حق انتخاب کارشناسان کمیسیونهای پزشکی و هیئتهای انتظامی
روند بررسی شکایات از پزشکان در پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی به نحوی است که شاکی و یا مشتکی عنه به کلی مسلوبالاختیار هستند و هیچ نوع اطلاعاتی از بررسیکنندگان پرونده ندارند.
در بسیاری از پروندهها، داور پرونده اهلیت مناسب برای نشستن در جایگاه داوری را به دلایل مختلف ندارند، حتی در مواردی شخص داور، تجربه درمان بیماری خاص و یا جراحی را نداشته و یا سالهاست که از آن مفاهیم جدا شده است.
متاسفانه حتی در مواردی بدیهیترین امور نیز رعایت نمیشود، مانند آنکه دادیاران در متن دستور تشکیل کمیسیونهای مکرر تاکید میکنند که کارشناسان باید کلا متفاوت باشند ولی موارد بسیاری از حضور داور قبلی در جلسات بعدی نیز گزارش شده است.
ضمنا بر خلاف ادعای مسئولین انتظامی سازمان نظام پزشکی و مسئولین کمیسیونهای پزشکی قانونی، اثر آراء قبلی در بسیاری از گزارشات بعدی به خوبی دیده میشود که نشانهای از تاثیر پذیری کارشناسان از روالی است که پرونده طی کرده است. این معضل به شدت در مورد آراء هیئتهای بدوی و تاثیر آنها در آراء هیئتهای تجدید نظر جدی است.
تعیین کارشناس مورد وثوق از بین نفراتی که اهلیت لازم قانونی و علمی و اخلاقی را داشته باشند یک حق طبیعی برای متهمان است مگر آنکه مطابق قانون از داشتن آن تبری جویند و یا برای آن در عسر و حرج باشند.
تعیین کارشناسان در حال حاضر مکانیسمی کاملا سلیقهای و در مواردی خطی و طیفی دارد و امکان خدشه به حقوق متهم در آن جدی است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
2 نظر
ناشناس
۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۱۵
کاملا موافقم حتی ممکن است اطلاعات کافی در اختیار کارشناسانی که خودشان انتخاب کرده اند هم نگذارند تا نتیجه ای که دوست دارند بگیرند و بقول یکی از همکاران اگر اسم متشکی عنه عوض شود ممکن است نظر هیئت بدوی و یا تجدید نظر فرق کند و متاسفانه جناحی نظر میدهند و بهمین دلیل از عضویت در هیئت بدوی نظام پزشکی استعفا دادم
ناشناس
۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۲:۴۱
سلام...خسته نباشید...بهعنوانکارشناس حقوقی و وکیلی که سالها در پرونده های پزشکی کار کردم لازم به ذکر است که بارها در کمیسیونهای پزشکی قانونی شاهد بودم کارشناسی در جلسات سه نفره و ۵ نفره حضور داشته و اظهار نظر نموده است ولی یکی از جلسات را امضا کرده و این خلاف قانون است و تاثیر خود را در جلسه و نظر می گذارد...ضمن اینکه در پرونده های پزشکی دادگاه خصوصا در پزشکی قانونی و قوه قضاییه مفهومی ندارد و کل پرونده از نظر حقوق شاکی و طرف مقابل به نظریه کارشناسی بستگی صد درصد دارد و قاضی همان نظر کارشناسی را به دلیل تخصصی بودن بودن وارد شدندر ماهیت پرونده قبول و بر اساس ان رای صادر می نماید...بنابراین، کارشناسی و تشکیلات کمیسیون پزشکی و استفاده از پزشکانحاذق و بیطرف بسیار اهمیت دارد و باید مور توجه قرار گیرد.