رتبهبندی پزشکان آری یا خیر؟
سالهاست که رتبهبندی برخی مشاغل در حال اجراست و در طی این مدت بارها سخن از رتبهبندی پزشکان نیز به میان آمده است. طرحی که در بین خود جامعه پزشکی نیز مخالفین و موافقان بسیاری دارد.
یادداشت و پیشنهادی از طرف جمعی از اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص دریافت کردیم که ضمن انتشار آن، پذیرای نظرات کارشناسانه موافق و مخالف نیز میباشیم، متن یادداشت به شرح زیر است:
«با توجه به بحث مهم تعیین تعرفههای پزشکی که سالها محجور مانده و هر سال اعتراضاتی از سوی پزشکان صورت میگیرد اما متاسفانه کاملا بینتیجه باقی میماند و بسیار ناعادلانه.
از طرفی همانطور که مستحضرید در تمامی مشاغل مثل مهندسان، وکلا و معلمها و . . . طرح رتبهبندی اجرا میشود (بر اساس سنوات که معمولا پایه آن هر ۴ سال هست حق مشاوره تغییر میکند) به عنوان مثال یک مهندس مشاور با بیست سال سابقه کار برای مشاوره چندین برابر یک مهندس تازه فارغالتحصیل دریافت میکند که این کاملا با تائید نظام مهندسی هست و همین طور وکلای محترم و . . .
این مسئله با توجه به دادن قدرت انتخاب به گیرندگان خدمت کاملا در جامعه پذیرفته شده و مورد اقبال هست.
حال اگر این امر در مورد پزشکان محقق شود چندین فایده خواهد داشت اولا با قرار دادن تعرفه مثلا ۵۲ هزار تومان برای همکاران جوان متخصص که تازه فارغ التحصیل شدهاند و اضافه شدن آن تا مثلا ۱۵۰ هزار تومان برای اساتید پیشکسوت با بیش از ۲۰ سال تجربه و علم و توانمندی، نتیجه این خواهد شد که تعداد بیشتری بیمار به همکاران جوان مراجعه خواهند کرد و از طرفی بیمارانی که واقعا مشکل دار و موارد پیچیده و تعداد معدود به اساتید مراجعه خواهند کرد.
این مسئله هم انگیزه پزشکان جوان و پر انرژی را بیشتر خواهد کرد که با توان بیشتر به کسب تجربه بپردازند و هم از آینده خود اطمینان نسبی خواهند داشت و هم اینکه قطعا در جامعه بازخورد منفی نخواهد داشت. از طرفی بیماران هم کاملا قدرت انتخاب خواهند داشت.
امیدوارم مسئولین محترم قانونگذار هر چه زودتر با طرح رتبهبندی پزشکان کمی تعرفهها را واقعیتر کنند.»
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
3 نظر
عبدالحسین جوادنیا
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۷:۵۰
موافق هستم با طرح فوق
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۱
متاسفانه پولتیک شما تکراری است و بعید هم نیست که تصویب شود. همین سیاست را حدود ۷ سال پیش برای مقیم کردن پزشکان جوان در بیمارستان ها و عدم اجازه مطب به آنها اجرا کردید و ما چوب آن زمان همچنان میخوریم. ایراد جلسات شما این است که در جلساتتان فقط یک طرفه به قاضی می روید، جوری که اعضای حاضر در جلسه سود ببرند، غایبین موظف به اجرای اوامر شما در عدم خسارت دولت هستند. این دیدگاه همان دیدگاه پراکتیکال شما در بیمارستان هاست که به پزشکان جوان فقط به عنوان برده های خود نگاه میکنید، نظامی برای خودتان درست کرده اید که انحصارا در اختیار شماست مبادا پرشکجوانی در این میان رشد کرده و جای شما را بگیرد خجالت و وجدان حرفه ای هم چیز بدی نیست اگر در جلساتتان به آن فکر کنید... حرف زدن ما پزشکان جوان همانند .... است. با همین فرمان بروید قله های پسرفت را خوب طی خواهید کرد...
ناشناس
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۲
آفرین به این پیشنهاد آنچه که در این یادداشت دانسته یا نادانسته حذف به قرینه معنوی شده است این است که مردم ایران به پزشکان جوان اعتماد نکرده و صرف هزینه پایین تر مشاوره دلیل متقن بر افزایش بیماران آنها نیست. پزشکان دارای سنوات که در تمام این مدت با مالیات یا بدون آن، با وضع اقتصادی پایدار و یا ناپایدار، با وجود این همه شکایت با و بی مورد در پرشکی قانونی،زندگی خود را سر و سامان داده اند، حال ظاهرا اشتهای بیشتری پیدا کرده اند. چه کسی بهتر از پزشکان جوان برای تو سری خوردن و فدای امال آنها شدن. کاش کمی حرفه ای تر به خود و هماکارانمان نگاه می کردیم. وقتی پزشک به همکارش رحم نکند، انتظاری از مردم عادی نمی رود. این تصمیمات شایسته سالارانه جنابتان نتیجه ای جز آنچه تا به امروز اتفاق افتاده ودر حال رخداد است نخواهد داشت، و ان چیزی نیست جز خروج پزشکان از ایران عزیز