دیوان عدالت اداری قبول ندارد که خدمات داروساز شامل خدمات تشخیصی و درمانی است
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در واکنش به مخالف سازمان بازرسی کل کشور با دریافت حق فنی داروساز گفت: بر اساس قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، دریافت تعرفه برای تمامی خدمات سلامت دیده شد و حق فنی داروساز نیز شامل همین خدمات است، قضات دیوان عدالت اداری قبول ندارند که خدمات داروساز شامل خدمات تشخیصی و درمانی است، متاسفانه با حذف تعرفه حق فنی داروساز، خدمات داروسازان بالینی در بیمارستانها نیز حذف میشود و این تصمیم، تبعات زیادی به دنبال دارد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید علی فاطمی گفت: ناهماهنگی در بین مسئولین نظارتی، باعث تشویش اذهان عمومی و داروسازان میشود.
نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در خصوص اینکه چرا ماجرای تعرفه حق فنی داروساز یکبار برای همیشه حل و فصل نمیشود گفت: بر اساس آخرین رأی دیوان عدالت اداری، تعرفه حق فنی داروساز که وزیر بهداشت در ۲۶ اسفند ۹۷ بخشنامه کرده بود، لغو شد. اما، به از آن و در تاریخ هفتم مهر ۹۸، شورای عالی بیمه سلامت بر اساس ماده ۹ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، بار دیگر بر دریافت حق فنی داروساز تاکید کرد، شورای عالی بیمه سلامت، بالاترین مرجع قانونی برای تصویب و اعلام تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی در کشور است.
وی با اشاره به جایگاه قانون بیمه خدمات همگانی کشور که بر تعیین تعرفههای خدمات تشخیصی و درمانی صراحت دارد افزود: این تعرفهها در وزارت بهداشت و هیأت دولت، تصویب و ابلاغ میشود، بر اساس قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور، دریافت تعرفه برای تمامی خدمات سلامت دیده شد و حق فنی داروساز نیز شامل همین خدمات است، قضات دیوان عدالت اداری قبول ندارند که خدمات داروساز شامل خدمات تشخیصی و درمانی است، متأسفانه با حذف تعرفه حق فنی داروساز، خدمات داروسازان بالینی در بیمارستانها نیز حذف میشود و این تصمیم، تبعات زیادی به دنبال دارد.
فاطمی ادامه داد: با حذف تعرفه حق فنی داروساز، تعرفه ساخت داروهای ترکیبی در داروخانهها نیز حذف میشود که تمامی این خدمات، ارتباط مستقیم با سلامت مردم و بیماران دارد. از همین رو، ما معتقدیم که حکم دیوان عدالت اداری با قانون، انطباق ندارد، دریافت حق فنی داروساز در داروخانهها ضروری است، عددی که بابت هر قلم دارو گرفته میشود ۱,۷۰۰ تومان است و سقف دریافت در هر نسخه دارویی نیز بیشتر از ۵,۲۰۰ تومان نیست. یعنی اینکه اگر نسخه بیمار، یک میلیون تومان هم بشود همان ۵,۲۰۰ تومان دریافت میشود.
به گزارش مهر نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در پایان اضافه کرد: عددی که بابت هر نسخه دریافت میشود، رقمی نیست که این همه جنجال و حاشیه برای داروسازان و داروخانهها ایجاد کرده اند، متأسفانه به غلط از حق فنی داروساز به عنوان حق مشاوره داروساز نام میبرند که درست نیست، دریافت حق فنی داروساز قانونی است، تا زمانی که وزارت بهداشت به داروخانهها ابلاغی نداشته باشد، دریافت حق فنی داروساز قانونی است. زیرا، داروخانهها زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت میکنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
دکتر علیرضا مجیدی
۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۰
مفهوم خدمات تشخیصی و درمانی تعریف پزشک است و این یعنی داروساز شرح حال بگیرد و معاینه کند و اگر نیاز داشت پاراکلینیک درخواست نماید تا به تشخیص برسد. آیا داروسازان میخواهند حیطه تخصص را گسترش دهند و مرزها را حذف کنند؟ ???