تهران از نظر شاخصهای شبکه بهداشت و درمان از متوسط کشوری وضعیت پایین تری دارد
۹ پروژه بزرگ بیمارستانی در سطح کشور که با ظرفیت ۸۲۲ تخت بیمارستانی و اعتباری بالغ بر هزار و ۳۵۵ میلیارد تومان ساخته شده و برای حداقل هزار و ۷۱۳ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده، در هفدهمین آیین پویش ره سلامت و با حضور رییس جمهور و وزیر بهداشت به طور همزمان افتتاح شد.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، این پروژه ها شامل بیمارستان ۱۴۰ تختخوابی باغملک خوزستان، بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهر قدس، بیمارستان شهدای هسته ای بوشهر با ظرفیت ۱۱۰ تخت، بیمارستان ۱۴۰ تختخوابی سردار سلیمانی تویسرکان، مرکز تخصصی آیت الله هاشمی رفسنجانی بجنورد، بیمارستان ۶۸ تختخوابی تخصصی زنان و زایمان اسفراین، مرکز درمانی تخصصی آیت الله رفسنجانی شهربابک کرمان، طرح توسعه ۱۲۰ تختخوابی بیمارستان بوعلی ساری و طرح توسعه ۷۰ تختخوابی بیمارستان ۱۷ شهریور آمل است.
بیمارستان باغملک با ظرفیت ۱۴۰ تختخواب و زیربنای ۱۳ هزار و ۵۰۰ متر مربع با اعتباری بالغ بر ۲۵۹ میلیارد تومان ساخته شده و دارای بخش های بستری، جراحی، اورژانس، مراقبت های ویژه، آزمایشگاه، درمانگاه و بخش تصویربرداری است.
بیمارستان شهر قدس با ظرفیت ۱۶۰ تخت در زمینی با زیربنای ۱۶ هزار و ۸۰۰ متر مربع و بخش هایی مانند بستری، جراحی، اورژانس، بلوک زایمان، مراقبت های ویژه، آزمایشگاه، درمانگاه و بخش تصویربرداری با اعتباری بالغ بر ۳۱۵ میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده است.
بیمارستان شهدای هسته ای بوشهر در زمینی با زیربنای ۸ هزار و ۲۰۰ متر مربع و ظرفیت ۱۱۰ تخت و اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و سازمان انرژی اتمی ساخته و تجهیز شده و دارای بخش های بستری، جراحی، اورژانس، سی تی اسکن، آزمایشگاه و تصویربرداری است.
بیمارستان سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تویسرکان با ظرفیت ۱۵۴ تخت بیمارستانی در زمینی با زیربنای ۱۶ هزار و ۹۳۴ متر مربع با اعتباری بالغ بر ۳۱۴ میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده و دارای بخش های بستری، جراحی، مراقبت های ویژه، بلوک زایمان، اورژانس، آزمایشگاه و تصویربرداری است.
مرکز تخصصی آیت الله هاشمی رفسنجانی بجنورد توسط بنیاد امور بیماری های خاص با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان در زمینی با زیربنای سه هزار و ۶۳۰ متر مربع ساخته و تجهیز شده که دارای بخش های دیالیز، شیمی درمانی، فیزیوتراپی، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه و کلینیک های تخصصی است.
مرکز درمانی تخصصی آیت الله هاشمی رفسنجانی شهربابک نیز توسط بنیاد امور بیماری های خاص در زمینی با زیربنای سه هزار و ۱۵۰ متر مربع ساخته شده و دارای بخش های دیالیز، شیمی درمانی، تالاسمی، فیزیوتراپی، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه و کلینیک های تخصصی است که برای ساخت و تجهیز آن، ۱۵ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
بیمارستان تخصصی زنان و زایمان اسفراین با ظرفیت ۶۸ تخت بیمارستانی در زمینی با زیربنای سه هزار و ۸۰ متر مربع با اعتباری بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده و دارای بخش هایی مانند زنان، نوزادان، مراقبت های ویژه نوزادان و اتاق عمل است.
طرح توسعه ۱۲۰ تختخوابی بیمارستان بوعلی ساری با زیربنای ۷ هزار و ۵۰۰ متر و اعتباری بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان شامل بخش های اورژانس، بستری، جراحی، مراقبت های ویژه، اتاق های عمل است.
طرح توسعه ۷۰ تختخوابی بیمارستان ۱۷ شهریور آمل نیز در زیربنای ۴ هزار متر مربع شامل بخش های بستری، اورژانس، بستری داخلی، سی تی اسکن و تصویربرداری است که برای ساخت و تجهیز آن، ۶۵ میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
سید کامل تقوی نژاد معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت در آئین بهره برداری از طرح های ملی وزارت بهداشت گفت: قبل از انقلاب مجموعا ۵۰ هزار تخت بیمارستانی داشتیم که این میزان تا سال ۱۳۹۲ به ۹۷ هزار تخت رسیده است. در دولت تدبیر و امید ۴۰ هزار تخت بیمارستانی به مجموع تختهای بیمارستانی اضافه شده است، به عبارتی از مجموع ۱.۶ دهم تخت به ازای هزار نفر در سال ۹۲ در حال حاضر به ۲.۳ دهم تخت به ازای هر هزار نفر رسیده ایم.
وی افزود: با تامین اعتبار مناسب برای پروژههای وزارت بهداشت ۲۹۰ پروژه هم اکنون در حال ساخت هستند که ۸۷ مورد از آنها بیمارستانی بوده و میتوانند ۱۴ هزار تخت به ظرفیت موجود ما اضافه کنند، ۱۵ هزار ظرفیت به شبکه بهداشت اضافه میشود، در بخش سلامت انقلابی رخ داده است. ۷۰ درصد از تختهای آی سی یو شبکه بهداشت در دولت فعلی ساخته شده است که فقط ۳۰ درصد آن در سال جاری به مجموعه فضای بیمارستانی کشور اضافه شده است.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت تصریح کرد: تا قبل از سال ۹۲ حدود ۹۸ هزار لیتر در دقیقه امکان تامین اکسیژن را برای بیماران داشتیم که خوشبختانه هم اکنون به ۳۲۶ هزار لیتر در دقیقه رسیده است در سال ۹۲ فقط ۲۰ هزار نفر میتوانستند به طور همزمان از این ظرفیت استفاده کنند و اکنون ۶۵ هزار بیمار میتوانند از این زیر ساخت استفاده کنند که فقط ۱۰۰ هزار لیتر از این ظرفیت در سال جاری اضافه شده است.
تقوینژاد گفت: تهران از نظر شاخصهای شبکه بهداشت و درمان از متوسط کشوری وضعیت پایین تری داشته است و ۹۴ درصد ظرفیت شبکه تهران و حاشیه تهران فرسوده بود. ۴۹ پروژه با ۳۳۲ طرح در تهران و اطراف تهران بازسازی شده و ۱۲ مورد از این پروژهها شامل ۵۶۰ تخت در حاشیه تهران افتتاح شده است، در حال حاضر ۲۶ پروژه در استان تهران با هزار و ۷۰۰ تخت در حال اجرا و بزرگترین بیمارستان تهران هم اکنون در حال ساخت است.
وی اظهار کرد: در حاشیه تهران با ۲ و نیم میلیون جمعیت به جز ۱۰۰ تخت خواب در شهریار اصلا امکانات بهداشتی دیگری نداشتیم و هم اکنون بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی ملارد، ۲۵۵ تخت خوابی فردیس، ۴۰۰ تخت خوابی اسلامشهر، ۳۱۳ تخت خوابی شهریار در حال احداث استف بیمارستان ۱۶۰ تخت خوابی شهر قدس امروز افتتاح میشود و اولین بیمارستان زنجیرهای است که باعث افزایش بهره وری و کاهش هزینهها افزایش رضایت مندی میشود. ۷۰ درصد اشتغال در این بیمارستان از نیروهای بومی منطقه تامین میشود و تا پایان این دولت ۲ هزار تخت دیگر را هم به بهره برداری خواهیم رساند.
در ادامه قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: کرمان به لحاظ جمعیت شهدای زیادی را به انقلاب تقدیم کرده است و امروز با افتخار یک بیمارستان ها در استان کرمان که یکی از پروژههای بزرگ این شهرستان است به اسم سردار بزرگ شهید سلیمانی افتتاح می شود.
او افزود: این بیمارستان ۱۵۴ تخت دارد و احتساب تختهای دیالیز و بخشهای جانبی دارای ۲۰۰ تخت است.
وی در پایان اضافه کرد: در دوران اجرای طرح تحول سلامت که جزو پر افتخارترین دورههای دولت فعلی است نزدیک به هزار تخت در استان کرمان راه اندازی شده است و ۱۱۰۰ تخت دیگر در حال ساخت است، علاوه بر این در حوزه بهداشت تقریباً شبکه بهداشت و درمان استان کرمان تکمیل شده که یکی از افتخارات ما است و ۴۸۰ پروژه بهداشتی در این استان به مرحله بهرهبرداری رسیده است. ایسنا _ باشگاه خبرنگاران جوان
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید