رشد پدیده زیرمیزی با وجود تعرفه های پزشکی ناعادلانه
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه اگر تعرفههای پزشکی عادلانه تعیین نشود پدیدههایی مانند زیرمیزی و دریافت مبالغ غیررسمی و خارج از تعرفه زیاد میشود گفت: این موضوع مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد میکند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مهدی رضایی گفت: سرانه بیمه باید با هزینه ها همخوانی داشته باشد، معتقد هستیم این توازن باید برقرار باشد و حق بیمه مصوب باید با هزینه هایی که به بیمه تحمیل می شود تناسب داشته باشد. نکته دوم اینکه آیا تعرفههای مصوب متناسب با قیمت روز و تمام شده از سوی جامعه پزشکی است یا خیر؟ ما معتقدیم باید به یک نقظه مشترک قیمت تمام شده و منصفانه با جامعه پزشکی برسیم وگرنه عدم توافق منجر به بروز پدیده های نامتعارف می شود.
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه اگر تعرفه های پزشکی عادلانه تعیین نشود پدیده هایی مانند زیرمیزی و دریافت مبالغ غیررسمی و خارج از تعرفه زیاد می شود گفت: این موضوع مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد می کند. به طور مثال ویزیت متخصص ۱۲۰ هزار تومان تعیین شده است و فرد پس از مراجعه به مطب ۲۰۰ هزار تومان دریافت می شود که در این صورت بیمار ۸۰ هزار تومان از جیب پرداخت کرده است که این مبلغ خارج از بیمه بوده است و مازاد پرداخت شده است.
وی افزود: معتقدیم برای حل این معضل باید توافق صورت بگیرد که در حال حاضر شورای عالی بیمه مرجع تصمیم گیری در این خصوص است، ما معتقدیم آنچه مورد توافق شورای عالی بیمه قرار گرفت مبنای تعرفه بوده است که اگر مورد توجه قرار می گرفت فصل الخطاب بود. امیدوار بودیم آن مصوبه به تایید سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت قرار می گرفت،بیمه ها اکنون با کسری بودجه مواجه هستند اما باید با حمایت دولت کسری بودجه جبران می شد و تعرفه پزشکان نیز واقعی تصویب می شد زیرا نمی توان این دو مقوله را بهم گره زد. جامعه پزشکی با این موضوع به سمت خدمات القایی و دریافت هزینه های اضافی خواهد رفت و دود این موضوع به چشم مردم می رود.
به گزارش فارس رضایی در پایان اضافه کرد: در صورتی که تعرفه گذاری به درستی صورت نگیرد پزشکان به این تعرفه عمل نمی کنند و باعث می شود در بخش دولتی جراحی های پیچیده و سخت نیز با چالش مواجه شوند، تعرفه شورای عالی بیمه آبان ماه سال قبل مورد توافق طرفین قرار گرفت ۴۰ درصد بود که این رقم در مسیر تصویب دستخوش تغییر شد و به ۲۵ درصد تقلیل یافت لذا معتقدیم همان تعرفه مورد توافق باید مبنا قرار می گرفت.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
ناشناس
۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱
کدوم اعمال جراحی و پارکلینیکی در کشور در بخش خصوصی بدون گرفتن زیرمیزی انجام میشه؟ با این تعرفه های فریز شده در سال های بعد از تحول سلامت،در بخش دولتی نیز این خدمات یا انجام نمیشه یا با دریافت زیر میزی به میزان کمتر از بخش خصوصی صورت میگیره.شاید به ندرت بشه در بخش دولتی پیدا کرد پزشکانی رو که بدون دریافت زیر میزی این خدمات رو انجام میدهند که منطقی نیز میباشد. اما این روند مطلوب دولت و بیمه ها میباشد چرا که بار سنگینی از دوش شان برداشته و به دوش مردم و پزشکان گذاشته شده است،و برای مردم فریبی تعرفه ویزیت را با فشار پایین نگه داشته که در این یک مقوله که بیمه ها برخلاف قانون ۳۰ درصد فرانشیز رو میپردازند،نیز هزینه ای نکرده باشند.کم کم در مقوله متخصصین غیر جراح به مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.