میزان حساسیت تست‌های تشخیص کرونا با یکدیگر متفاوت است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، شروین شکوهی درباره انواع آزمایش های تشخیص بیماری کرونا گفت: یکی از تست هایی که از ابتدای شیوع کرونا استفاده می شد، تست مولکولی « RT_PCR» است که با نمونه گیری از حلق، بینی یا از طریق "برونوسکپی" انجام می شود و احتمال مثبت شدن تست در هریک از این روش ها با دیگری متفاوت است.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میزان حساسیت تست مولکولی « RT_PCR» را که برای تشخیص کووید ۱۹ نمونه آن از حلق گرفته می شود، ۳۰ درصد، بینی را ۶۰ درصد و حساسیت تستی را که نتیجه آن از طریق نمونه برونوسکپی بررسی می شود، بیشتر از نمونه حلق و بینی عنوان کرد و در خصوص معنای حساسیت تست ها گفت: برای مثال اگر گفته می شود میزان حساسیت یک تست ۳۰ درصد و نتیجه آن تست منفی شده است، به این معنا است که ۳۰ درصد می توان گفت که یک بیمار مبتلا به کووید ۱۹ نیست و درباره ۷۰ درصد احتمال آن نمی توان صحبتی کرد.

وی افزود: تست مولکولی " RT_PCR" در ابتدای شیوع بیماری به علت در دسترس نبودن، گران قیمت بودن و میزان پایین حساسیت چندان توسط پزشکان مورد استفاده قرار نگرفت. پزشکان به همین خاطر برای تشخیص کرونا از سی تی اسکن که حساسیت قابل قبولی دارد و با کم کردن اشعه، برای بیمار مشکل چندانی ایجاد نمی کند و قیمت مناسبی دارد، استفاده بیشتری می کنند، عکس برداری ساده از سینه حساسیت و ویژگی بالایی ندارد، تست دیگری که اخیرا رایج شده و به دنبال حذف آن هستیم، تست "سرولوژی" است که بسیاری از کسانی که برای تشخیص کرونای بیمار از این تست استفاده می کنند، توانایی معنا کردن آن را ندارند.

شکوهی گفت: این نوع تست، مثبت و منفی کاذب زیادی دارد و کاربرد قابل قبولی در تشخیص بیماری ندارد، کاربرد این تست آن است که از طریق آن تشخیص داده شود چه کسانی در گذشته به این ویروس آلوده شده اند، البته تست های دیگری نیز برای تشخیص کرونا وجود دارد که در کشور ما از آن ها استفاده نمی شود و رایج ترین تست ها همین انواعی است که نام برده شد اما هیچ یک از این تست ها نمی تواند ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا را قطعی ثابت کند.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره افرادی که بدون داشتن علامت بیماری اقدام به انجام تست کرونا می کنند گفت: انجام چنین تست هایی در صورتی مطلوب است که بعد از مشخص شدن نتیجه تست، قدرت و اراده ای برای انجام اقدامات لازم وجود داشته باشد، هرچقدر تست های بیشتری انجام شود، مبتلایان بی علامت بیشتری شناسایی می شوند، اما شناسایی این افراد به تنهایی کافی نیست و این موضوع زمانی کارایی دارد که فرهنگ فرد مبتلا به سطحی رسیده باشد که اگر فهمید مبتلاست، قرنطینه را رعایت کند یا اینکه ارگان های مربوطه این قدرت را داشته باشند که فرد مبتلا را ملزم به رعایت قرنطینه کنند.

وی اظهار کرد: علائم ابتلا به کووید ۱۹ از ابتدای شیوع تاکنون تغییر چندانی نکرده است، زمانی که تعداد مبتلایان افزایش یابد، تظاهرات نادر بیماری نیز دیده می شود، در حال حاضر تعداد مبتلایان به این بیماری در دنیا به میلیون ها نفر رسیده است، مشاهده علائم گوناگون و متنوع این بیماری ناشی از افزایش شمار مبتلایان است، در حال حاضر علائم گوارشی از نشانه های ابتلا به کرونا به شمار می آید، در اوایل شیوع اپیدمی عارضه های گوارشی را به عنوان علائم کرونا تلقی نمی کردیم، اما رفته رفته دیده شد که مشکلات گوارشی نیز می تواند از علائم کرونا باشد، این بدان معناست که اگر چهار ماه پیش کسی بدون تنگی نفس و تب با علائمی مانند اسهال و حساسیت پوستی به مراکز درمانی مراجعه می کرد، از وی تست کرونا گرفته نمی شد اما در حال حاضر با توجه به سطح انتقال بیماری در کشور اگر کسی با همین شرایط به پزشک مراجعه کند، از وی تست کرونا گرفته می شود.

به گزارش ایرنا شکوهی در پایان اضافه کرد: علائم بیماری کرونا تغییر نکرده است، علت اینکه برخی تصور می کنند علائم بیماری تغییر کرده است، این است که در اوایل اطلاعات درباره علائم بالینی بیماری کافی نبود که البته هنوز هم کافی نیست و ممکن است سه ماه آینده نسبت به اکنون اطلاعات خیلی بیشتری از بیماری کرونا داشته باشیم، علت دیگر این تصور که علائم بیماری کرونا تغییر کرده است به این‌خاطر است که زمانی که تعداد بیماران مبتلا افزایش می یابد، عوارض و علائم نادر بیماری نیز به تعداد زیادی مشاهده می شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.