کاهش درد و کاهش آسیب بافتهای بدن پس از عملهای کمتهاجمی
فوق تخصص جراحیهای کمتهاجمی و دبیر علمی چهاردهمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران گفت: انجام عملهای کمتهاجمی یا لیزری، میزان عوارض بعد از عملهای جراحی را که در روشهای جراحی باز دیده میشود را کاهش داده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا لاشئی در خصوص جراحیهای کم تهاجمی در دستگاه ادراری گفت: مردم بیشتر این جراحیها را به نام لیزری میشناسند، در واقع این جراحیهای لیزری در مقابل جراحیهای قدیمی به وجود آمدهاند زیرا روشهای قدیمی با وجود آنکه نتیجه خوبی هم به همراه داشت اما برخی از آنها عوارضی داشت که تا مدتها بیمار را اذیت میکرد، بهطور مثال برای یک جراحی کلیه پهلوی بیمار شکافته میشد و این مساله باعث میشد تا مدتها درد داشته باشد. گاهی دچار برجستگی و فتق ناحیه عمل میشد و با وجود آنکه اصل مشکل بیمار برطرف میشد، اما عوارض جانبی او را اذیت میکرد.
وی اضافهکرد: گاهی برای برداشتن سنگهایی که در کلیه ایجاد میشد پزشک مجبور میشد که قسمتی از پهلوی بیمار را بشکافد و کلیه از وسط به 2 نیم میشد و دوباره بخیه میخورد تا یک سنگ ۲ یا سه سانتی متری از کلیه بیمار خارج شود، در واقع با این روش کلیهها ۳۰ تا ۴۰ درصد از پتانسیل خود را از دست میداد، از حدود ۲۰ سال پیش در همه رشتهها بحث ورود به فناوریهای روز برای کاهش میزان آسیب به بیمار مطرح شد. در این رشته هم تکنولوژیها بهروز شد و تلاش شد با این عملها میزان آسیب به بیمار کاهش پیدا کند.
فوق تخصص جراحیهای کمتهاجمی گفت: به همین دلیل بهسرعت جراحیهای کم تهاجمی جای خود را باز کرد و بسیاری از عملهای جراحی با عوارض و درد کمتر برای بیماران انجام شد، عملهای لیزی یا کم تهاجمی به کمک آندوسکوپ ها انجام میشوند، در این نوع جراحیها گاهی یک سنگ بزرگ پنج یا ۶ سانتی متری کلیه با کمک اشعه ایکس و ابزارهای پیشرفته جدید و فقط با ایجاد یک شکاف یک سانتیمتری در پشت بیمار بهطور کامل شکسته و از بدن خارج میشود و این سبب میشود که بیمار از دردهای پشت سر هم خلاص شود.
لاشئی با اشاره به اینکه ایران یکی از پیشروترین کشورها در بحث پیوند کلیه است ادامه داد: اهداکننده فرد سالمی است که به هر دلیلی کلیه خود را اهدا میکند و با یک برش بزرگ کلیه از بدن او خارج میشود، اما امروزه با عملهای لاپاراسکوپی همه مراحل خروج کلیه از بدن اهداکننده انجام میشود و در نهایت با یک برش کوچک در زیر شکم که برش دردناکی هم نیست، بدون شکستن دنده یا ایجاد برشهای بزرگ در بدن اهداکننده کلیه خارج و به بیمار گیرنده کلیه پیوند زده میشود.
وی با بیان اینکه عملهای کم تهاجمی دستگاه ادراری درباره مشکلات مادرزادی نیز انجام میشود اضافه کرد: این عملهای کم تهاجمی دردهای شدید پس از عمل را کاهش داده است و بازگشت بیمار به محل کار و تحصیل را تسریع میکند و از هدر رفت منابع کشور به واسطه دوره های نقاهت و دوری از کار طولانی میکاهد.
به گزارش ایرنا دبیر علمی چهاردهمین کنگره انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران در پایان با اشاره به جراحیهای رباتیک اظهار کرد: در جراحیهای رباتیک پزشک پشت کنسول خود قرار دارد و با هدایت ربات از راه دور اقدام به جراحی میکند، اما این روش هنوز وارد ایران نشده است هرچند که در دانشگاههای صنعتی کشور تلاش برای رسیدن به این فناوری روز دنیا در حال انجام است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید