نمونه‌ آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شهرستان نور مشاهده نشد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)،  تقی گلی در خصوص بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان گفت: این بیماری جزء بیماریهای ویروسی فوق‌العاده خطرناک مشترک بین انسان و پرندگان است که می‌تواند در پرندگان تا ۱۰۰ درصد و در حیوانات و انسان در صورت بروز بیماری تا ۶۰ درصد باعث تلفات و مرگ و میر شود، سیاه شدن تاج و ریش، خونریزی ساق پا، ریزش اشک، ترشحات بینی و مرگ و میر بالا و آنی در مرغ و خروس از جمله علائم بیماری در پرندگان است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور مهمترین راه انتقال را از طریق تماس مستقیم با پرنده آلوده، نقل و انتقال پرندگان، پرندگان آبزی مبتلا به عنوان مخزن بیماری بیان کرد.

وی به شهروندان تاکید کرد: از خرید پرندگان که به صورت دوره گردی و دست فروشی عرضه می‌شود و همچنین مرغ‌های شکم پر جدا خودداری شود و ترجیحا از بازارهای هفتگی خرید مرغ زنده و پرکنده نداشته باشند.

گلی رعایت شرایط قرنطینه‌ای و بهداشتی را مهمترین نکته در سرایت و بروز این بیماری به پرندگان و انسان دانست و گفت: پرورش پرندگان آبزی یکی دیگر از نکات مورد توجه است چرا که می‌توانند بیماری را به عنوان مخزن بیماری انتقال دهند در صورتی که خود هیچ علائمی از بیماری نداشته باشند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان نور تاکید کرد: در یک ماه گذشته پایش سرمی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ۸ روستای این شهرستان انجام شده است، ۸۳۰ نمونه مورد پایش اداره دامپزشکی قرار گرفت که تاکنون نمونه خاص دیده نشد.

به گزارش ایسنا وی در پایان توصیه کرد: در روستاها از پرورش طیور آبزی خصوصا اُردک در محیط‌های باز و زمین‌های کشاورزی خودداری کنند و در صورت داشتن این پرندگان حتما به صورت محصور شده نگهداری کنند.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.