واکسن ایرانی کرونا تا کنون عارضه جدی نداشته است
محقق اصلی پروژه تولید واکسن ایرانی کرونا در ستاد اجرایی فرمام امام (ره) و عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به جزییات روند تزریق این واکسن در فرآیند فاز اول مطالعه بالینی گفت: اگر همه چیز به خوبی پیش رود، انشاءالله تا خرداد ماه واکسن ایرانی کرونا در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را خواهیم داشت، تاکنون واکسن ایرانی کرونا در نوبت اول به ۲۱ نفر تزریق شده است و باید همچنان ادامه یابد. در مرحله اول مطالعه انسانی واکسن عمدتا به بررسی عوارض میپردازیم که تاکنون خوشبختانه این واکسن عارضه جدی نداشته است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مینو محرز با اشاره به آخرین وضعیت کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا که از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حال انجام است گفت: تاکنون واکسن ایرانی کرونا در نوبت اول به ۲۱ نفر تزریق شده است و باید همچنان ادامه یابد. در مرحله اول مطالعه انسانی واکسن عمدتا به بررسی عوارض میپردازیم که تاکنون خوشبختانه این واکسن عارضه جدی نداشته است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: گروه جدید داوطلبان دریافت واکسن کرونا به طور تدریجی نیز به مطالعه وارد میشوند و در نوبت بعد هم ۱۴ داوطلب دیگر بعد از دریافت مجوزها وارد مطالعه میشوند که این مجوزها نیز دریافت شده است. این فرآیند تا زمان دریافت واکسن از سوی تمام ۵۶ داوطلب تزریق واکسن ایرانی کرونا در فاز اول، ادامه پیدا میکند. بعد از آن نظریه قطعی را درباره فاز اول و نتایج آن ارائه میدهیم و بعد از تایید و دریافت مجوزهای لازم، وارد مرحله دوم کارآزمایی بالینی خواهیم شد.
وی افزود: فاز اول مطالعه انسانی واکسن ایرانی کرونا در ستاد اجرایی فرمان امام (ره) احتمالا تا اواخر بهمن ماه به پایان میرسد، طبق مطالعات فاز دوم مطالعه انسانی احتمالا با ۳۰۰ نفر داوطلب آغاز میشود، در خصوص دوز تزریقی این واکسن نیز در دو دوز در فاصله دو هفتهای تزریق میشود. برخی داوطلبان هم در حال حاضر دوز دوم را دریافت کردهاند که آن هم خوشبختانه عارضهای نداشته است، اگر همه چیز به خوبی پیش رود، انشاءالله تا خرداد ماه واکسن ایرانی کرونای ستاد اجرایی فرمان امام (ره) را خواهیم داشت، در صورت موفقیت همه فازها این واکسن خرداد ماه میتواند تولید شود.
به گزارش ایسنا محرز در پایان گفت: باید توجه کرد که در فاز یک عمدتا عوارض واکسن سنجیده میشود. در فازم دوم علاوه بر بررسی عوارض، میزان اثربخشی واکسن نیز مورد بررسی قرار میگیرد. در فاز دوم ۳۰۰ نفر باید واکسینه شوند. اگر بعد از آن همه چیز به خوبی پیش رود، مجوزهای فاز سوم را دریافت میکنیم. باید توجه کرد که در فاز سوم مطالعه بالینی تعداد زیادی واکسینه خواهند شد. البته هنوز به طور دقیق نمیدانم که در فاز سوم چه تعداد داوطلب واکسن را دریافت خواهند کرد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید