کرونا امیکرون شدیدا مسری است
استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اینکه "اُمیکرون چه ویژگی و علائمی دارد؟" گفت: بیشتر نگرانی ما به این خاطر این است که امیکرون شدیدا مسری است و روند و سرعت تکثیر فوق العاده بالا داشته و به مراتب خیلی از دلتا بالاتر است، تا اکنون که تجربه داریم در اکثر مبتلایان درگیری ریوی شدید نبوده و علائم شبیه دلتا کروناست و از بین رفتن بویایی و چشایی در آن کمتر دیده میشود، شدت علائم و تنگی نفس در نوع امیکرون به مراتب از دلتا کرونا و سایر موارد کووید کمتر است.
![کرونا امیکرون شدیدا مسری است کرونا امیکرون شدیدا مسری است](https://www.pezeshkanoghanoon.ir/storage/25927/conversions/6cfdc0c1d0b02c8d66ddc2a5ac0cf077306bbdcd-large.jpg)
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بالاخره بعد از چند هفته از پیدا شدن سویه جدید ویروس کرونا با نام امیکرون در کشور آفریقای جنوبی و به دنبال آن شیوع در بیش از 80 کشور جهان، سرو کله این ویروس در ایران نیز پدیدار شد. همان ویروسی که به اصطلاح سویه جدید کروناست و مانند آبا و اجداد خود دارای برخی ویژگیهای مشترک است.
سازمان جهانی بهداشت در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد موارد ابتلا به اُمیکرون در هر ۳۶ تا ۷۲ ساعت دو برابر میشود که این امر نشان میدهد این سویه جدید از "مزیت رشد قابل توجهی" نسبت به نوع دلتا که اکنون گونه غالب است برخوردار است، به این ترتیب انتظار میرود که اُمیکرون به زودی از دلتا سبقت بگیرد و به گونه غالب در جهان تبدیل شود.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد هنوز معلوم نیست که این گسترش سریع ویروس به دلیل توانایی ویروس برای فرار از ایمنی، انتقال بیشتر ذاتی آن یا ترکیبی از هر دو است.
این نهاد بینالمللی همچنین هشدار داد: میزان بستری در بریتانیا و آفریقای جنوبی همچنان در حال افزایش است و این احتمال وجود دارد که این افزایش سریع موارد ابتلا، بسیاری از سیستمهای مراقبتهای بهداشتی را بزودی تحت فشار قرار دهد».
سازمان جهانی بهداشت افزود: هنوز اطلاعات محدودی در مورد شدت بالینی اُمیکرون وجود دارد. برای درک ویژگیهای شدت و تأثیر واکسیناسیون و مصونیتِ از قبل بر شدت این ویروس، به دادههای بیشتری نیاز است. همچنان دادههای محدودی در دسترس است و هیچ شواهد بررسی شدهای در مورد اثربخشی یا کارایی واکسن بر اُمیکرون تا به امروز وجود ندارد.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا بتازگی اعلام کرد: گونه اُمیکرون ویروس کرونا به سرعت در این کشور در حال انتشار است، هشدار مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا در مورد شیوع گسترده گونه اُمیکرون ویروس کرونا در این کشور در حالی است که پیشبینیها از تبدیل این سویه ویروس کرونا به سویه غالب در جهان حکایت دارد.
همزمان با افزایش نگرانیها در خصوص افزایش چشمگیر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در آستانه تعطیلات سال نو میلادی در اروپا، رئیس کمیسیون اروپا نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که انتظار میرود سویه اُمیکرون تا اواسط ژانویه به نوع غالب ویروس کرونا در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تبدیل شود.
مسعود یادگاری نیا، استاد بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره اینکه "اُمیکرون چه ویژگی و علائمی دارد؟" گفت: بیشتر نگرانی ما به این خاطر این است که امیکرون شدیدا مسری است و روند و سرعت تکثیر فوق العاده بالا داشته و به مراتب خیلی از دلتا بالاتر است، تا اکنون که تجربه داریم در اکثر مبتلایان درگیری ریوی شدید نبوده و علائم شبیه دلتا کروناست و از بین رفتن بویایی و چشایی در آن کمتر دیده میشود، شدت علائم و تنگی نفس در نوع امیکرون به مراتب از دلتا کرونا و سایر موارد کووید کمتر است، به عبارتی شدت بیماری و عوارض کمتری دارد اما به لحاظ مسری بودن و ابتلای وسیع نگران کننده است.
وی با اشاره به در پیش بودن شب یلدا تصریح کرد:خانوادهها فکر میکنند کووید 19 تمام شده است و دور هم جمع میشوند، اما به خصوص در فصل سرما و بسته شدن پنجرهها تراکم ویروس خیلی بالاست، به محض اینکه یکی از افراد خانواده دچار اُمیکرون شود همه اعضای خانواده صد در صد مبتلا خواهند شد، این سویه علائم اختصاصی ندارد که آن را تفکیک کنیم، اُمیکرون همه افراد و سنین مختلف را درگیر میکند، تعداد افراد واکسینه شده نیز در معرض خطر قرار دارند و باید پروتکلهای بهداشتی در کشور اجرا شود.
دقت کنیم! اگر چه سطح بسیار زیادی از جامعه با تزریق واکسن کرونا واکسینه شدهاند اما باید بدانیم هنوز هم رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک مهمترین مسیر جلوگیری و پیشگیری از ابتلا به کرونا و به ویژه سویه جدید اُمیکرون است. فارس
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید