تدوین نقشه وضعیت تغذیه کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت، از تدوین نقشه وضعیت تغذیه ای کشور برای اولین بار در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این نقشه بر پایه ۱۰ شاخص مهم تغذیه طراحی شده است و مقرر است در طی سالهای آتی چند شاخص بر اساس وضعیت بیوشیمیایی تغذیه نیز به آن اضافه شود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین فرشیدی گفت: پس از هشت ماه تلاش فراوان در معاونت بهداشت وزارت بهداشت و با همت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و اقدامات ارزنده مدیران و کارشناسان تغذیه در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، برای اولین بار در کشور نقشه وضعیت تغذیه کشور طراحی شد.
وی افزود: این نقشه وضعیت شاخصهای مهم تغذیهای را در کل کشور و به تفکیک هر استان مشخص کرده تا مسئولان و سیاستگذاران به ویژه رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و معاونین بهداشت بتوانند وضعیت جمعیت تحت پوشش خود را نسبت به سایر نقاط کشور ارزیابی و مداخلات انجام شده برای دستیابی به وضعیت تغذیه در دانشگاه خود را بررسی کنند و از نقاط بحرانی در هر دانشگاه آگاه شده و بتوانند مداخلات سریع برای بهبود وضعیت را انجام دهند، این نقشه بر پایه ۱۰ شاخص مهم تغذیه طراحی شده است و مقرر است در طی سالهای آتی چند شاخص بر اساس وضعیت بیوشیمیایی تغذیه نیز به آن اضافه شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: معاونت بهداشت وزارت بهداشت این نقشه کشوری را در اختیار تمام رؤسای دانشگاهها و معاونین بهداشت قرار داده تا بتوانند از وضعیت تغذیه دانشگاه خود بر اساس این شاخصها مطلع شوند، نظر به اینکه این نقشه بر پایه شاخصهای مربوط به سال ۱۴۰۲ تدوین شده است مقرر است که تدوین این نقشهها بر اساس تغییر در وضعیت شاخصها به صورت سالانه انجام شود و کنار هم گذاشتن این نقشهها در طی چند سال خواهد توانست روند وضعیت تغذیه را در کل کشور و همچنین به تفکیک هر استان کاملاً روشن سازد.
فرشیدی در پایان خاطرنشان کرد: در گام بعدی این پروژه معاونت بهداشت وزارت بهداشت در نظر دارد تا این نقشهها را به تفکیک روستاها و شهرها و شهرستانهای هر دانشگاه تدوین کرده و در اختیار معاونین بهداشت دانشگاهها قرار دهد تا هر دانشگاه به طور جزئی در تمام نقاط شهری و روستایی خود از وضعیت تغذیه جمعیت تحت پوشش خود آگاه باشند و بتوانند برنامه ریزی لازم برای ارزشیابی مداخلات و نیز تدوین مداخلات جدید را انجام دهند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید