نحوه ارائه خدمت به بیماران هموفیلی، تالاسمی و ام.اس در عید
کارشناس مسوول اداره بیماران تالاسمی و هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت درباره نحوه ارائه خدمت به بیماران خاص در نوروز ۱۴۰۱ توضیح داد و گفت: در ایام تعطیلات نوروز برای همه مراکز درمان هموفیلی در دانشگاههای علوم پزشکی برای فروردین ۲۰ درصد افزایش دارو دادهایم و برای استانهای مسافرخیز مانند مشهد، اصفهان، استانهای شمالی و خوزستان ۳۰ درصد افزایش دارو دادهایم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، راضیه حنطوشزاده با اشاره به وضعیت ارائه خدمت به بیماران خاص در ایام نوروز درباره وضعیت بیماران هموفیلی گفت: در سامانه ما حدود ۱۳ هزار بیمار مبتلا به اختلالات خونریزیدهنده ثبت شده که از بین این بیماران حدود ۹ هزار بیمار داریم که به انواع شدید بیماری مبتلا بوده ونیاز به مراقبت و مصرف داروی مستمر دارند که در استانهای مختلف کشور پراکندهاند.
وی افزود: در ایام تعطیلات نوروز برای همه مراکز درمان هموفیلی در دانشگاههای علوم پزشکی برای فروردین ۲۰ درصد افزایش دارو دادهایم و برای استانهای مسافرخیز مانند مشهد، اصفهان، استانهای شمالی و خوزستان ۳۰ درصد افزایش دارو دادهایم، تمام مراکز درمانی هموفیلی که ۹۹ درصد آنها در بیمارستانهای دانشگاهی مستقر هستند، در روزهای کاری بیمارستان موظفند که بخش را به صورت فعال نگه دارند و چنانچه بیماری هم به صورت اورژانس مراجعه کند، از طریق پزشک آنکال هموفیلی مشاوره شده و کارش انجام میشود.
کارشناس مسوول اداره بیماران تالاسمی و هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت گفت: مکاتباتی با اورژانس کشور انجام دادیم که اگر این بیماران خدایی نکرده دچار تروما شدند، بیمار را به مرکز هموفیلی اعزام کنند، اما گاهی بیمارستانی که بیمار هموفیلی در آنجا خدمت میگیرند، معیارهای پذیرش بیمار ترومایی را ندارد که در این صورت به بیمارستان تروما منتقل میشود تا اینکه از طریق دانشگاه علوم پزشکی و بیمارستانهای دولتی منطقه یا کانون هموفیلی داروها برایشان ارسال شود.
حنطوشزاده ادامه داد: اگر بیماران هموفیلی قصد مسافرت دارند، حتما موارد بهداشتی را رعایت کنند. از رفتن به جمعها و به ویژه در اماکن سرپوشیده اجتناب کنند و اگر هم رفتند حتما موارد بهداشتی را رعایت کنند. اگر هم میخواهند به مسافرت بروند، حتما مقداری دارو با خودشان همراه داشته باشند.
وی در خصوص وضعیت ارائه خدمت به بیماران تالاسمی نیز اظهار کرد: تعداد بیماران تالاسمی که در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده حدود ۱۹ هزار ۵۰۰ بیمار است که نیاز به دارو و خون دارند. در استانهایی مانند هرمزگان، خوزستان، گیلان، مازندران، فارس شیوع تالاسمی بیشتر است. از طرفی این استانها مسافرپذیر هم هستند، اما از آنجایی که بیماری تالاسمی مزمن بوده، بیماران مبتلا همیشه داروهایشان را به همراه دارند. در عین حال در تمام دانشگاههای علوم پزشکی مراکز تالاسمی تعریف شده و بیماران میتوانند از طریق انجمن به مراکز تالاسمی مراجعه کنند.
کارشناس مسوول اداره بیماران تالاسمی و هموفیلی اداره بیماران خاص وزارت بهداشت در خصوص وضعیت بیماران اماس نیز گفت: حدود ۷۵ تا ۸۰ هزار بیمار اماس در کشور ثبت شدهاند. گفته میشود شیوع اماس در زنان بیش از مردان بوده و در کشور ۷۰ درصد مبتلایان به ام اس زنان هستند. این بیماران داروهایشان یا به صورت تزریقی یا به صورت خوراکی است که زمان مصرف دارو در هر بیمار متفاوت است. درباره این بیماران هم مورد خاصی وجود ندارد.
به گزارش ایسنا حنطوشزاده در پایان در خصوص وضعیت ابتلای بیماران خاص به کرونا نیز گفت: در میان تالاسمیها ابتلا به کرونا را داشتیم که حدود ۲۴ تا ۲۵ نفر فوت بر اثر کرونا در این بیماران داشتیم. در هموفیلی هم ابتلا داشتیم، اما تاکنون فوتی نداشتیم. با توجه به شرایط پاندمی، بیماران حتما موارد بهداشتی را در ایام تعطیلات نوروزی رعایت کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید