ساخت اولین بیمارستان سبز کشور در یزد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، مهین ذوالفقاری در این رابطه اظهار کرد: طرح بیمارستان «امید یاسین یزد» که در مجاورت جاده یزد- تفت تعریف شده، از سال ۸۸ تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته و طرح آن به نحوی پایه‌ریزی شده تا برای اولین بار شاهد راه‌اندازی اولین بیمارستان سبز کشور در یزد باشیم.

ذوالفقاری در ادامه با اشاره به بهره‌برداری از این بیمارستان پاک تا دو سال آینده، تصریح کرد: این بیمارستان تخصصی اعصاب و روان و مغز و اعصاب، از قابلیت انجام تمامی عمل‌های جراحی مرتبط به این تخصص‌ها در سطح بین‌المللی برخوردار خواهد بود.

وی افزود:این بیمارستان همچنین دارای اورژانس‌های زمینی و هوایی خواهد بود تا بتواند با بهره‌مندی از تمامی امکانات بیماران دچار سوانحی مانند مرگ مغزی را در زمان طلایی مورد درمان قرار دهد چرا که بسیاری از این سانحه‌دیدگان به دلیل از دست رفتن زمان طلایی ۵ تا ۸ دقیقه‌ای، دچار مرگ مغزی می‌شوند و حیات خود را از دست می‌دهند.

مدیر عامل بیمارستان مغز و اعصاب و روان امید یاسین یزد ظرفیت کنونی این بیمارستان را حدود ۲۰۰ تخت دارای مجوز عنوان کرد و گفت: البته این بیمارستان سبز امکان ارتقای ظرفیت تا ۵۰۰ تخت را نیز دارد.

ذوالفقاری از مهم‌ترین ویژگی‌های شاخص این بیمارستان در کشور را طراحی آن براساس استانداردهای بین‌المللی، برخورداری از سیستم بازچرخانی آب، سیستم بازیافت زباله‌ها و پسماندهای بهداشتی بیمارستان و تبدیل آن به الکل و متان جهت استفاده به عنوان سوخت، کنترل ترافیک در برخی بخش‌های بیمارستان به منظور تولید کمتر گاز مونوکسید کربن و آلودگی هوا اشاره کرد.

این مسئول ادامه داد: برق مورد نیاز این بیمارستان از طریق پنل‌های خورشیدی تولید می‌شود و این یکی از ویژگی‌های بارز این بیمارستان سبز به حساب می‌آید.

وی تصریح کرد: وسایل حمل و نقل این بیمارستان مجهز به سپر حرارتی است، این عامل از هدر رفت گرما و انرژی ممانعت می‌کند و از طرفی دمای محوطه بیمارستان نیز در طول سال به روش‌هایی خاص حفظ و متعادل می‌ماند تا انرژی زیادی صرف گرم و سرد کردن محیط نشود.

مدیر عامل بیمارستان مغز و اعصاب و روان امید یاسین یزد در رابطه با دیگر ویژگی‌های این بیمارستان سبز، تصریح کرد: کارگاه‌هایی شامل آموزش صنایع دستی مانند خاتم‌کاری و منبت‌کاری و انواع نساجی سنتی ویژه سالمندان و کودکان کار تدارک دیده شده که روزانه ضمن پذیرش افراد بتوان آنها را با تولید صنایع دستی به استقلال مالی رساند. ضمن این که در بخشی از بیمارستان نیز بازارچه‌‌ای برای فروش این اجناس و دستاوردها تعبیه شده است.

ذوالفقاری معماری این بنا را یکی از معیارهای قابل توجه این بیمارستان دانست و گفت: این بیمارستان از معماری پایداری برخوردار است و المان‌های شهری یزد مانند بادگیر به ویژه در قسمت ورودی و نمای این بنا بکار گرفته شده است.

وی در دامه گفت: یکی از مهمترین ویژگی‌های قابل توجه این بیمارستان برخورداری آن از مراکز اقامتی ویژه بیماران میهمان و توسعه گردشگری سلامت استان است که علاوه بر توسعه زیرساختی بیمارستان، منجر به صرفه اقتصادی برای استان نیز خواهد شد.

این مسئول از مرکز نگهداری کودکان این بیمارستان نیز یاد کرد و گفت: در بخشی از این بیمارستان ساختمانی برای نگهداری کودکان در نظر گرفته شده تا به ویژه کودکانی که نمی‌توانند وارد برخی از بخش‌ها شوند، در این محل سرگرم شوند.

ذوالفقاری از توجه بنیاد انرژی اروپا به طراحی این بیمارستان خبر داد و گفت: در بازدید تیرماه مسئولان این بنیاد، طرح پایلوت این بیمارستان به عنوان بیمارستان سبز کشور با شعار «سلامتی پایدار و آسیب کمتر زمین به پاس بیمارستان سبز ایران زمین» مطرح شد.

به گزارش ایسنا وی در پایان اعتبار برآورد شده برای ساخت این بیمارستان را بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: البته از سهامداران و متخصصان نیز دعوت به سرمایه‌گذاری در این بیمارستان شده و در حقیقت این بیمارستان اولین بیمارستان سهامی استان یزد به حساب می‌آید که اشتغال بسیاری از قشر متخصص و کادر درمانی را فراهم خواهد کرد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.