تاثیر واکسن بر پاندمی کووید ۱۹
ایالات متحده امریکا یکی از بدترین سیستمهای بهداشتی و پیشگیرانه از بیماریها در جهان را دارد که آمار تجمعی بیش از ۲۷ میلیون مبتلا و آمار روزانه مبتلایان و متوفیان کووید در این کشور، مویدی بر این ادعاست. اما با کشف واکسن کرونا، امریکا با واکسیناسیون بیش از ۴۲ میلیون نفر و بیش از ۱۲٪ از جمعیت خود توانسته است آمار ابتلای روزانه بیش از ۲۵۵ هزار نفر در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ را به کمتر از ۱۱۱ هزار نفر در روز هشتم فوریه ۲۰۲۱ (متوسط هفت روزه) تبدیل کند!


از سوی دیگر، انگلستان که به واسطه شیوع ویروس جهش یافته کرونا در صدا و سیمای ایران لقب قتلگاه کرونا را گرفت، با واکسیناسیون قریب به ۱۳ میلیون نفر و نزدیک به ۱۹ درصد از جمعیت خود، یکی از دیگر پیشتازان واکسیناسیون محسوب میگردد؛ مرور نمودار ابتلای روزانه به کرونا در این کشور، نشاندهنده کاهش آمار ابتلای روزانه از بیش از ۵۵ هزار مورد در نهم ژانویه به ۱۴ هزار بیمار در هشتم فوریه (متوسط هفت روزه) است!

در نمودار تعداد دوز واکسن تجویز شده تا روز هشتم فوریه ۲۰۲۱ (۲۰ بهمن ۱۳۹۹)، امریکا با ۴۲.۲۰۰.۰۰۰ دوز، چین با ۳۱.۲۰۰.۰۰۰ دوز و انگلستان با ۱۲.۸۰۰.۰۰۰ دوز واکسن در صدر جدول هستند.

در نمودار میزان پوشش واکسیناسیون کرونا در کشورهای جهان تا روز هشتم فوریه (۲۰ بهمن و حداقل یک دوز واکسن)؛ اسرائیل با قریب به ۶۶ درصد، امارات متحده عربی با نزدیک به ۴۴ درصد و انگلیس با واکسیناسیون حدود ۱۹ درصد از جمعیت خود به ترتیب اول تا سوم هستند.

اگرچه که افت آمار ابتلای روزانه در بسیاری کشورها و در آمار جهانی، فقط به دلیل واکسیناسیون نیست، اما به اعتقاد اپیدمیولوژیستها، واکسیناسیون سریع و در کوتاه مدت درصد قابل توجهی از جمعیت، موثرترین راه خاتمه پاندمی است.

✅ همزمان با کاهش آمار ابتلای روزانه جهانی به کووید ۱۹، شواهد شروع پیک چهارم در ایران با شیب ملایم صعودی مبتلایان روزانه، به وضوح دیده میشود.
۲۱ بهمن ۱۳۹۹ _ ۹ فوریه ۲۰۲۱
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵
حل مسئله به روش علمی و استفاده درست از ابزار و تکنولوزی نشانه حاکم بودن عقلانیت بر مدیریت استو برعکس جهل و خرافه موجب عمیق تر شدن تبعات بیماری یعنی ابتلا و مرگ ومیر بیشتر!