نقش موثر ویتامین A در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی گفت: ویتامین A یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که برای سیستم ایمنی و تقویت آن ضروری است. ویتامین A برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی و کووید۱۹ بسیار موثر است.

وی افزود: یکی از برنامه‌های اصلی ما تامین مگادوز ویتامین A است، مگادوز این ویتامین، دوزی۲۰۰ هزار واحدی است که برای کودکان ۲ تا ۵ سال به شکل رایگان در برخی مناطق کشور ارائه می‌شود. کودکانی که مطابق با پروتکل‌های بهداشتی به خانه‌های بهداشت یا پایگاه‌های سلامت مراجعه می‌کنند قطره مگادوز ویتامین A را دریافت می‌کنند. این مگادوز تا شش ماه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و ویتامین مورد نیاز بدن کودک را برای این مدت تامین می‌کند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: ارائه مگادوز ویتامین A به کودکان توصیه‌ای جهانی است، برای اینکه بتوانیم به پیشگیری و کنترل بیماری کرونا و حتی سرماخوردگی و آنفلوآنزا در میان کودکان کمک کنیم این برنامه مداخله‌ای را انجام می‌دهیم. در کنار این اقدام آموزش مادران نیز موثر است تا ویتامین A را از برنامه‌غذایی روزانه خود دریافت کنند. منابع گیاهی ویتامین A هویج و کدوحلوایی است که منابعی ارزان و دردسترس هستند.

عبدللهی گفت: برنامه مکمل‌یاری با مگادوز ویتامینA در فاز اول در ۱۱ دانشگاه علوم‌پزشکی اجرا می‌شود و در فاز دوم در سایر دانشگاه‌ها اجرایی خواهد شد. مکمل‌یاری ویتامین A دو بار در سال و هر شش ماه یکبار تکرار می‌شود. این برنامه هیچ عوارض جانبی ندارد و سالیان گذشته در چند روستای کمتر برخوردار کشور اجرا کردیم.

وی درباره چرایی عدم اجرای این برنامه برای گروه بزرگسالان، تصریح کرد: کودکان گروهی آسیب‌پذیر هستند. این آسیب‌پذیری در مقابل بیماری‌های تنفسی تشدید می‌شود؛ در فصل پاییز بیماری‌هایی مثل سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا خطری برای کودکان است که آن‌ها را آسیب‌پذیر می‌کند. از سوی دیگر ممکن است دریافت ویتامین A توسط کودک از منابع غذایی به اندازه کافی نباشد. برای بزرگسالان اصلاح الگوی غذایی و تنوع در غذای روزانه کافی است. مکمل ۲۰۰ هزارواحدی ویتامین A با حمایت یونیسف برای کودکان تهیه شده است و سایر افراد با رعایت نکات تغذیه‌ای درست نیاز به مصرف هیچ مکملی ندارند و تنها باید مکمل ویتامین D مطابق بخشنامه‌های وزارت بهداشت هر ماه در دوز ۵۰ هزار واحد مصرف شود، زیرا این ویتامین در برنامه غذایی نیست.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر عدم مصرف خودسرانه مکمل‌های دارویی گفت: استفاده از ویتامین‌ها بدون مشورت پزشک نه تنها سود ندارد بلکه می‌تواند ضرر داشته باشد زیرا تعادل بین مواد مغذی در بدن بهم می‌ریزد و مشکلات دیگری به وجود می‌آورد.

به گزارش ایسنا عبداللهی در پایان با اشاره به اقدامات حمایتی صورت گرفته در خصوص تغذیه سالم برای افراد کمتربرخوردار گفت: بسته‌های کمکی برای اقشار کم‌درآمد و برنامه‌های کمک‌ معیشتی با همکاری وزارت رفاه صورت گرفته است که ماهانه مبلغی به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود. با حمایت دولت و کمیته امداد کمک غذایی با نظارت بر ترکیب اجزا به مادران باردار و کودکان زیر ۵ سال که دچار سوء تغذیه هستند برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ارائه می‌شود. علاوه بر دولت، خیرین نیز در ایفای این مسئولیت مهم ما را یاری می‌کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.