رونمایی از سامانه مصورسازی اطلاعات (VIZIT)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، چاپ این گزارش‌ها نیازمند چندین هزار صفحه کتاب است که با توجه به ایستا بودن نوع نمایش داده در کتاب، قابلیت‌های متعددی از جمله مقایسه، تهیه یک گزارش خاص، اعمال فیلترهای جدید و غیره از ذینفعان این نوع گزارش‌ها سلب می ‌شود. لذا، سامانه ای طراحی شده تا مبتنی بر علوم مصورسازی اطلاعات، نتایج پروژه را با حفظ سطوح دسترسی در اختیار پژوهشگران، سیاستگذاران، کسب و کارها و سایر ذی نفعان قرار دهد. تمامی اطلاعات بارگذاری شده روی سامانه، ابتدا به تأیید تیم علمی-فنی مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران می رسد و پس از آن، انتشار داده می شود.

در حال حاضر، با استفاده از سامانه VIZIT می توان به صورت رایگان، نزدیک به 600 میلیون گزارش از داده های سلامت پردازش شده از معتبرترین و جدیدترین مطالعات ملی در قالب، نقشه، بارچارت، هرم سنی جنسی، نمودار روند و مدل های مختلف ارائه اطلاعات استفاده کرد. امکان مقایسه شاخص ها، دانلود اطلاعات هر گراف، به اشتراک گذاری و اعمال نظر، بخشی از امکانات این سامانه است. مضاف بر آن، بومی بودن اطلاعات مندرج در این سامانه، امکان بهره برداری تمامی گروه های هدف از به روزترین و آخرین اطلاعات و آنالیز داده های مطالعات مندرج در سامانه را امکان پذیر می سازد. سیاست‌ گذاران نیز می ‌توانند در جهت برنامه ‌ریزی و تخصیص مناسب منابع از داده های این سامانه به راحتی استفاده کنند.
 
اطلاعات فعلی این سامانه شامل، آخرین وضعیت 102 عامل خطر بیماری های غیرواگیر در کشور به تفکیک استان، گروه سنی، جنسیت و نوع محل سکونت، وضعیت مرگ و میر از سال 1990 تا 2015 برای 165 علت مرگ به تفکیک 19 گروه سنی-جنسی در 31 استان کشور، بروز 70 سرطان به تفکیک 19 گروه سنی-جنسی در 31 استان کشور از سال 1990 تا 2016، شیوع بیش از 80 عامل خطر بیماری های غیرواگیر در سطح 429 شهرستان کشور و 62 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی به تفکیک جنسیت، چندین حوزه از اطلاعات ارزشمند دیگر شامل اطلاعات بستری، سلامت مادران و کودکان، آسم و آلرژی و اطلاعات تحلیلی از میلیاردها نسخه دارویی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی است.

از مزایای کلی سامانه مصورسازی اطلاعات (VIZIT) می توان به مواردی از جمله، حذف هزینه چاپ برای گزارش دهی، افزایش دسترسی به اطلاعات حوزه سلامت و بیشینه سازی اثربخشی استفاده از نتایج اطلاعات پروژههای حوزه سلامت با ایجاد گزارش های پویا اشاره کرد. 

سامانه ویزیت که در دو نسخه بر اساس تحلیل رفتار کاربران، به روز رسانی شده است، دارای امکاناتی نظیر، امکان ارائه اطلاعات در قالب نقشه، رادار دیاگرام، بارچارت، هرم سنی جنسی و ده‌ها ابزار مصور سازی دیگر، ارائه شده به دو زبان فارسی و انگلیسی، امکان مقایسه شاخص‌ها در وضعیت‌های مختلف، امکان استناد به مقاله مرتبط با گراف جهت استفاده در امور پژوهشی، دانلود اطلاعات مربوط به هر گراف، دریافت اسکرین شات از هر گراف، به اشتراک گذاری گراف‌ ها، است. 

از این سامانه می توان در امور مربوط به سیاست گذاران ملی در سطح وزارت بهداشت، وزارت رفاه، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سایر بخش‌های توسعه ‌ای کشور، استانداران و فرمانداران، مدیران دانشگاهی و شهرستانی، ارائه دهندگان خدمت، پژوهشگران و اساتید دانشگاهی و مردم استفاده کرد. 
 
به گزارش وب‌دا به زودی، ویژگی‌ منحصر به فردی به سامانه VIZIT اضافه خواهد شد که امکان پیش‌ بینی آینده وضعیت سلامت در حیطه‌ های مختلف بیماری، ارائه خدمت و کیفیت و دسترسی به خدمات را فراهم می ‌آورد. به کمک سامانه VIZIT و با حذف کاغذ از سیستم های گزارش دهی حوزه سلامت، به ازای هر یک میلیون بازدید، از قطع حدود 2000 اصله درخت جلوگیری می شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.