۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد را دارند
عضو هیات علمی دفتر طب ایرانی و مکمل گفت: طبق آمارها تقریبا ۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد را دارند و تنها ۵ درصد به دلیل برخی بیماریها امکان شیردهی ندارند و نیاز است که با مراقبت، حمایت جامعه و آموزشهای لازم که توسط ماماها به مادران داده میشود تغذیه با شیرمادر را ترویج کنیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرزانه گلبنی در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر گفت: شیر مادر بافت زندهای است که از آن به عنوان خون سفید یاد میشود و اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر واقعیتی است که طب ایرانی و نیز طب رایج تأکید و توجه خاصی به آن دارند. به همین دلیل دوران شیردهی به نوزاد همانند دوران بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. حکمای بزرگی چون شیخ الرییس ابوعلی سینا، شیرمادر را تنها تغذیه مقبول برای نوزاد دانسته و تدابیر لازم پیش، حین و پس از تولد نوزاد را ارائه کردهاند.
وی افزود: یکی از عوامل مهم موفقیت در شیردهی انجام زایمان به صورت طبیعی است؛ چون از همان ابتدا مادر و نوزاد در ارتباط نزدیک با هم هستند که مهم ترین عامل موفقیت در شیردهی به شمار میرود، در حالی که در زایمان غیرطبیعی ممکن است این تماس پوستی و نزدیک مادر و نوزاد صورت نگیرد و یا در ۲۴ ساعت اول از شیرخشک استفاده شود که یکی از فجایعی است که ما با آن روبرو هستیم و اغلب موجب بستری نوزادان در اثر افزایش احتمال زردی نوزاد میشود بنابراین نیاز به آموزش و آگاهی دادن به مادران بیش از پیش احساس میشود.
عضو هیات علمی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه شیردهی برای مادر نیز فواید زیادی به دنبال دارد تصریح کرد: شیردهی علاوه بر آنکه حس عاطفی بین مادر و کودک را افزایش میدهد، باعث میشود تا مادران پس از زایمان کمتر دچار افسردگی شوند، آمار ابتلا به سرطان پستان، تخمدان و خونریزیهای پس از زایمان را کاهش داده و سبب کاهش وزن مادر میشود. در واقع شیردهی جزء اصلی فرآیند بازگشت مادر به شرایط زمان قبل از بارداری است.
گلبنی با اشاره به برخی باورهای غلط در خصوص شیرمادر و کافی نبودن آن برای تقویت نوزاد تاکید کرد: این باورها کاملا اشتباه است و شیر مادر بهترین و کامل ترین تغذیه برای نوزاد است. در حالی که شیرخشک، شیر گاو هیدرولیزه شده است که اصلاً مناسب رشد و تکامل نوزاد نیست و مادرانی که به هر دلیلی قادر به شیردهی نباشند، میتوانند با مراجعه به بانکهای شیر دانشگاههای علوم پزشکی کشور "۱۲ بانک شیر" اقدام به تهیه شیر کنند، طبق آمارها تقریبا ۹۵ درصد مادرها امکان شیردهی به نوزاد را دارند و تنها ۵ درصد به دلیل برخی بیماریها امکان شیردهی ندارند و نیاز است که با مراقبت، حمایت جامعه و آموزشهای لازم که توسط ماماها به مادران داده میشود تغذیه با شیرمادر را ترویج کنیم.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته ترویج تغذیه با شیرمادر "نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل، محل کار و جامعه" است افزود: تاکید جهان به ایجاد محیطهای کار دوستدار شیردهی مادر و کودک است که دارای اتاقهای مادر به همراه یخچال برای نگهداری شیر است. همچنین سیاستهای کشور در حوزه جمعیت انتظار میرود تا مسئولین حوزه سلامت به این نکته مهم توجه داشته باشند که محیطهای کار باید همسو با ساختار خانواده باشد تا مادران دغدغه نگهداری و شیردهی به کودک خود را نداشته باشند.
به گزارش ایسنا عضو هیات علمی دفتر طب ایرانی و مکمل درخصوص تدابیر طب ایرانی در تغذیه مادر پس از زایمان در پایان گفت: نقش غذا در تولید شیر بسیار مهم است. داشتن رژیم غذایی متعادل که در برگیرنده تمامی مواد مغذی باشد میتواند به عملکرد بهتر سلولها و تولید و ترشح شیر کمک کند. در این دوران مادر میتواند با خوردن سبزیجات بخارپز شده، گوشتها، میوه و آبمیوه در کنار آش جو و سوپ جو، جوانهها، شیربرنج و حریره بادام و مغزها نیازهای تغذیهای بدن خود را جبران کند، در کنار تغذیه مناسب، پیادهروی، ورزش و ماساژ، خستگی ناشی از خواب نامنظم مادر را تا حدود زیادی جبران میکند. همچنین انجام ماساژ روزانه علاوه بر ایجاد آرامش منجر به بهبود کیفیت و کمیت شیردهی خواهد شد.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید