پایش وضعیت بیماران از راه دور با راه اندازی سامانه بیماریهای نادر
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت گفت: طراحی سامانه مدیریت بیماریهای نادر را انجام دادیم تا بتوانیم به صورت مداوم وضعیت بیماران را از راه دور و بدون نیاز به حضور آنان در مراکز درمانی پایش کرده و از شرایط آنان آگاه شویم، سامانه مدیریت بیماریهای نادر به مراکز ثبت احوال کشور، ساماندهی سازمان نظام پزشکی کشور و سایر مراکز ارائه خدمات به صورت برخط متصل است تا بتوانیم با دقت و به روز تعداد بیماران را رصد کنیم. زمانی که محل استقرار و اقامت بیماران به طور دقیق شناسایی شود نوع و مقدار داروهای مصرفی آنها را تعیین خواهیم کرد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شادنوش درباره ارائه خدمات روان شناختی به ۷۶ هزار نفر از کادر درمان در روزهای کرونایی گفت: پس از شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور کنار آمادگیهایی که برای مقابله با هجوم ویروس کرونا در نظر گرفته بودیم، برنامه ای هم جهت حمایت از کادر درمان ترتیب دادیم. زیرا این افراد فشار کاری زیادی را تحمل میکنند و باید از آنها حمایت شود.
وی افزود: دستورالعملی برای حمایت روانی و اجتماعی کادر درمان در معاونت درمان و واحد مدد کاری وزارت تدوین کرده و به کل کشور ابلاغ کردیم. ارزیابیهای روحی و روانی مستمر کادر درمان نشان می دهد که پرستاران و پزشکان به دنبال شیوع کرونا ویروس در کشور به شدت خسته و فرسوده هستند و باید توجه ویژه ای به آنها شود. اگر کادر درمان آرامش نداشته باشند، سیکل خدمت رسانی در مراکز درمانی دچار مشکل خواهد شد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر مشاورههای روانشناختی را راه اندازی کردهایم تا بتوانیم با شناسایی خانوادههای کادر درمان آنها مورد حمایت قرار دهیم. قصد داریم با برگزاری فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی شأن و منزلت کادر درمان و خانوادههایشان در دیدگاه اجتماعی تبعین شود تا قدردان زحمات این عزیزان باشیم.
شادنوش تصریح کرد: مشاوران ما طی ۸ ماه گذشته با بیش از ۷۶ هزار نفر از کادر درمان و خانواده آنها در تماس بوده و به آنها خدمات روانشناختی ارائه کردهاند. خانوادههایی که با دور ماندن از فرزندان خود دچار اضطراب و استرس شدهاند، شناسایی شده و مورد حمایت قرار گرفتند. در حال حاضر حدود ۲ هزار تماس با این خانوادهها برقرار شده است.
وی درباره راه اندازی سامانه بیماریهای نادر افزود: طراحی سامانه مدیریت بیماریهای نادر را انجام دادیم تا بتوانیم به صورت مداوم وضعیت بیماران را از راه دور و بدون نیاز به حضور آنان در مراکز درمانی پایش کرده و از شرایط آنان آگاه شویم، سامانه مدیریت بیماریهای نادر به مراکز ثبت احوال کشور، ساماندهی سازمان نظام پزشکی کشور و سایر مراکز ارائه خدمات به صورت برخط متصل است تا بتوانیم با دقت و به روز تعداد بیماران را رصد کنیم. زمانی که محل استقرار و اقامت بیماران به طور دقیق شناسایی شود نوع و مقدار داروهای مصرفی آنها را تعیین خواهیم کرد.
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت ادامه داد: اصرار من بر این است که برای داروها سهمیه تعیین شود تا در صورت گرانی دارو، بیمار با ارائه کد ملی داروهایش را دریافت کند. شرایط باید طوری طراحی شود که بیماران بتوانند داروی مورد نیاز را از نزدیک ترین داروخانه محل زندگی خود تهیه کنند. اگر از این مرحله عبور کنیم، شرایط خوبی را ایجاد خواهیم کرد. البته تهیه برخی از داروها به طور هوشمند در منزل اتفاق خواهد افتاد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان شادنوش در پایان اضافه کرد: حدود ۵ بیماری در سامانه مدیریت بیماریهای نادر پوشش داده میشود و داروهایشان تخصیص پیدا خواهد کرد. در نهایت تلاش می کنیم که درمان بیماریهای نادر را به سمت یک مدیریت هوشمند سوق دهیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید