قطعه قطعه کردن بیمارستان و برونسپاری آن نیز مشکلی را حل نمیکند
مسائل ۶ بیمارستان جنرال دانشگاه علوم پزشکی تهران، شامل بیمارستان امام خمینی(ره)، سینا، شریعتی، امیراعلم، بهارلو، ضیائیان و مرکز قلب در مواجهه با بیماران کووید ۱۹، مورد بررسی قرار گرفت.
![قطعه قطعه کردن بیمارستان و برونسپاری آن نیز مشکلی را حل نمیکند قطعه قطعه کردن بیمارستان و برونسپاری آن نیز مشکلی را حل نمیکند](https://www.pezeshkanoghanoon.ir/storage/14243/conversions/dhLQeGw78A9SRb92-large.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با روسای بیمارستانهای پذیرنده مبتلا به کووید ۱۹، عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به افزایش مراجعه بیماران کرونا به بیمارستانها و مراکز بهداشتی، گفت: در دانشگاه تا ۱۰ روز قبل شاهد روند نزولی خوبی بودیم، اما این روزها حوزه بهداشت و بیمارستانها، با افزایش بار مراجعه مواجه شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: با توجه به سیر فزاینده بیماری، امکان اینکه فقط یک بیمارستان، پذیرش بیماران را بر عهده بگیرد، وجود ندارد و بایستی تمامی بیمارستانهای جنرال بزرگ سطح شهر پذیرای بیماران باشند، یکی از نکات مورد تأکید معاونت درمان، جداسازی راههای ورود و خروج بیماران عادی و مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستانها است. امیدوارم با تجربهای که در ۴ ماه گذشته کسب کردیم بتوانیم از این موج نیز با موفقیت عبور کنیم، امیدوارم با استفاده از تجربه ۴ ماهه گذشته، هوشمندانهتر و با تدبیر، هماهنگی و تجربه بیشتر کارها را پیش ببریم و هیجان و نگرانی خود را کمتر کنیم.
وی با اشاره به ضرورت بررسی مسائل مجتمع بیمارستانی یاس افزود: ما وارث مجموعهای هستیم که تصمیمگیری در مورد آن بر حسب شرایط و به صورت مقطعی از سالهای دور تا به امروز صورت گرفته است. مدتها است تصمیم دارم پرونده یاس را در هیئت رئیسه و با حضور روسای بیمارستانها بازگشایی کنم تا برای حل مشکلات آن تصمیمگیری کنیم، بیمارستان یاس آینه تمام نمای ساخت و ساز و برونسپاری در دانشگاه است، در حکم تمامی روسای بیمارستانها بندی را با عنوان جلوگیری از ساخت و ساز جدید اضافه کردهام و همچنان بر این اصل پافشاری میکنم، اما باز هم پیشنهاد ساختوساز جدید از سوی بیمارستانها مطرح میشود. در حالیکه بیمارستان یاس و مشکلات آن واقعیت ساخت و ساز در دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
کریمی با اشاره به پیشینه بیمارستان یاس گفت: پیشاز این، یک بیمارستان زنان وجود داشت، اما در سالهای اخیر در کنار آن، بیمارستان یاس با هدف افزایش تخت ساخته شد تا از طریق برونسپاری اداره شود و اکنون یاس آینه تمام نمای برونسپاری در دانشگاه علوم پزشکی تهران است، در اداره بیمارستانها اعتقادی به برونسپاری نداشته، ندارم و نخواهم داشت، نتیجه برونسپاری بیمارستان این است که بیمارستان پیشرفتهای مانند یاس، پس از گذشت چند سال، بخشهای آن خالی و تراز مالی آن منفی است. لذا معتقدم بیمارستان یک مجموعه است و باید بهصورت یکپارچه اداره شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برونسپاری راهحل سودآوری بیمارستان نیست، ادامه داد: بیمارستانهای دانشگاه آموزشی هستند و خدمات آموزشی نیز با اعداد و ارقام قابلمحاسبه نیستند. در این میان قطعه قطعه کردن بیمارستان و برون سپاری آن نیز مشکلی را حل نمیکند و فقط با مدیریت یکپارچه است که میتوان بیمارستانها را بهتر اداره کرد، راهاندازی بخشهای جدید مجتمع بیمارستانی یاس ضروری است، هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی حدود یک تا دو میلیارد تومان است. ظرفیت مجتمع بیمارستانی یاس نیز ۳۶۰ تخت است که درحال حاضر ۱۵۰ تخت آن مورداستفاده قرار میگیرد و این ظرفیتی است که باید مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش مهر وی در پایان اضافه کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم این بیمارستان ساخته شده و ما مسئول مدیریت آن هستیم، بایستی بیمارستان با تدبیر و کاهش تدریجی بخشهایی که از پیش برونسپاری شده است، اداره شود. ما وارث سیستمی هستیم که نمیتوان آن را به یکباره اصلاح کرد و روند اصلاحی آن باید به تدریج صورت گیرد، در خصوص کاربری مجتمع بیمارستانی یاس، ظرفیت رشته زنان به قدری نیست که بتواند ۴۰۰ تخت را پوشش دهد و لازم است بخشهای جنرال آموزشی به آن اضافه شود، چالشهای مجتمع بیمارستانی یاس باید رفع شود، مشکلات این مرکز فقط مسائل بالینی نیست، مسائل مالی بیمارستان یاس بایستی مانند آینه شفاف باشد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید