آمادگی وزارت بهداشت برای ارائه مجوز "پزشکی از راه دور" به درمانگاه‌های شهرداری تهران
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نشست مشترک مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شهرداری تهران با حضور قاسم جان‌بابایی، حامد مظاهریان، حمید چوبینه، محمد فرجود، محمد آسایی، معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران و جمعی از مدیران شرکت شهر سالم و روسای درمانگاه‌های شهرداری تهران در درمانگاه منطقه 6 برگزار شد.

در نشست این دو طرف بر هم‌افزایی ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی برای خدمت به شهروندان تهران تأکید کردند و وزارت بهداشت برای ارائه مجوز "پزشکی از راه دور" به درمانگاه‌های شهرداری تهران اعلام آمادگی کرد.

این نشست، پیرو جلسه هفته پیش پیروز حناچی شهردار تهران با مقامات وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی با موضوع هم‌افزایی ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی در دوره شیوع کرونا برگزار شد.

در این نشست که با سخنان مدعوین دنبال شد، سخنرانان بر ضرورت هم‌افزایی ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی شهرداری تهران و وزارت بهداشت به ویژه در دوره کرونا تاکید کردند و با تاکید بر لزوم امضای تفاهمنامه بین این دو نهاد، اهم مواردی که می‌تواند در این تفاهم‌نامه مطرح شود را بررسی کردند.

در ابتدای این نشست، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سخنانی مشکل سیستم درمان در شهر تهران را خدمات سرپایی دانست و در تشریح این مطلب گفت: دسترسی به تخت‌های بیمارستانی در بخش دولتی و خصوصی وجود دارد و با توجه به اینکه امسال ۳هزار تخت بیمارستانی در استان تهران اضافه می‌شود، نگرانی در این بخش نداریم. منتها مشکل اصلی تهران مثل همه جای کشور خدمات سرپایی است که در دوره کرونا بیشتر خودش را نشان داد.

وی افزود: با توجه به اینکه از سراسر کشور برای درمان به تهران می‌آیند، دانشگاه‌های ما خدمات ملی ارائه می‌دهند و این موجب می‌شود برخی مواقع دسترسی به خدمات سرپایی با مشکلاتی مواجه شود، امیدواریم در فاصله‌ای که کرونا فروکش کرده است، با کمک شهرداری بتوانیم وضعیت خدمات سرپایی را بهبود ببخشیم. این کار هم با کنار هم قرار دادن ظرفیت‌های وزارت بهداشت و شهرداری امکان‌پذیر می‌شود.

معاون درمان وزیر بهداشت با برشمردن پتاسیل‌های بالای شهرداری تهران در حوزه فن‌آوری اطلاعات و نیز درمان گفت: کرونا موجب شد که بالاخره مجوز Telemedicine "پزشکی از راه دور" صادر شود و ما آمادگی داریم این مجوز را و هر مجوز دیگری که درمانگاه‌های شهرداری برای بهبود خدمات سرپایی لازم دارند، ارائه کنیم.

جان بابایی با تشریح مزایای اقتصادی و سلامتی سیستم درمانی در منزل به ویژه در دوره شیوع کرونا گفت: امروز جامعه خواهان خدمات بالینی در منزل چون ویزیت در منزل و پرستاری در منزل است و ما برای هر گونه همکاری در این زمینه با شهرداری تهران آماده هستیم.

وی ضمن پیشنهاد اتصال سیستم نرم‌افزاری شهرداری و وزارت بهداشت افزود: با این کار هم شهرداری می‌تواند از سیستم نوبت‌گیری بیمارستان‌های وزارت بهداشت استفاده کند و هم امکان جمع‌آوری کامل اطلاعات بیماران برای ما به وجود می‌آید.

جان‌بابایی با تاکید بر حمایت دانشگاه‌های علوم پزشکی از درمانگاه‌های شهرداری، از آمادگی وزارت بهداشت برای حضور "پزشکانِ طرحی" در این مراکز خبر داد.

در ادامه حامد مظاهریان معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران نیز در این نشست خواستار تغییر رویکرد وزارت بهداشت به کلینیک‌های شهرداری تهران شد.

وی پیشنهادات وزارت بهداشت برای ارائه مجوزهای لازم در حوزه‌های مختلف درمانی را سخاوتمندانه خواند و با اشاره به بحث‌های مطرح شده در جلسه افزود: ما اکنون به نقطه تصمیم‌گیری برای ورود به حوزه‌های درمانی رسیده ایم که طی آن باید تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت بهداشت و شهرداری تهران امضا شود.

مظاهریان با اشاره به ظرفیت‌های شهرداری ازجمله درمانگاه‌ها، سیستم نرم‌افزاری و شبکه سلامت محلات گفت: وزارت بهداشت باید جایگاه شهرداری تهران را در نقشه سلامت کشور و پایتخت مشخص کند. اگر این جایگاه مشخص شود، آن وقت می‌توانیم درباره مجوزهای سخاوتمندانه وزارت بهداشت هم تصمیم‌گیری کنیم و باید جایگاه تک تک ظرفیت‌های شهرداری مشخص شود.

معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران در پایان ابراز امیدواری کرد که رویکرد وزارت بهداشت به کلینیک‌های شهرداری مثل مراکز دانشگاهی باشد تا در یک دوره زمانی امکان بهره‌مندی از اساتید حوزه‌های پزشکی برای کارکنان و بازنشستگان شهرداری در این کلینیک‌ها هم فراهم شود.

حمید چوبینه مدیرعامل شرکت شهر سالم نیز با اشاره به برنامه ویزیت در منزل برای بازنشستگان شهرداری تهران گفت: متاسفانه داروی لازم در اختیار تیم‌های اورژانس و فوریت‌های پزشکی قرار ندارد و این موجب به سختی افتادن بیماران می‌شود، با شیوع کرونا به دستور دکتر حناچی، شهرداری تهران همه ظرفیت‌های خود را در اختیار ستاد ملی کرونا و برای مبارزه با این ویروس گذاشت.

وی با تجلیل از سه شهید مدافع سلامت شرکت شهر سالم در دوره شیوع کرونا افزود: درمانگاه‌های ما از آغاز این پاندمی همه اهتمام خود را برای خدمت‌رسانی به شهروندان گذاشتند. به طوری که از ابتدای پاندمی، ۸۲هزار نفر از خدمات مختلف کادر درمان شرکت شهر سالم را در بخش کرونا استفاده کردند، در اوج شیوع کرونا بعضا ما با سختی بسیار می‌توانستیم یک تخت بیمارستانی برای همکاران و بازنشستگان مبتلا به این بیماری پیدا کنیم و امیدواریم با هم‌افزایی امکانات درمانی با وزارت بهداشت این مشکل برطرف شود.

مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به برنامه ویزیت در منزل برای بازنشستگان شهرداری تهران گفت: متاسفانه داروی لازم در اختیار تیم‌های اورژانس و فوریت‌های پزشکی قرار ندارد، به طوری که تهیه این داروها موجب به سختی افتادن بیماران می‌شود.

در پایان این جلسه مدیران شرکت شهر سالم و روسای درمانگاه‌های شهرداری تهران به طرح موضوعات و مشکلات خود در حوزه تعامل با وزارت بهداشت پرداختند.

محمد آسایی مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور بهداشتی نیز گفت: بسته خدمتی در درمانگاه‌های شهرداری با توجه به داشتن پزشکان متخصص و نیز خدمت‌گیرندگان ثابت می‌تواند بهتر از مراکز وزارت بهداشت باشد، نظام شبکه‌ای پنج اصل دارد که شامل پکیج خدمتی، مراقبت‌های روتین، سیستم ارجاع، پرونده سلامت و استفاده از مشارکت جامعه می‌شود.

وی با تمجید از ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی شهرداری تهران افزود: این اصول باید در همکاری‌های بین وزارت بهداشت و شهرداری تهران در نظر گرفته شود. اگر این اصول اجرایی شود، دسترسی‌ها به خدمات بهداشتی و درمانی هم افزایش خواهد یافت، شبکه بهداشت تا زمانی که همکاری مردم را نداشته باشد، نمی‌تواند شکل بگیرد، شهرداری تهران با توجه به در اختیار داشتن سراهای محلات می‌تواند مهمترین نقش را در امر مشارکت مردمی در شبکه بهداشت داشته باشد.

مشاور وزیر بهداشت ادامه داد: بسته خدمتی مشخص برای جذب مراجعه‌کننده اهمیت زیادی دارد که از سوی درمانگاه‌های شهرداری به خوبی می‌تواند ارائه شود. مواردی چون واکسیناسیون، پایش رشد کودکان، موارد مرتبط با بیماری‌های غیرواگیردار و... کارهایی است که با توجه به حضور پزشکان متخصص و نیز داشتن خدمت‌گیرندگان ثابت می‌تواند در درمانگاه‌های شهرداری حتی بهتر از مراکز وزارت بهداشت انجام گیرد.

آسایی با تاکید بر نقش و جایگاه پرونده سلامت افراد در جمع‌آوری اطلاعات بیماری‌های فرد و درمان آن گفت: تنها بیماران نیستند که نیاز به پایش سلامت دارند. این جزو وظایف پزشک خانواده است که انسان‌های سالم را نیز غربالگری و پایش کند تا افراد در معرض خطر هم شناسایی شوند. اگر مراقبت از افراد سالم را نداشته باشیم بار مالی برای سیستم درمان و نظام بیمه افزایش خواهد یافت، نظام ارجاع نیز به بهبود کیفیت خدمات درمانی و استفاده بهینه از نیروی متخصص می‌انجامد.

مسئول ناظر "طرح حاج قاسم سلیمانی" در تهران، با اشاره به جزئیات این طرح گفت: انجام تست سریع تشخیص کرونا در تهران تحت نام این طرح، نیازمند کمک درمانگاه‌های شهرداری تهران است. چرا که مراکز وزارت بهداشت برای پوشش همه شهروندان کافی نیست.

محمد فرجود مدیرعامل مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران نیز در این نشست گفت: پروژه‌ای که هفته آینده راه‌اندازی می‌شود، بستر مناسبی برای Telemedicine "پزشکی از راه دور" محسوب می‌شود و می‌توانیم از طریق درگاه "تهران من" آن را در دسترس عموم شهروندان قرار دهیم.

وی اظهار کرد: شهرداری به نسبت بسیاری از نهادها و ارگان‌ها از نظر فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات وضعیت بهتری دارد، حوزه جدیدی که از دو سال پیش راهبری آن به سازمان فاوا ارائه شد، بحث خدمات "شهر هوشمند" بود، ۶۳ پروژه ذیل شهر هوشمند دنبال می‌شود که یکی از آنها نظام جامع سلامت است.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران ادامه داد: برخی از پروژه‌های شهر هوشمند مربوط به درون شهرداری است و برخی شهروندان را شامل می‌شود که نمونه بارز آن، درگاه "تهران من" است که ۳میلیون شهروند را تحت پوشش قرار داده است، در کنار شرکت شهر سالم هم پروژه‌ای را جلو می‌بریم که فعلا در درمانگاه منطقه ۱۳ به صورت پایلوت در حال اجرا است. در این پروژه سیستم HIS قبلی را می‌خواهیم با سیستم جدیدی تحت عنوان CIS جایگزین کنیم.

فرجود گفت: رویکرد سیستم جدید، تمرکز اطلاعات، احراز هویت واحد، تشکیل پرونده واحد برای خانواده بزرگ شهرداری تهران و توجه به تفکیک بیمه‌های مختلف است. این گام اول این سیستم است. در گام‌های بعدی هم بحث پزشک خانواده و طب کار به آن اضافه خواهد شد. همچنین حذف دفترچه بیمه و پرونده الکترونیک سلامت هم فازهای بعدی این پروژه است.

به گزارش ایسنا وی در پایان خبر از راه‌اندازی فاز اول این پروژه در هفته آینده داد و افزود: این پروژه بستر مناسبی برای Telemedicine  "پزشکی از راه دور" محسوب می‌شود و می‌توانیم در تعامل با دوستان وزارت بهداشت آن را خیلی سریع پیش ببریم و حتی از طریق درگاه تهران من آن را در دسترس عموم شهروندان قرار دهیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.