رتبه اول ایران در ابتلا به MS در منطقه خاورمیانه صحیح نیست
رئیس مرکز پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت گفت: بین کشورهای همسایه ایران، بحرین رتبه اول ابتلا به بیماری ام اس را دارد و موضوعی که در برخی رسانه ها مبنی بر رتبه اول ایران در ابتلا به ام اس در منطقه خاورمیانه مطرح شده، صحیح نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی شادنوش درباره میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری ام اس بین کشورهای همسایه ایران اظهار داشت: بیشترین میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به ام اس بین کشورهای همسایه ایران مربوط به ترکیه است. در دنیا نیز کشورهای زیادی از جمله کشورهای اروپایی و آمریکایی وجود دارند که تعداد بیمارانشان نسبت به جمعیت بیشتر است.
رئیس مرکز پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ادامه داد: علت بیماری ام اس شناخته شده نیست و تعداد بالای بیماری در یک کشور میتواند به دلیل شناسایی درست و امکانات تشخیصی مناسبی باشد که در یک کشور وجود دارد و در نتیجه به عنوان بیماری خاص مورد توجه قرار میگیرد. بنابراین تعداد بالای بیماران شناسایی شده، نقطه ضعف محسوب نمیشود.
وی درباره خدماتی که به بیماران ام اس ارائه میشود نیز بیان کرد: انواع خدمات مانند ام آر آی، خدمات پیراپزشکی، حمایتهای طب فیزیکی و توان بخشی و دندان پزشکی و همچنین مشاورههای روان پزشکی به این بیماران ارائه میشود. داروهای تولید داخل نیز برای بیماران مبتلا به ام اس رایگان است که در اختیار آنها قرار میگیرد.
شادنوش درباره تحقیقات در مورد درمان بیماری ام اس در کشور نیز اظهار داشت: در کشور ما به صورت مرتب تحقیقات مختلفی در زمینه بیماری ام اس انجام میشود و تولید داروهای مربوط به ام اس در داخل کشور نیز حاصل همین تحقیقات است.
به گزارش ایرنا بیست و ششم فروردین ۹۸ بود که فرزاد فاتحی، متخصص نورولوژی در نشست خبری بیست و ششمین کنگره بینالمللی نورولوژی و الکتروفیزولوژی بالینی ایران درباره تعداد مبتلایان به ام اس در کشور بیان کرد: حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام اس مبتلا هستند. ام اس جوانان را بیشتر درگیر میکند و حرکت به سمت صنعتی شدن یکی از دلایل بروز این اتفاق است. جوانان معمولاً در سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی به این بیماری مبتلا میشوند.
هنوز دلیل قطعی بیماری ام اس کشف نشده، ولی مواردی نظیر کمبود ویتامین D، برخی ویروسها و دلایل ژنتیکی میتوانند به عنوان عامل این بیماری مطرح شوند و یک فرد میتواند این موارد را با هم یا یکی از آنها را داشته باشد. سرگیجه، تعادل نداشتن، بی حس شدن اندامها، احساسات غیرطبیعی مانند مور مور شدن و ضعف اندامها، خستگی مفرط، تمرکز نداشتن و اختلال در ادرار ممکن است به عنوان علامتهای اولیه بیماری باشند.
همه ساله روز جهانی ام اس در آخرین چهارشنبه ماه می برگزار میشود که امسال مصادف با ۸ خرداد ماه است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید