واکسیناسیون عمومی از توان وزارت بهداشت خارج است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید علی فاطمی به موضوع واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ در کشور اشاره کرد و گفت: برنامه واکسیناسیون علیه برخی بیماری ها توسط وزارت بهداشت اجرا می شود که شامل واکسن های بدو تولد و... است. اما، برخی واکسن های جدید هستند که جزو واکسن های عمومی قرار نمی گیرد و در قالب توزیع و عرضه داروخانه ای انجام می شود.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ادامه داد: آن دسته از واکسن ها که عمومی نیستند در همه دنیا به شکل توزیع از طریق داروخانه ها فروخته می شود، واکسن هایی مثل واکسن آنفلوانزا، اچ پی وی، و...، اصولا جزو واکسن های عمومی تلقی نمی شوند و از طریق داروخانه ها امکان تهیه آنها فراهم می شود.

وی در ارتباط با شرایط واکسن کرونا و اینکه چقدر احتمال دارد از طریق داروخانه ها عرضه شود افزود: با توجه به جهش های ویروس کرونا، این احتمال وجود دارد که این بیماری همیشه با ما باشد و می بایست برای آن نیز واکسن هایی با ظرفیت های مختلف ساخته شود، البته برخی شرکت های ساخت واکسن در دنیا توزیع واکسن کرونا از طریق داروخانه ها را پیش بینی کرده اند.

فاطمی با اشاره به جمعیت ۸۵ میلیونی کشورمان گفت: برای رسیدن به ایمنی جمعی در مقابل ویروس کرونا، می بایست حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد جمعیت کشور واکسن بزنند. یعنی می بایست ۵۵ میلیون نفر واکسینه شوند، به نظر می رسد واکسیناسیون کادر درمان، سالمندان و بیماران خاص و افراد آسیب پذیر است، از طریق شبکه های بهداشت و درمان انجام شود. اما برای فاز آخر واکسیناسیون که شامل جمعیت عمومی کشور است، این توان در وزارت بهداشت وجود ندارد که بتواند کار واکسیناسیون را انجام دهد. ناگفته نماند که واکسیناسیون عمومی از توان کشورها خارج است. از همین رو، می بایست از پتانسیل داروخانه ها که امکانات ویژه ای دارند، استفاده شود، داروخانه های ویژه از فضای لازم، تخت های مخصوص احیا و تجهیزات پزشکی لازم برای توزیع واکسن برخوردار دارند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران در خصوص اینکه آیا چنین داروخانه های ویژه ای در کشور وجود دارد که بتوانند کار توزیع واکسن کرونا را انجام دهند گفت: بله چنین داروخانه هایی داریم. به طوری که در تاریخ ۳۰ آذر ۹۹، دستورالعمل آمادگی داروخانه ها برای مشارکت در توزیع واکسن کرونا تدوین شد تا این داروخانه ها تا نیمه دوم سال آینده بتوانند آماده این کار شوند.

وی با اشاره به سند جامع ارائه خدمات سلامت در داروخانه ها که شهریور ۹۸ ابلاغ شده است افزود: مشارکت داروخانه ها در غربالگری و تشخیص طبی، از جمله اهداف این سند جامع است که وزیر بهداشت آن را ابلاغ کرده است.

به گزارش مهر فاطمی در پایان در خصوص اینکه احتمال قاچاق واکسن کرونا از طریق داروخانه ها تا چه اندازه وجود دارد گفت: با توجه به سامانه تی تک و بار کد اقتصادی که برای داروهای خاص و گران قیمت ایجاد شده است، احتمال آن خیلی ضعیف است که اگر واکسن هم با استفاده از سامانه تی تک عرضه گردد، قاچاق شود. چون امکان رهگیری با سامانه تی تک وجود دارد. ضمن اینکه برای واکسن می بایست زنجیره سرد فراهم باشد که همین مسئله نیز قاچاق واکسن را تا حدود زیادی غیر ممکن می سازد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.