سلامت الکترونیک ۳۰ درصد پرداختی از جیب مردم را کمتر میکند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "سلامت حوزهای کلیدی و پایهای در برنامه هفتم توسعه است" گفت: پوشش بیمهای آحاد مردم در حوزه پیشگیری، بهداشت و درمان باید اولویت نخست ما در برنامه هفتم توسعه باشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا شیخی در خصوص اولویتهای لایحه برنامه هفتم توسعه در حوزه بهداشت و درمان با تاکید بر اینکه "عدالت" یکی از جنبههای مهم برنامه هفتم توسعه است گفت: امروزه یکی از مهمترین جنبههای عدالت موضوع سلامت است و اگر این حوزه در اولویت قرار نگیرد سایر بخشها نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه "سلامت" حوزهای کلیدی و پایهای در برنامه هفتم توسعه است گفت: پوشش بیمهای آحاد مردم در حوزه پیشگیری، بهداشت و درمان باید اولویت نخست ما در برنامه هفتم توسعه باشد. مقدم بودن پیشگیری بر درمان و کاهش هزینهکرد مردم از جیب نیز باید به عنوان اولویتهای دیگر مورد توجه قرار بگیرد. بهداشت و درمان در کشور باید به سمتی برود که میزان هزینه کرد مردم از جیب از طریق پوششهای بیمهای و ارائه خدمات برخط کاهش پیدا کند و دولت نیز متولی اصلی این موضوع است.
وی افزود: با توجه به اینکه وارد دوران پیشروی فناوریهای نوین در عرصه پزشکی شدهایم، استفاده از دوران پزشکی "Telemedicine" تکمیل پرونده سلامت الکترونیک بیمار، ارائه خدمات بر بستر خدمات مجازی برای دسترسی آحاد مردم در همه کشور و عدالت در دسترسی به امکانات پزشکی از جمله مواردی است که در برنامه هفتم توسعه باید مورد توجه قرار بگیرد، "سلامت الکترونیک زیربنایی برای آینده پیشرفته سلامت کشور است"، با توجه به کمبود پزشک و متخصصان حوزه سلامت، اگر بستر سلامت الکترونیک بر اساس ضوابط دقیق و نظارتهای جدی برقرار شود، حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد کاهش هزینهکرد مردم از جیب را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش ایسنا شیخی در پایان تاکید کرد: موضوعاتی نظیر بهداشت روان، سلامت مادر و کودک و ارتقای سلامت آنها، جمعیت و حفظ جمعیت سالم، پویا و پایدار، افزایش امید به زندگی، افزایش کیفیت زندگی به لحاظ بهداشتی، درمانی و تغذیهای و همچنین رسیدگی به دهکهای پایین جامعه در زمینه تغذیه باید جزء اولویتهای ما قرار بگیرد، اجرای برنامههای مختلف غربالگری طرحهای سلامت محور نظیر بیماریهای مزمن و بدخیم با رویکرد پیشگیری، موضوعاتی نظیر سلامت نوجوانان، تهیه و تدوین سند تکاملی کودکان، ارتقای ساختار طب سنتی در وزارت بهداشت و استفاده بیشتر از گیاهان دارویی و طبهای پیشگری، مکمل و جامع نگر از دیگر موضوعاتی است که در حوزه بهداشت و درمان باید در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار بگیرد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید