تنها ۲ درصد بهبود یافتگان برای اهدای پلاسما مراجعه کردهاند
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: تمام دستورالعملهای بهداشتی در مراکز انتقال خون رعایت میشود و با اهدای پلاسما سیستم ایمنی پایین نمیآید و آنتی بادی به صورت مداوم در بدن ساخته میشود. متاسفانه در کشور ما از ابتدای شیوع طرح جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان تنها دو درصد مردم برای اهدای پلاسما مراجعه کردند که این آمار پایین است، ۱۸ هزار نفر را از اردیبهشت ماه به عنوان مراجعه کننده داشتیم و ۱۵ هزار واحد خون اهدا شده است. در استانها رتبه اول تا پنجم در اهدای پلاسما متعلق به تهران، آذرباریجان غربی، یزد، خوزستان و اصفهان است.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بشیر حاجی بیگی گفت: سازمان انتفال خون یکی از سازمانهای خوشنام، خوب و قابل اعتماد مردم عزیزمان است که در عرصه سلامت کشور فعالیت میکند و وظیفه تهیه و تامین خون سالم برای ۹۰۰ بیمارستان و مرکز درمانی کشور را بر عهده دارد.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: حدود ۴۷ سال از تاسیس مرکز انتقال خون در کشور میگذرد، در حال حاضر نزدیک به دو و نیم میلیون نفر از ۳۲ استان کشور جهت انتقال خون به همکاران ما مراجعه میکنند و سالانه دو میلیون و ۱۰۰ واحد خون اهدا میشود. در سال هم سه میلیون و ۶۰۰ واحد خون و فرآورده مثل گلبول فشرده شده، پلاکت، پلاسما و... در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع میشود.
وی افزود: به هر حال در کشور ما وظیفه تهیه و توزیع خون و فرآوردههای آن به یک سازمان واحد به نام سازمان انتقال خون واگذار شده است که اصل و پایه اش را اهداکنندگان تشکیل میدهند. هم اکنون سازمان انتقال خون از بحث کمیت گذر کرده است و بیشتر به کیفیت اهمیت میدهد. تضمین کیفیت و کنترل کیفی اهمیت بالایی در این سازمان دارد. امروز دیگر دغدغه تامین خون کافی را درکشور نداریم؛ چراکه با مدیریت شبکه ملی خون کشور و مدیریت پخش خون و فرآوردههای خونی مشکلی در تامین خون مراکز بیمارستانی و درمانی نداریم.
حاجی بیگی گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد خون تامین شده برای تزریق به عزیزان تالاسمی کشور که مصرف کننده دائمی خون هستند و نزدیک ۲۰ درصد خون اهدایی برای آنها استفاده میشود از کیسههای کم و دارای حساسیت کم استفاده میشود، برنامه حذف خون جایگزین در کشور را از سال ۲۰۰۷ اجرای کردیم و در حال حاضر اهدای خون ما در کشور ۱۰۰ درصد داوطلبانه و بدون چشم داشت و با اهدای ایثار گرانه است. مردم بدانند که هنوز در ۷۰ کشور دنیا اهدای خون جایگزین وجود دارد، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت داده کیفیت خونهای اهدایی در ایران برابر با کشورهای توسعه یافته اروپایی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون اظهار کرد: برنامه ملی خونهای نادر را از سال ۸۹ شروع کردیم و از سال ۹۰ با تایید انجمن بین المللی انتقال خون به جمع ۲۳ کشوری که دارای برنامه ملی خون نادر هستند پیوستیم، در حال حاضر هم سامانه اهدا کننده خون نادر را در کشور داریم و تنها کشور مسلمان هستیم که دارای برنامه ملی خونهای نادر است. خون نادر را در فریزهای ویژه در دمای منفی ۸۰ درجه میتوانیم به مدت ۱۰ سال نگه داری کنیم.
وی اضافه کرد: ایران قطب آموزشی و پژوهشی در منطقه و مرکز سازمان انتقال جهانی بهداشت است و همکار سازمان جهانی بهداشت در آموزش انتقال خون به شمار میآید. جزو ۴ کشور برتر آسیا در طب انتقال خون هستیم که موفقیت بسیار بزرگی است. با گذشت ۴۷ سال از تاسیس سازمان انتقال خون میزان خون اهدایی ما در حال حاضر از مرز ۵۳ میلیون واحد گذشته است، صادرات و واردات خون در همه جای دنیا و مراکز انتقال خون به دلیل بیماریهای اپیدمیلوژیک ممنوع است. هر کشوری باید خون و فرآورده مورد نیاز خود را از مردم کشورش تامین کند و ما هم در کشور ایران در این زمینه سرآمد هستیم.
حاجی بیگی درباره ذخایر خونی در ایران گفت: بهترین مکان برای ذخایر خون رگهای مردم عزیزمان است، ما همیشه ذخایر خون به اندازه کافی داریم و هر زمان که این میزان کم شده است و اراده کردیم مردم عزیزمان در صحنه حضور پیدا کردند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان سخنگوی سازمان انتقال خون در پایان درباره اهدای خون و پلاسما در دوران کرونا گفت: تمام دستورالعملهای بهداشتی در مراکز انتقال خون رعایت میشود و با اهدای پلاسما سیستم ایمنی پایین نمیآید و آنتی بادی به صورت مداوم در بدن ساخته میشود. متاسفانه در کشور ما از ابتدای شیوع طرح جمع آوری پلاسمای بهبود یافتگان تنها دو درصد مردم برای اهدای پلاسما مراجعه کردند که این آمار پایین است، ۱۸ هزار نفر را از اردیبهشت ماه به عنوان مراجعه کننده داشتیم و ۱۵ هزار واحد خون اهدا شده است. در استانها رتبه اول تا پنجم در اهدای پلاسما متعلق به تهران، آذرباریجان غربی، یزد، خوزستان و اصفهان است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید