کرده بود که قصد دارد برای جلوگیری از ابتلای موارد جدید به کرونا از طریق شهروندان دیگر کشورها، تدابیر مربوط به بررسیهای مرزی را تشدید کند.
به گزارش خبرگزاری "یونهاپ" این کشور، وی گفت: "ما ارزیابی کردهایم که باید روند ورودیهای جدید به کشور را مورد بررسیهای بیشتر قرار دهیم تا از ابتلای جدید به کرونا ویروس در کره جنوبی جلوگیری کنیم. چون شیوع این ویروس در اروپا و ایالات متحده و همچنین آسیا بیشتر شده است".
بر اساس گزارش وزارت بهداشت کره جنوبی، قرار شد که تشدید بررسی ورودیهای جدید به این کشور از فردا/پنجشنبه اعمال میشود.
سئول اخیرا قوانینی را برای مسافران از مقصد چین، ایران و ایتالیا وضع کرده و آنها را به نصب برنامهای در گوشی هایشان برای رهگیری این مساله ملزم کرده که آیا آنها علایمی نظیر تب دارند یا خیر. ایرنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید