سند امنیت غذایی کشور طی چند روز آینده رونمایی می‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین فرشیدی در همایش روز جهانی ایمنی غذا که امروز یکشنبه، ۲۰ خرداد برگزار شد گفن وزارت بهداشت از متولیان امنیت غذایی در کشور به حساب می‌آید، سازمان غذا و دارو با اقدامات خود توانسته است سبب فارغ خیال شهروندان در زمان خرید محصولات غذایی شود، سند امنیت غذایی طی چند روز آینده رونمایی می‌شود، این سند می‌تواند در پیشبرد برنامه غذایی برای دستیابی به جامعه سالم کمک کند. 

معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص امنیت غذایی اظهار کرد: هنگامی که سخن از امنیت غذایی به میان می‌آید باید بدانیم تمام مولفه‌ها بر سلامت یک ماده غذایی اثر می‌گذارند. همچنین مؤلفه‌های بسیاری می‌تواند بر میزان دسترسی به غذای سالم اثرگذار باشد؛ به طور مثال، هنگامی که قیمت یک ماده غذایی گران می‌شود، میزان دسترسی به آن کاهش می‌یابد و میزان تقلب در آن ماده غذایی افزایش می‌یابد.

وی افزود: حوزه امنیت غذایی بسیار گسترده است، امنیت غذایی از آغاز زنجیره تولید تا رسیدن به دست مصرف‌کننده نهایی را در بر می‌گیرد. به همین دلیل اقدامات سازمان غذا و دارو در زمینه نظارت بر مواد غذایی می‌تواند سبب آرامش خاطر مصرف‌کنندگان شود. صنعت مواد غذایی یک صنعت بسیار بزرگ است و پول حرف اول را در این صنعت می‌زند؛ با توجه به این شرایط، حصول اطمینان از دسترسی مردم به مواد غذایی سالم ضروری است.

فرشیدی گفت: میان بیماری‌های غیر واگیر و تغذیه سالم ارتباط مستقیم وجود دارد، بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر مانند سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون با تغذیه ارتباط مستقیم دارد. بررسی‌ها بیانگر این است که بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر انسان‌ها به دلیل ابتلا به بیماری‌های مزمن است. متاسفانه، میزان ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر به ویژه بیماری‌های قلب و عروقی که در صدر جدول ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر قرار دارد، در کشور افزایش یافته است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: صنایع غذایی می‌توانند در فرهنگ تغذیه مردم اثرگذار باشند، متاسفانه مصرف نوشیدنی‌ها که حاوی شکر بسیار زیادی هستند در کشور افزایش یافته است. بنابراین می‌توان گفت مصرف زیاد قند و کم‌تحرکی از مشکلات نظام سلامت کشور به حساب می‌آید. میزان مصرف قند طی روز برای زنان ۱۰۰ کالری و برای مردان ۱۵۰ کالری است و کودکان کمتر از دو سال نباید از مواد قندی استفاده کنند.

وی اضافه کرد: اگرچه رعایت مصرف میزان قند روزانه بسیار اهمیت دارد، اما ایران از نظر مصرف قند در منطقه مدیترانه شرقی در صدر کشور منطقه قرار دارد. سرانه مصرف قند کشورهای مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی حدود ۵ تا ۱۵ درصد است. دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت این است که افراد باید کمتر از ۱۰ درصد قند مصرف کنند.

فرشیدی با اشاره به سرانه بالای مصرف نوشابه در کشور گفت: مطالعه مصرف نوشابه در کشور بیانگر این است میزان مصرف نوشابه در سال ۹۶ معادل ۱.۶ لیوان بود که این میزان در سال ۹۹ به دو لیوان رسید.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر اسیدهای چرب ترانس بر بیماری‌های قلبی و عروقی گفت: متاسفانه کشور ایران در میان ۲۰ کشور پرمصرف اسیدهای چرب ترانس قرار دارد. کشورهای حوزه اسکاندیناوی به خوبی در زمینه کاهش اسیدهای چرب ترانس فعالیت کردند و نتایج بسیار خوبی به دست آورده‌اند.

وی در خصوص اقدامات سازمان بهداشت جهانی در زمینه حذف اسیدهای چرب ترانس اظهار کرد: موضوع حذف اسیدهای چرب ترانس از سال ۲۰۱۸ آغاز شده، کنترل مصرف اسیدهای چرب ترانس می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های قلبی در میان ۱۷۵۰۰ نفر جلوگیری کند. به عبارت دیگر کنترل مصرف اسیدهای چرب ترانس می‌تواند از مرگ حدود17.5 میلیون نفر طی بازه زمانی ۱۰ ساله جلوگیری کند.

فرشیدی در خصوص اقدامات انجام شده این وزارتخانه در زمینه اسیدهای چرب گفت: برنامه بهینه سازی پروفایل اسیدهای چرب را آغاز کرده‌ایم و اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ایم.

به گزارش ایسنا معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان در خصوص روش مصرف روغن گفت: کاهش امگا ۶ نسبت به امگا ۳ سبب التهاب می‌شود به عبارت دیگر باید گفت امگا ۶ و امگا ۳ با یکدیگر به رقابت می‌پردازند که تعادل خود را حفظ کنند. بهترین روش مصرف برای روغن ترکیب روغن‌ها با یکدیگر است، من از تولید کنندگان صنایع غذایی می‌خواهم که دو ماده سفید خوشمزه یعنی نمک و شکر را در مواد غذایی کمتر به کار گیرند. 

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.