گزارش مرکز پژوهشها درباره ابعاد آثار کرونا در حوزه شهری
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی در بررسی ابعاد آثار گسترش ویروس کرونا بر حوزه شهری و روستایی توضیح داده که با الزام شهروندان به ماندن در خانه معضلات اجتماعی همچون افزایش دعواهای خانوادگی ایجاد شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مرکز پژوهشها در ادامه سلسله گزارشهای خود درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا به بررسی ابعاد آثار گسترش این ویروس در حوزه شهری و شهرسازی پرداخته است. در مقدمه آن یادآور شده که ابعاد بحران کرونا جلوههای تازهای از گستردگی و عمق ناکارآمدی مدیریت جهانی توسعه در ابعاد و ارکان مختلف توسعه را نشان داده است بطوریکه بر خلاف بیشتر بحرانها و آسیبهای جمعی دیگر به نظر میرسد خسارت جانی و مالی این اپیدمی بر جهان توسعه یافته به خصوص کلانشهرها و شهرهای جهانی بسیار وسیعتر از جهان در حال توسعه و توسعه نیافته است.
در بخش آثار کرونا بر حوزه شهرنشینی و توسعه شهری آمده که با توجه به الزام شهروندان به ماندن در منزل و رعایت الزامات فاصله گذاری اجتماعی آسیبهای اجتماعی شکل گرفته که برخی از آنها ناشی از فضای سکونتی است. معضلاتی که از جمله آن میتوان به افزایش دعواهای خانوادگی و همچنین نبود فضای مناسب برای خانوادههای دارای کودک اشاره کرد. لذا برای مواجهه با بحرانهای مشابه تعریف بام سبز، در نظر گرفتن بالکن در تمامی واحدهای مسکونی و دسترسی به نور خورشید در اکثر فضاهای معماری و فضای امن بازی کودک را میتوان پیشنهاد کرد.
همچنین در این گزارش به موضوع وضعیت حمل و نقل شهری اشاره و تاکید شده که باید به صورت مداوم ماسک و مواد ضدعفونی کننده بین مردم توزیع شده و سیستم حمل و نقل ریلی و اتوبوس درون شهری هم در زمینه طراحی ایستگاهها و نحوه خدمات دهی باید تغییراتی پیدا کنند.
در پایان این گزارش یک سری راهکارها و پیشنهادهایی اشاره شده که از جمله آن معافیت، تخفیف، تقسیط برای کسب و کارهای شهری، توسعه خدمات شهری الکترونیک، ترویج و عملیاتی کردن فاصله گذاری اجتماعی، توسعه حمایتهای بهداشتی در مناطق حاشیهای و توسعه حیات شبانه شهری و افزایش اجازه ساعت فعالیت و روزهای تعطیل به خصوص در تابستان اشاره کرد.
متن کامل این گزارش را در اینجا بخوانید.
ایسنا
ایسنا
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید