بیانیه تعرفهای گروه پزشکان و قانون
گروه پزشکان و قانون از همان ابتدای سال ۱۳۹۹ و به محض اعلام تعرفههای خدمات پزشکی اعلام کرد که بنا بر قواعد عقلی، قانونی و شرعی، تمکین به تعرفه اعلامی را ناممکن میداند و آن را با اصل بقاء حرفهای و حتی فردی شاغلین این حوزه در تعارض میداند.
از آن زمان تحرکاتی در سه عرصه راهبردی توسط فعالان صنفی پیگیری شد. «گفتوگو با مسئولین»، «پیگیری قضایی» و «اعلام مبالغ پیشنهادی» که همانگونه که انتظار میرفت، نتایج دو راهبرد اول کم ثمر و یا نامعلوم است.
حاصل گفتوگوها با مسئولین ارشد کشور، تشکیل کارگروهی با ریاست معاون اول رئیس جمهور بود که علیرغم آنکه بیش از دوماه است که به مبالغی از جمله ویزیت معادل ۵۰ هزار تومان برای پزشک عمومی رسیده است، اما از اعلام آن خودداری میشود.
حاصل گفتوگوها با مسئولین ارشد کشور، تشکیل کارگروهی با ریاست معاون اول رئیس جمهور بود که علیرغم آنکه بیش از دوماه است که به مبالغی از جمله ویزیت معادل ۵۰ هزار تومان برای پزشک عمومی رسیده است، اما از اعلام آن خودداری میشود.
پیگیری قضایی از طریق شکایت به دیوان عدالت اداری نیز تا این زمان هیچ پاسخی به دنبال نداشته است و البته تجربیات سالهای قبل هم چیزی جز این را نشان نمیدهد.
اینک گروه پزشکان و قانون براساس اطلاعاتی که از آیتمهای تعیین تعرفه دارد، عدد حداقلی (صرفا برای امکان بقاء حرفهای) تعرفه پزشکان عمومی در بخش خصوصی را محاسبه و اعلام مینماید.
اما توجه به این نکات بسیار ضروری است:
اما توجه به این نکات بسیار ضروری است:
اول: عدد محاسبه شده تنها در حد تاب آوری بسیار پایهای فعالان حرفه پزشکی است و در خط تماس بسیار نزدیک به خط فقر اعلام شده در کشور است تا در شرایط فعلی، تنها اصل بقاء حفظ شود؛ وگرنه توسعه شغلی و یا تامین آینده در موارد بسیار ابتدایی مانند تهیه مسکن و خودرو و هزینههای آموزشی به عنوان نیازهای پایهای به هیچ وجه با این میزان قابل تحقق نیست و در حد رویا باقی خواهد ماند. مایه خجلت است اما حتی همین رقم، تنها معادل دستمزد کار سیاه در اغلب کشورهاست.
دوم: در مقایسه با فقیرترین کشورهای همسایه (ویزیت ۴۰ دلاری در افغانستان) نیز مبلغ اعلام شده چیزی جز یک طنز تلخ نیست (ویزیت حدود ۲.۵ دلاری) و تنها برای زنده ماندن و ادامه حیات حرفهای کفایت میکند و اگر مبنای مقایسه بر پایه ارزش ریال در مقابل دلار آمریکا حتی با قیمت دلار نیمایی سنجیده شود، به مبالغی چند صد هزارتومانی خواهد رسید.
سوم: با توجه به روند اقتصادی کشور این عدد تنها برای چند ماه و حداکثر تا انتهای سال جاری میتواند ارزشمند باشد و به روزرسانی آن باید به سرعت رخ دهد؛ زیرا قیمت اقلام در مقایسه با آغاز سال ۱۳۹۹ اینک شبیه به رویا میماند و هیچ پیشبینی اقتصادی، چیزی بهتر از این را نشان نمیدهد.
چهارم: در انجام تخمین، تلاش شده است اعداد کاملا حقیقی و براساس متوسط موجود انتخاب گردند و از انتخاب اعداد استثنایی و منحصر بفرد (چه کم و چه زیاد) اجتناب شود.
پنجم: گروه پزشکان و قانون هیچ یک از اعداد تخمین خود را وحی منزل نمیداند و از همین اینک تمام نقدهای همکاران خود را با دل و جان پذیرا است و سر تسلیم در مقابل گفتار منطقی و مستدل آنان فرود خواهد آورد زیرا حرف حق را پاسخی نیست و اگر سر فصلی فراموش شده و یا از قلم افتاده است، آماده حک و اصلاح آن هستیم.
ششم: این مبلغ تنها مربوط به هزینههای جاری بدون اقلام حفاظتی است و مبلغ هزینه اقلام حفاظتی باید به آن اضافه شود. البته مبالغ اعلامی توسط سازمان نظام پزشکی در مورد هزینه اقلام حفاظتی در مطبها به هیچ وجه قرین به صحت نیست.
گروه پزشکان و قانون هنوز اعتقاد دارد که اصل تعرفه گذاری جامعه پزشکی در کشور بر پایه اصول سیاسی و نه اقتصادی و سوبسید ظالمانه از جانب شاغلان حرفه پزشکی به حاکمیت طراحی گردیده است و برای هیچ یک از گروهها، معیشتی در شان و آیندهای قابل اعتماد رقم نخواهد زد.
سرفصلها
۱. اجاره میانگین ۴۵۰۰۰۰۰
۲. پرسنل یک و نیم نفر حقوق ۳۳۰۰۰۰۰
۳. بیمه پرسنل یک و نیم نفر ۱۰۰۰۰۰۰
۴. مالیات میانگین ماهیانه ۸۰۰۰۰۰
۵.آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت ماهیانه و شارژ ساختمان ۵۰۰۰۰۰
۶. استهلاک لوازم ۴۰۰۰۰۰۰
۷. خرید لوازم مصرفی مطب ماهیانه ۲۰۰۰۰۰۰
۸. بیمه مسئولیت اجباری و هزینه آموزش اجباری (بازآموزی) ۱۵۰۰۰۰
۹. هزینه زندگی امسال حداقل ۱۵۰۰۰۰۰۰ تومان
مجموع هزینه و دهک پزشک عمومی ۳۱۲۵۰۰۰
۲. پرسنل یک و نیم نفر حقوق ۳۳۰۰۰۰۰
۳. بیمه پرسنل یک و نیم نفر ۱۰۰۰۰۰۰
۴. مالیات میانگین ماهیانه ۸۰۰۰۰۰
۵.آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت ماهیانه و شارژ ساختمان ۵۰۰۰۰۰
۶. استهلاک لوازم ۴۰۰۰۰۰۰
۷. خرید لوازم مصرفی مطب ماهیانه ۲۰۰۰۰۰۰
۸. بیمه مسئولیت اجباری و هزینه آموزش اجباری (بازآموزی) ۱۵۰۰۰۰
۹. هزینه زندگی امسال حداقل ۱۵۰۰۰۰۰۰ تومان
مجموع هزینه و دهک پزشک عمومی ۳۱۲۵۰۰۰
متوسط تعداد بیمار در ماه ۳۰۰ نفر
هیات اجرایی گروه پزشکان و قانون
۱۳ آبان ماه ۱۳۹۹
۱۳ آبان ماه ۱۳۹۹
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
15 نظر
سیامک
۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۲
مالیات هم بیشتر میکنند تا فقط ما این وسط چوب دوسر... شویم. کاش قیمتها واقعی شود اما واقعا سیصد بیمار در ماه برای یک پزشک در همه جای این کشور ممکن است. آیا همه جای کشور این رقم ویزیت، قابل پرداخت است توسط هموطنان عزیز نباید ما طوری برخورد کنیم که در دیدگاه مردم به عنوان تافته جدا بافته رصد شویم.
ناشناس
۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۲
خدا کنه هر چه زودتر عملی بشه. وگرنه باید مطب رو تعطیل کنیم و به دنبال شغل آبرومندی همچون سیگار فروشی برویم. واقعا که بیمه ها خیلی ظلم میکنن. بایستی قسمتی از هزینه توسط بیمه پرداخت بشه. که متاسفانه هیچوقت زیر بار نرفته
ناشناس
۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
با سلام . هزینه های اعلان شده کف هزینه می باشد ولی اکثر همکاران این تعداد بیمار در طول یک ماه ندارند .
ناشناس
۱۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۵
با سلام وارادت خدمت همه عزیزان این از بدیهیات هستش که با این تورم اکثریت پزشکان بویژه تازه کاران زیر خط فقر خواهند بود و باید اساسی این مرض درمان شود در غیر اینصورت آینده شومی در انتظار هم جامعه پزشکی وجامعه خواهد بود
زنوزی راد
۱۶ آبان ۱۳۹۹ - ۰۲:۱۰
بادرود. پیشنهاد میکنم؛ ۱.تشکیل کمیته صنفی فعال در هر انجمن علمی ۲.تشکیل پانل صنفی در کنگره های تخصصی پزشکی ۳.تعرفه گذاری هر شش ماه صورت بگیرد (جلسه شورایعالی بیمه) ۴.اصولا مبلغ تعرفه با نرخ فعلی موجب هدر دادن منابع انسانی میشود
ناشناس
۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۴
سلام شکی نیست که با این هزینه های سرسام اور زندگی ویزیتها قطعا باید افزایش یابد ولی دولت باید از راه های مختلف این افزایش ویزیت را انجام دهد ازجمله افزایش سهم بیمه ها (کاری که اخیرا سازمان نیروهای مسلح پرداختی سهم بیمار را به کمترازیک سوم رسونده)والی مردم همین مبلغ ناچیز ویزیت را هم درشراعط فعلی اقتصادی نمیتوانند پر داخت کنند
محمد
۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۰
سرانه سلامت را نباید پزشکان بپردازند تعرفه ها باید واقعی و اصلاح شود مثل سایر موارد دولت با افزایش مراکز خدمت رایگان ارائه دهد و بازار آزاد را مثل سایر موارد به حال خود بگذارد
ناشناس
۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۷
تعرفه مثل قیمت خودرو باید هر سه ماه یکبار افزایش یابد یا شناور باشد
زهرا
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۶
باسلام فقط میدونم بازیکنان فوتبال سر سالی چهارمیلیارد و شش میلیارد و ده ملیارد قهر میکنن میرن قطر صد میلیارد میگیرن اون وقت ما جون خودمون و خونواده مون رو به خطر میندازیم چونه میزنیم برای یک قرون دوزار تازه اونم بهمون نمیدن کلی انگ فرار مالیاتی هم بهمون میزنن و تبلیغات سوء میکنن که همون یه ذره احترامی که بین مردم داریم هم ازبین بره
ناشناس
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۸
باتوجه به ارزش پول فعلی وتورم وحشتناک برای تداوم کار باید تعرفه ها منطقی شود.موافقم
ناشناس
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳
کاملا منطقی است. اگرچه شارژ ساختمان ما به تنهایی 700000 تومان است. امیدوارم بتواند اجرایی شود
حسین
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳
مبلغ صد هزار تومان به بالا برای پزشک متخصص قابل قبول است...
ناشناس
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
موافقم. برای متخصصین نظرمن حداقل ۵۰ درصد اضافه بر مبلغ پیشنهادی.
رضا
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵
با در نظر گرفتن حداقل ها برای حال حاضر قابل قبول است. پیشنهاد این است که بر اساس فرمول های مصوب، یک فرمول ساده ولی جامع و مشروع و مقبول برای همگان ارائه دهید، تا با توجه به افزایش لحظه به لحظه هزینه ها، هر فردی بتواند خودش تعرفه واقعی را محاسبه کند. سوال هم اینکه چرا دولت از اعلام تعرفه هایی که خود هم آنرا محاسبه کرده خودداری میکند!؟ و با چه اهرم فشار هایی میتوان او را مجبور به انجام این کار کرد؟
ناشناس
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۲
سلام خیلی اعداد را سخاوتمندانه در مورد تعداد بیمار نوشتید من بیست ساله که مطب دارم ودر ماه ۱۷۰ تا بیمار دارم مالیات هم سی میلیون