حق بیمه متمولان به صورت پلکانی افزایش یابد
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: ما توصیه میکنیم پرداخت حقبیمه پلکانی باشد، سرانه بیمه بر مبنای افزایش دارائی افراد باید افزایش یابد. به طور مثال دهکها میتوانند مانند مالیات از ۷ درصد تا ۳۰ درصد حقوقشان را به عنوان حقبیمه پرداخت کنند، ما معتقدیم و تجربههای کشورهای دیگر نشان میدهد که باید درصد پرداخت از حقوق افراد نیز با افزایش حقوق آنها بیشتر شود. این سازوکار بیمه در دنیا است که متاسفانه در کشور ما اجرا نشده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، طاهر موهبتی با بیان اینکه پرداخت سرانه بیمه برای دهکهای مختلف باید متفاوت باشد، گفت: زمانی در کشورها همه دهکها یک سرانه مشخص به بیمه پرداخت میکردند و پس از مدتی حق بیمه را به حقوق وصل کردند؛ یعنی هر کس درصدی از حقوق خود را حقبیمه پرداخت میکرد، بنابراین حق بیمه مانند مالیات درصدی شد. طبق این مدل متمولان، قدر مطلق ریالی پرداختشان بیشتر شد.
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: این مدل به عدالت نزدیکتر است. پس از آن در بسیاری از کشورها، حق بیمه تصاعدی مدنظر قرار گرفت؛ یعنی به طور مثال ۷ درصد پرداخت بیمه برای آنها که حقوق بیشتری دریافت میکنند، به ۱۵ درصد افزایش پیدا میکند، به عبارتی حق بیمه پلکانی افزایش پیدا میکند، اما خدمات پایه برابر خواهد بود. دیگر نمیشود پرداخت سرانهای را توصیه کرد. پرداخت سرانهای یعنی یک سرانه معین برای هر فرد منقضی شده است.
وی افزود: ما توصیه میکنیم پرداخت حقبیمه پلکانی باشد، سرانه بیمه بر مبنای افزایش دارائی افراد باید افزایش یابد. به طور مثال دهکها میتوانند مانند مالیات از ۷ درصد تا ۳۰ درصد حقوقشان را به عنوان حقبیمه پرداخت کنند، ما معتقدیم و تجربههای کشورهای دیگر نشان میدهد که باید درصد پرداخت از حقوق افراد نیز با افزایش حقوق آنها بیشتر شود. این سازوکار بیمه در دنیا است که متاسفانه در کشور ما اجرا نشده است.
به گزارش ایلنا موهبتی در پایان گفت: در کجای دنیا سرانه بیمه یک سازمان برای پنج سال ثابت می ماند. بنده به کره جنوبی رفته بودم، از سازمان بیمهشان پرسیدیم شما بدهی دارید؟ّ تعجب کردند و فکر کردند ترجمه درست نبوده است، چرا بدهی ندارند؟ چون اصلاح حق بیمه را هر سال انجام میدهند یا منابع خود را افزایش میدهند، یا تعهداتشان را کم میکنند. بنابراین آنجا چیزی به عنوان بدهی پایان سال برای بیمهها معنا ندارد، حتما باید در کشور به این سمت حرکت کنیم. البته الان هم یک گام برداشتهایم؛ یعنی سرانه بیمه ۷ درصد خواهد شد که با افزایش حقوق افزایش پیدا می کند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۱۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۸
سلام خدایا تو شاهد باش برادرِ دینی جناب اقایِ دکتر موهبتیِ عزیز کار برایِ مردم سخت است،اماکارِ درست انجامش،سخت تر!!!! تعیینِ مرجعِ تقلیدبه رسمِ عرفی مربوطِ به مقلد است،ودرصورتِ نداشتن قدرتِ تمیز،به عهدهء اهالیِ علم میباشد. حال یا باید بگوییم کشور و جغرافیایی سیاسی ما ومردمِ ما،دین ما،اقتصادِما،ارزوها وآمالِ ملتِ ما با نمونه انتخابیِ جنابعالی یکسان است؟؟!!!! صنعتِ ما،بازارِ صنایعِ ما مشابه هست؟؟!!! تا به علمِ جامعه شناسی،مردم شناسی،بی توجهیم وپکیج هایِ وارداتی بدور ازواقعیتهایِ کشورمان،منجرِ به افقِ روشنی نخواهدشد، دید و عمل ما درافقِ جغرافیایِ کشورمان منجرِ به ثبات وپیشرفت و ارضایِ مردم میشوند،بسترهای مناسب وبومی سازیهایِ متناسب با حال و هوایِ درونی،کارسازتر است اجرایِ برنامه هایِ پکیجی،شبیهِ طرحِ سلامت با واقعیتهای موجودهِ ءکشورمان آیندهء جالبی،لااقل در ۱۵ سالِاینده،پیامدهایِ خوبی نخواهد داشت