ثبت سالانه بیش از ۶ هزار مارگزیدگی در کشور
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: با توجه به موارد مارگزیدگی در سال گذشته، سالانه بیش از ۶ هزار مورد مارگزیدگی در کشور گزارش میشود که متاسفانه در سال گذشته ۴ مورد مارگزیدگی منجر به فوت شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا شیرزادی در خصوص مارگزیدگی گفت: در همه استانها احتمال گزش مار وجود دارد اما بیشترین گزشها در استانهای شمالی و همچنین استانهای مناطق گرمسیری مانند جنوب، غرب و جنوب شرقی و شرق است، با توجه به موارد مارگزیدگی در سال گذشته، سالانه بیش از ۶ هزار مورد مارگزیدگی در کشور گزارش میشود که متاسفانه در سال گذشته ۴ مورد مارگزیدگی منجر به فوت شده است.
رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت در خصوص سرم ضدمار گفت: در حال حاضر سرم ضد مار در بیمارستانها و برخی از مراکز خاص وجود دارد و افرادی مورد گزش مار قرار میگیرند با مراجعه به این مراکز از این سرمها دریافت میکنند. افرادی که فوت میکنند با تاخیر مراجعه کردهاند و گزش مار باعث فوت آنها شده است.
وی با اشاره به موارد عقربگزیدگی افزود: سالانه بیش از ۶۰ هزار مورد عقربزدگی داریم. عقربزدگی بیشتر در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان گزارش میشود. البته در سایر استانهای مناطق مرکزی کشور نیز عقربزدگی مشاهده میشود، اما بیشترین موارد در این استانها گزارش شده است، در سال گذشته نیز ۶ نفر به دلیل عقربزدگی فوت شدهاند، سرم عقربزدگی و مارزدگی توسط انیستیتو رازی تولید میشود و مورد تایید وزارت بهداشت است و در بیمارستانها و مراکز خاص به طور رایگان در اختیار مردم قرار دارد.
شیرزادی تصریح کرد: در اکثر موارد برای افراد مارگزیده نیاز به دریافت سرم نیست و در صورت بروز علائم مسمومیت نیاز به تزریق است و فرد باید به مرکز درمانی مراجعه کند و اقدامات مراقبتی نیز از فرد انجام میشود. در موارد بسیار نادر نیز مقدار سم به قدری زیاد است که ممکن است سرم ضدسم تاثیری نداشته باشد، پادزهر ۶ مار که افراد مارگزیده اغلب به دلیل مسمومیت با سم این مارها مراجعه میکنند، در تمام مراکز موجود است. سایر مارها نیز پادزهر آنها تولید میشود. سیه مار نیز از خانواده مارهای کبری است و پادزهر سم این نوع مارها نیز موجود است.
به گزارش ایلنا رئیس گروه بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت در پایان با اشاره به فوت ۴ کودک توسط سیه مار گفت: متاسفانه شدت سم این مار به قدری زیاد بوده که این کودکان قبل از رسیدن به مرکز درمانی فوت شدهاند، سرم پادزهر با توجه به اینکه از اسب گرفته میشود ممکن است برای فرد عوارض داشته باشد بنابراین در مراکز بهداشتی خاص و بیمارستانها در دسترس عموم قرار دارد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید