ضرورت تشخیص و درمان تنبلی تخمدان به منظور پیشگیری از عوارض آن
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرناز فاطمی گفت: شیوع تنبلی تخمدان در جوامع مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد جنس مونث در سنین باروری را شامل می‌شود که میزان شیوع آن در ایران نیز در همین حد است. البته ما معتقدیم که میزان شیوع آن باید بیشتر باشد، چون در خیلی از مواقع این اختلال تشخیص داده نمی‌شود.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا در ارتباط با عوارض اختلال تنبلی تخمدان، اظهار داشت: اگر این اختلال به درستی تشخیص و درمان نشود، می‌تواند فرد را در معرض ابتلاء به دیابت، فشارخون بالا، چربی بالا و در نهایت این عارضه‌ها منجر به بروز بیماری‌های قلبی و عروقی و…، شود.

وی همچنین از اختلالات خواب به عنوان شایع‌ترین عارضه تنبلی تخمدان در صورت عدم تشخیص و درمان این بیماری نام برد و افزود: اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، می‌تواند باعث افزایش ضخامت رحم بشود که می‌تواند منجر به سرطان‌های رحم و آندومتر شود، اکثر افرادی که دچار این اختلال هستند، ناباروری دارند. اما جزو دسته علت‌های ناباروری است که به درمان خوب جواب می‌دهد.

فاطمی با اشاره به درمان ساده تنبلی تخمدان، اظهار داشت: البته افرادی که دچار این اختلال هستند، تقریباً همیشه باید تحت درمان قرار داشته باشند و این طور نیست که با یکبار درمان، مشکل آنها حل شود. زیرا، علامت‌های اختلال باید درمان شود.

این جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری با اشاره به بروز این اختلال در دختران نوجوان که برای اولین بار قاعدگی در آنها اتفاق می‌افتد، گفت: نامنظم بودن قاعدگی تا دو سال اول طبیعی محسوب می‌شود ولی بعد از آن اگر این نامنظم بودن قاعدگی ادامه داشته باشد، فرد باید درمان شود. متأسفانه خیلی از والدین به خاطر فکر اشتباه از داروهای هورمونی این اختلال که تصور می‌کنند منجر به ناباروری فرزندشان می‌شود، از بردن دختر خود نزد پزشک خودداری کرده و یا اینکه اگر بروند و پزشک دارو تجویز کند، اجازه نمی‌دهند آن داروها مصرف شود.

وی افزود: این داروها هیچ عارضه‌ای ندارد و بر عکس اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، می‌تواند به مرور زمان منجر به بروز سرطان‌های رحم و آندومتر شود. لذا، ضرورت دارد این قبیل افراد سالیانه چکاب شوند.

فاطمی به علامت‌های اختلالات تخمک گذاری به صورت قاعدگی‌های نامنظم و دیر به دیر اشاره کرد و گفت: بالا بودن سطح هورمون‌های مردانه در این قبیل افراد با افزایش موهای زائد در قسمت‌های مختلف بدن، ریزش موی سر به شکل مردانه و جوش‌های پوستی همراه است، روش تشخیصی دیگری که مورد استفاده قرار می‌گیرد، انجام سونوگرافی است.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا خاطرنشان کرد: معمولاً در ۵۰ تا ۷۰ درصد موارد، این افراد دچار چاقی و اضافه وزن هستند که اولین اقدام درمانی، رژیم غذایی صحیح و کاهش وزن به میزان ۵ تا ۱۰ درصد وزن بدن است.

به گزارش مهر وی در پایان اضافه کرد: اگر رژیم غذایی صحیح به درستی اجرا شود و کاهش وزن نیز صورت بگیرد، اختلالات برطرف شده و حتی ممکن است بارداری هم اتفاق بیافتد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.