تغذیه کودکان و دانش آموزان در شرایط کرونا تفاوتی با قبل ندارد
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفت: تغذیه کودکان در شرایط کرونا تفاوتی با قبل ندارد و اگربه توصیه کارشناسان و متخصصین تغذیه کودکان توجه شود، نیاز به کار خاصی در تغذیه کودکان در دوره کرونا نیست، در دوران کرونا از خوراندن نوشابه های شیرین به خصوص گازدارها، فست فودها، تنقلات، انواع کیک ها، کلوچه ها، شکلات های مختلف و همه موادی که عمدتا قند ساده هستند، به فرزندان خودداری شود. قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر می کند.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امروزه با ظهور ویروس کرونا تغذیه یکی از چالش های روزانه برای خانواده ها شده است. به طوری که خرید مواد غذایی با وحشت، هراس و اختلال در سیستم تأمین غذا به معنی مشکل در یافتن بعضی از اقلام غذایی، سختیهای بیشتری را به خانوادهها تحمیل میکند.
دانش آموزان برای اینکه بتوانند در کل روز در خانه فعال باشند باید طی روز یک یا دو میان وعده بخورند بنابراین بهتر است به جای اینکه به کودکان میان وعدههای شور یا شیرین بدهید، از جایگزینهای سالمتر مانند خشکبار، پنیر، ماست، تکههای میوه و یا میوه خشک، تخممرغ سفت شده، یا انتخابهای سالم دیگر استفاده کنید، این مواد غذایی مغذی و سیرکننده هستند و به ایجاد و پایهگذاری عادتهای غذایی سالم در طول زندگی کمک میکنند، چرا که تنظیم برنامه غذایی متنوع و مغذی میتواند رشد و تکامل آنها را تأمین کند و همچنین عادات غذایی سالم را در آنها پایهگذاری کند.
کنسرو ماهیهای چرب مانند ساردین و سالمون غنی از پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳ و انواع ویتامینها و املاح معدنی هستند که میتوانند به صورت سرد در انواع ساندویچها، سالادها یا با ماکارونی و یا به صورت قسمتی از وعده غذایی گرم به طور پخته برای دانش آموزان مصرف شوند.
جو دوسر پخته شده با شیر یا آب میتواند یک انتخاب غذایی سالم برای صبحانه باشد و یا اینکه میتوان آن را با ماست، تکههای میوه یا کشمش مصرف کرد.
گفتنی است، با وجود اینکه تاکنون هیچ مدرکی دال بر ارتباط غذا یا بستههای غذایی با انتقال ویروس کرونا یافت نشده اما این احتمال وجود دارد که افراد در تماس با سطوح یا اشیاء آلوده به ویروس و سپس لمس صورتشان، به ویروس مبتلا شوند و البته این خطر زمانی بیشتر میشود که افراد در تماس نزدیک با افراد دیگر در هنگام خرید اقلام مورد نیاز و یا دریافت مواد غذایی ارسالی توسط پیک قرار میگیرند، لازم به ذکر است که بهمنظور پیشگیری از بیماریهای با منشاء غذایی، رعایت نکات بهداشتی در زمان تهیه و پخت مواد غذایی همواره ضروری است.
براساس این گزارش ناصر کلانتری مدیر گروه تغذیه جامعه دانشکده تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفت: تغذیه کودکان در شرایط کرونا تفاوتی با قبل ندارد و اگربه توصیه کارشناسان و متخصصین تغذیه کودکان توجه شود، نیاز به کار خاصی در تغذیه کودکان در دوره کرونا نیست، در دوران کرونا از خوراندن نوشابه های شیرین به خصوص گازدارها، فست فودها، تنقلات، انواع کیک ها، کلوچه ها، شکلات های مختلف و همه موادی که عمدتا قند ساده هستند، به فرزندان خودداری شود. قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر می کند.
وی افزود: به مصرف میوه و سبزیجات بیشتراز قبل باید در دوران کرونا به کودکان توجه داشته باشیم، اینکه فقط با لیموشیرین و لیموترش ویتامین "سی" دریافت می کنیم، کافی نیست بلکه همه میوه ها از ویتامین "سی" برخوردار هستند، کودکان زیر دوسال باید مکمل ها را طبق پروتکل خود دریافت کرده و از تولد تا 2 سالگی، روزی 1500 واحد ویتامین " آ " و 400 واحد ویتامین "دی" مصرف کنند، کودکان از دو سالگی به طور معمول نیاز به مکمل خاصی ندارند مگر اینکه کمبود آن اثبات شده باشد. تنها مکملی که در پروتکل کشوری تاکید شده است، دریافت ویتامین "دی" است که روزی 800 واحد کودکان بالای 2 سال تا 60 سال ضروری است تا کمبود آن در جامعه رخ ندهد.
به گزارش وبدا کلانتری در پایان در خصوص ابتلا به کووید 19 در سنین مختلف گفت: امکان کرونا در همه گروه های سنی وجود دارد به طوری که در ابتدای شیوع کرونا، نوزاد 48 ساعته و نوزاد 15 روزه مبتلا به کرونا در جهان داشتیم و به ایران مرتبط نبود. اما نکته ای که در مورد کرونا و کودکان اهمیت دارد، این است که بیماریهای زمینه ای به خصوص دیابت، فشارخون، قلبی و عروقی، خودایمنی ها، اختلالات کبدی، کلیوی، ریوی و انسداد ریوی در کودکان می تواند عامل کرونا باشد، بیماری کرونا بیماریهای زمینه ای را شدیدتر میکند تا جایی که می تواند منجر به فوت افراد شود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید