سهم مرگ های ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ایران افزایش یافته است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رضا ملک زاده، با بیان اینکه بیماری های قلبی عروقی از ۳۰ سال گذشته تا کنون همچنان علت نخست مرگ و ناتوانی ناشی از بیماری ها در جهان و ایران هستند گفت: بر اساس نرخ مرگ استاندارد شده سنی، سال گذشته، به ازای هر ۱۰۰ هزار ایرانی، ۲۷۷ نفر جان خود را بر اثر بیماری های قلبی - عروقی از دست داده اند،  شمار مرگهای ناشی از بیماری های قلبی عروقی طی ۳۰ سال گذشته در ایران، از ۸۹ هزار و ۲۱۱ به ۱۷۳ هزار و ۶۰۰ مورد رسیده و بیش از دو برابر افزایش یافته است!

مجری بزرگ ترین مطالعه پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی در ایران گفت: سهم مرگ های ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ایران از کل علل مرگ، از ۲۵ درصد در سال ۶۹ به بیش از ۴۴ درصد در حال حاضر افزایش یافته است، ۴۲ و ۴۸ درصد از کل علل مرگ در مردان و زنان ایرانی طی سال گذشته ناشی از بیماری های قلبی عروقی بوده است به طوری که بیش از ۹۴ هزار مرد و بیش از ۷۹ هزار زن طی سال گذشته جان خود را بر اثر این بیماری ها از دست دادند. بر اساس نرخ استاندارد شده سنی مرگ، ۲۸۸ مرد از هر ۱۰۰ هزار و ۲۶۸ زن از هر ۱۰۰ هزار نفر سال گذشته بر اثر این بیماری ها فوت کردند.

وی افزود: ایسکمیک قلبی با ۵۹ درصد "۱۰۲ هزار" سکته مغزی با ۲۳ درصد "۴۱ هزار" و فشار خون بالا با ۱۰ درصد "۱۸ هزار" مجموعاً با سهم ۹۳ درصدی، سه رتبه نخست را در بین علل مرگ های ناشی از بیماری های قلبی عروقی طی سال گذشته در ایران داشته اند که در طول سه دهه گذشته نیز رتبه های خود را به شکلی پایدار حفظ کرده اند، به رغم کاهش بسیار ناچیز نرخ مرگ استاندارد شده سنی ناشی از ایسکمیک قلبی "۴ درصد" و سکته مغزی "یک درصد" طی سه دهه گذشته اما، مرگ های ناشی از فشار خون بالا، از بیش از ۶ هزار به بیش از ۱۸ هزار رسیده و سه برابر شده و سهم آن از کل علل مرگ های ناشی از بیماری های قلبی عروقی سه درصد افزایش یافته است!

ملک زاده ادامه داد: افزایش سه برابری مرگ های ناشی از فشار خون بالا درحالیست که نیمی از جمعیت ایران با رسیدن به سن ۵۵ سالگی مبتلا به فشار خون بالا می شوند؛ نیمی از مبتلایان به فشار خون بالا از بیماری خود بی خبرند، تنها ۵۰ درصد مبتلایان که از بیماری خود خبر دارند، فشار خونشان کنترل می شود و در بین افرادی که فشار خونشان کنترل می شود نیز، فقط ۵۰ درصد کاملاً درمان و فشار خونشان طبیعی می شود. بر اساس آخرین گایدلاین ها و پژوهشهای انجام شده جهانی، فشار خون بالاتر از ۱۲ روی ۸، غیر طبیعی و نیازمند کنترل است، این آمار نگران کننده درحالیست که سکته های قلبی و مغزی با کنترل فشار خون بالا، ۲۵ درصد کاهش می یابد.

مجری بزرگ ترین مطالعه پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی در ایران روند مرگ های زودرس در ایران را نگران کننده خواند و گفت: حدود نیمی از ۳۸۰ هزار مرگ سالانه در ایران زودرس "زیر ۷۰ سال" و خیلی زودرس "زیر ۵۰ سال" است که سهم بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی از مرگ های زودرس، ۳۲ درصد است، حدود ۳۰ درصد ایرانی ها به دلیل سکته قلبی و ۱۵ درصد به علت سکته مغزی فوت می کنند و این روند در حال افزایش است. ۱۵ درصد ایرانی هایی که بر اثر سکته قلبی فوت می کنند، زیر ۵۵ سال هستند! در مجموع، سن سکته قلبی در ایران ۱۰ سال پایین تر از میانگین کشورهای اروپایی است.

وی اظهار کرد: روند افزایشی مرگ های زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی درحالی نگران کننده است که هم اکنون برخی از مبتلایان به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا، از ترس ابتلا به کرونا، از مراجعه به مطب پزشکان خودداری می کنند و این امر ممکن است بیماران را با خطر کنترل نشدن بیماری و بروز سکته های قلبی و مغزی مواجه کند.

ملک زاده گفت: آمار فاجعه بار مرگ های زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ایران در حالی است که بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، این بیماری ها در اغلب نقاط جهان نیز علت نخست مرگ به شمار می روند؛ به طوری که بروز این بیماری ها از ۲۷۱ میلیون در سال ۱۹۹۰ به ۵۲۳ میلیون مورد در سال ۲۰۱۹ رسیده و دو برابر افزایش داشته است. همچنین با افزایش پیوسته مرگهای ناشی از بیماری های قلبی عروقی در جهان، شمار آنها از ۱۲ میلیون به بیش از ۱۸.۵ میلیون مورد افزایش یافته است تا این بیماری ها، ۱۶ درصد از کل علل مرگ در جهان را تشکیل دهند.

به گزارش مهر مجری بزرگ ترین مطالعه پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی در ایران در پایان اضافه کرد: ایسکمیک قلبی، با بروز ۱۹۷ میلیون مورد، ۹.۴ میلیون مرگ "ازمجموع ۱۸ میلیون مرگ کل بیماری های قلبی عروقی" سکته مغزی با ۱۰۱ میلیون مورد بروز یافته و ۶.۵ میلیون مرگ و فشار خون بالا با ۱۸.۶ میلیون مورد بروز یافته و ۱.۶ میلیون مرگ، پیشتاز مرگهای ناشی از بیماری های قلبی عروقی در جهان هستند که طی سه دهه گذشته با افزایش پیوسته مواجه بوده اند. البته این افزایش می تواند علاوه بر شدت بروز عوامل خطر این بیماری ها، تا حدودی متاثر از رشد جمعیت و پیری جمعیت باشد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.