فرصت‌های طلایی سرمایه‌گذاری در زمینه تولید مواد اولیه دارویی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرامرز اختراعی در افتتاحیه پری فارمکس که به صورت مجازی برگزار شد گفت: اقتصاد کشور ما از دیرباز بیشتر مبتنی بر تجارت بوده و دولت‌ها نیز درآمدهای ارزی هنگفتی را که بدست آورده‌اند تبدیل به ریال کرده‌اند تا حقوق پرسنل خود را پرداخت کنند و فعالیت‌های توسعه‌ای خود را انجام دهند. در این فرایند ارز در اختیار تجار قرار گرفت تا کالاهای خارجی وارد کنند و به دلیل پایین بودن نرخ ارز در گذشته، تولید ملی هیچ‌وقت نتوانست با کالاهای خارجی رقابت کند.

رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی ادامه داد: میزان علاقه به کالاهای خارجی نیز در کشور افزایش یافت و به دلیل بی‌دردسر بودن کار تجارت نسبت به تولید، تجارت جایگاه بهتری را در اقتصاد کشور پیدا کرد. قرار گرفتن مقوله تولید در مقابل واردات در همه حوزه‌های اقتصادی همیشه یک چالش بوده است. در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های به وجود آمده، ارزی برای واردات وجود ندارد. هر زمان هم که ارز زیادی وجود داشته، متاسفانه مسوولان فضای واردات را تسهیل کرده‌اند. این در حالیست که در کشورهای پیشرفته درآمدهای ارزی صرف کارهای توسعه‌ای می‌شود نه امور جاری و روزمره.

وی افزود: در حال حاضر میزان عرضه ارز به حدی در کشور کاهش یافته که باعث شده تقاضا برای تولیدات ملی به شدت افزایش یابد و حوزه دارو نیز از این وضعیت مستثنی نبوده است. در حوزه دارو همچنان ارز حمایتی پرداخت می‌شود که هم‌اکنون نرخ آن ۲۸۵۰۰ تومان است که با ارز ۴۲ هزار تومانی و ارز آزاد ۵۰ هزار تومانی فاصله معنی‌داری دارد. البته تمایل دولت این است که این ارز را ندهد چرا که در تامین آن با محدودیت مواجه است. در چنین شرایطی راه برای تولید داخلی باز است و خطر جدی از ناحیه واردات، محصولات تولید داخل را تهدید نمی‌کند به طوری که صنعت داروهای ساخته شده طی سال‌های اخیر نسبت به صنعت مواد موثره دارویی، بسته‌بندی و تجهیزات سر اقبال زیادی پیدا کرده و تمایل این صنعت به مصرف مواد اولیه تولید داخل افزایش یافته است. البته راه دیگری هم نداشته است.

اختراعی گفت: شرایط اقتصادی کنونی علاوه بر تهدیدها، فرصت‌های زیادی را هم به وجود آورده که باید به دنبال بهره‌برداری از این فرصت‌ها باشیم. اگر در حال حاضر یک ماده اولیه دارویی در داخل کشور تولید شود، راه برای تولید مواد بسته‌بندی و جانبی مرتبط با آن نیز باز می‌شود. مواد اولیه دارویی نیازهای پایه‌ای‌تری دارند و با تولید آنها، راه برای تولید مواد حد واسط هم باز می‌شود. خوشبختانه علم شیمی در کشور به حدی رشد کرده که کمتر ماده اولیه یا ماده حد واسط وجود دارد که نتوانیم آن را تولید کنیم یا تولید آن از نظر فنی امکان‌پذیر نباشد. اگرچه ممکن است بنیه مالی شرکت‌ها به دلیل شرایط اقتصادی تضعیف شده باشد که می‌توان این بنیه را نیز از طریق شیوه‌های مختلف تقویت کرد.

رئیس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته‌بندی دارویی اظهار کرد: افراد علاقه‌مند به تولید مواد اولیه دارویی در کشور تعاونی‌های گروهی یا مشارکت‌های دسته‌جمعی را تشکیل دهند یا از سرمایه‌های سرمایه‌دارانی که فاقد توانمندی در حوزه تولید مواد اولیه دارویی هستند برای عملیاتی کردن پروژه‌های تولیدی خود در این حوزه استفاده کنند، هیچ مقامی در کشور قدرت مقابله با تولید را ندارد و البته تولید مواد اولیه دارویی هم باید با رعایت اصول مرتبط با دارو مانند GMP و رعایت سایر مباحث مانند مسائل محیط زیستی، تولید در محدوده‌ها و شهرک‌های صنعتی مجاز و غیره انجام شود. البته در قانون برای تولید محصولات دانش‌بنیان تسهیلات بیشتری در نظر گرفته شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در ایران انرژی و مواد پایه معدنی، نفتی و پتروشیمی بسیار فراوان و ارزان است. به عنوان مثال مواد معدنی زیادی در کشور وجود دارند که قیمت آنها نیز بسیار مناسب است. حتی در بسیاری از معادن، باطله‌های معدنی زیادی داریم که بدون استفاده مانده‌اند که همه آنها ارزشمند هستند. به عنوان مثال در حال حاضر از باطله‌های گچ و سیلیس استفاده‌های ارزشمندی می‌شود. در عین حال نیروی کار هم البته متاسفانه در ایران بسیار ارزان است. در چنین شرایطی چطور ممکن است نتوانیم مواد اولیه دارویی را تولید کنیم؟! آن هم در شرایطی که علم تولید این مواد در دسترس است.

پنجمین دوره نمایشگاه فارمکس از ۳۱ مرداد تا ۳ شهریور ماه سال جاری در مرکز نمایشگاهی ایران مال برگزار می‌شود. فانا

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.