هیچ بودجهای برای بیماران اوتیسم در نظر گرفته نشده است
مشاور وزیر بهداشت گفت: در بودجه سال ۹۷ مجلس تصویب کرد که اختلال اوتیسم جزو بیماریهای خاص قرار گیرد اما هیچ بودجهای برای آن در نظر گرفته نشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدتقی جغتایی درباره وضعیت ارائه خدمات به بیماران اوتیسم توضیح داد: در بودجه سال 97 مجلس تصویب کرد که اختلال اوتیسم جزو بیماریهای خاص قرار گیرد اما هیچ بودجهای برای آن در نظر گرفته نشد.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی ادامه داد: طی تماسهایی که خانوادههای افراد مبتلا به اوتیسم با وزارت بهداشت برقرار کردند و همچنین ارتباطی که انجمنهای علمی با وزیر بهداشت داشتند وی دستور داد که از محل منابع در اختیار که مبلغ آن نیز محدود است 4 میلیارد تومان برای کمک به بیماران اوتیسم اختصاص داده شود و این مبلغ بین مراکز منتخب توزیع شد، وزارت بهداشت این مبلغ را در اختیار مراکزی قرار داد که توانایی ارائه خدمت به بیماران اوتیسم را داشتند.
وی با اشاره به تهیه شناسنامه خدمت برای بیماران اوتیسم افزود: این شناسنامه تدوین شده و به دانشگاهها و مؤسساتی که توانایی اجرای آن را داشتند ابلاغ شده است و خدماتی از جمله کاردرمانی، روانپزشکی و پزشکی در این شناسنامه برای بیماران در نظر گرفته شده بود و در قانون بودجه دیگری برای وزارت بهداشت و به خصوص بیماری اوتیسم در نظر گرفته نشده است.
جغتایی با اشاره به پیشنهاد وزارت بهداشت برای اختصاص بودجه 20 میلیارد تومانی برای خدمترسانی به بیماران مبتلا به اوتیسم گفت: وزارت بهداشت در سال 98 رقم 20 میلیارد تومان را پیشنهاد داده که این بودجه به مراکز ارائهکننده خدمات ارائه شود اما توجه کنید که این موضوع فقط پیشنهاد وزارت بهداشت است و مجلس باید آن را تصویب و سازمان مدیریت آن را تأمین کند.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در خصوص هزینههای بالای درمان این بیماران و سرگردانی آنها در مراکز درمانی تصریح کرد: وزارت بهداشت چندین سال بود که به دنبال ارائه خدمات توانبخشی برای معلولین حرکت کرد در همین راستا قانون حمایت از معلولین تصویب شد که بند 6 قانون پیشبینی کرده است که خدمات توانبخشی پزشکی تحت پوشش بیمه قرار گیرند واین کار توسط وزارت بهداشت انجام شود اما نکته این است که منابع مالی برای انجام این کار را سازمان مدیریت باید در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد.
وی در خصوص عدم حمایت بیمههای تکمیلی از بیماران اوتیسم افزود: بیمه تکمیلی سازمانهای خصوصی هستند که کار بیمه و خدمات بیمهای را انجام میدهند و برای ارائه این خدمات تعرفه تعریف شده است.
جغتایی ادامه داد: از جمله اقداماتی که برای این افراد انجام شد موضوع تعرفهگذاری خدمات آنها بوده به طوری که طی سالهای گذشته خدمات این افراد هیچگونه تعرفهای نداشت. این تعرفهگذاری توسط وزارت بهداشت انجام شد و توسط شورای عالی بیمه مورد تأیید قرار گرفت، شرکتهای بیمه تکمیلی خصوصی هستند و پوشش قرار دادن خدمات توسط آنها در حیطه اختیارات وزارت بهداشت قرار ندارد.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی گفت: وزارت بهداشت وظیفه غربالگری و شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم را بر عهده دارد که بر همین راستا طرحی را به صورت پایلوت در استان اصفهان آغاز کرده است، باید توجه داشته باشیم که شناسایی زودهنگام این بیماران میتواند در روند پیشروی بیماری و درمان آنها نقش بسزایی داشته باشد همچنین به افرادی که در این طرح غربالگری شناسایی میشوند وزارت بهداشت خدماتی را ارائه خواهد کرد و منابع آن پیشبینی شده است.
به گزارش فارس وی در پایان اضافه کرد: ارائه این خدمات تنها در اختیار وزارت بهداشت نیست و سازمان بهزیستی نیز باید از این افراد حمایتهای لازم را انجام دهد، در انتظار هستیم که اگر منابع لازم را برای این بیماران در اختیارمان قرار دهند، پوشش بیمه آنها را به تدریج آغاز کنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید