پکیج‌های مالیاتی کرونایی برای پزشکان
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد جهانگیری با اشاره به جلسه اش با معاون فنی سازمان امور مالیاتی، گفت: امروز جلسه ای را با معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی داشتیم که بیش از دو ساعت طول کشید. مباحث مختلفی در این جلسه مورد بحث قرار گرفت. اولا گزارش مبسوطی از فعالیت های جامعه پزشکی در برهه اخیر که از جان فشانی جامعه پزشکی و خدمات موثر و افتخارآفرینی آنها ارائه شده و همچنین درباره هزینه هایی که با رعایت اصول ایمنی برای خود همکاران و بیماران مربوط است، بحث شد.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: از طرفی بحث کاهش درآمدی که چه برای همکاران بخش دولتی  و چه در بخش خصوصی به واسطه رعایت مردم در زمینه عدم خروج از منزل و رعایت مسائل فاصله گذاری اجتماعی، برای همکاران‌مان اتفاق افتاده نیز مورد بحث قرار گرفت. این مسائل مورد تبادل نظر قرار گرفت و همکاران سازمان امور مالیاتی هم موضوعات را پذیرفته و به بسیاری از آن‌ها هم واقف بودند.

وی افزود: بر مبنای این مسائل، محورهایی هم مورد بحث قرار گرفت؛ یکی از مسائلی که مورد بحث قرار گرفت، درباره نحوه وضع مالیات پزشکان در سال ۱۳۹۸ بود که توافقات کلی ما بر اساس  توافقنامه قبلی که داشتیم و تبصره ماده ۱۰۰ قانون معافیت‌های مالیاتی مورد توافق قرار گرفت و در آینده جزییات آن را گزارش می‌دهیم.

جهانگیری گفت: در عین حال درباره پذیرفتن هزینه‌های مرتبط با کرونا و افزایش هزینه‌های پزشکان در زمان بحران کرونا تبادل نظر شد که قرار شد این موضوع را در دو پارادایم در حوزه مالیاتی مورد توجه قرار دهیم؛ یک پارادایم برای آنهایی که در اسفند ماه در این زمینه هزینه کردند که برای مالیات سال ۱۳۹۸ آنها و دوم کسانی که در حال حاضر برای مباحث مربوط به کرونا هزینه می‌کنند، برای مالیات سال ۱۳۹۹ آنها تمهیداتی درنظر گرفته می‌شود. با توجه به مصوبه ستاد مقابله با کرونا که این موارد و هزینه کردها می‌تواند به عنوان مباحث مالیاتی هم تلقی شود، ما با هماهنگی سازمان امور مالیاتی دستورالعملی را در این زمینه تدوین کرده و در اختیار تمام موسسات قرار دهیم.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: در عین حال درخواستی را مطرح کردیم مبنی بر اینکه همکارانی که در صف اول ارائه خدمات در زمینه کرونا قرار داشتند، چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی مانند پزشکان عمومی، متخصصین داخلی، عفونی، فوق تخصص ریه، اطفال و... که زحمات زیادی را کشیدند، به صورت ویژه دیده شوند و سایر همکارانی هم که دچار کاهش درآمد شده اند، مورد توجه قرار گیرند. امیدواریم بتوانیم این موضوعات را در قالب یک پکیج برای مالیات‌های سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ داشته باشیم و بتوانیم به توافقات خوبی برسیم.

وی اظهار کرد: این جلسات مرتبا ادامه دارد، از آنجایی که تا خرداد ماه برای ارسال اظهارنامه فرصت داریم، به همکارانم می گوییم که اولا تبصره ماده ۱۰۰ قانون معافیت‌های مالیاتی پابرجا خواهد بود که به جامعه پزشکی کمک می‌کند و در عین حال آنهایی که حقیقی هستند و باید اظهارنامه خود را در خرداد ماه ارائه کنند، باید مواردشان را ارائه دهند و موسسات هم تا پایان تیر ماه فرصت دارند. این همکاری را برای شناسایی هزینه‌ها و راهکارها خواهیم داشت و در این پکیج‌های مالیاتی نیز خواهیم دید.

جهانگیری در خصوص نصب کارتخوان نیز گفت: در زمینه کارتخوان‌ها بحث اجرای قانون بود که انجام شد. در حال حاضر هم با توجه به شیوع کرونا دیگر کسی پول نقد نمی‌گیرد و مبنا کارتخوان است. پیشنهادمان هم این بود که از این به بعد مبنای محاسبات مالیاتی کارتخوان باشد. قرار شد که دستوالعملی در این زمینه دیده شود. کسانیکه کارتخوان‌شان را طبق تفاهم نامه ثبت کرده‌اند، مبنای محاسبه درآمدشان بر اساس کارتخوان خواهد بود. پیش از این هم اعلام شده بود که در سال ۱۳۹۹ که مالیات‌ پزشکان برای سال ۱۴۰۰ محاسبه خواهد شد، مبنای درآمدی‌ آنها کارتخوان باشد. در عین حال بسیاری از همکاران هم قطعا با کارتخوان می‌توانند اثبات کنند که کاهش درآمد داشتند و امیدوارم بتوانیم دفاع خوبی از آنها انجام دهیم.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان نظام پزشکی در خصوص بسته تشویقی برای پزشکانی که در حوزه مقابله با کرونا اقدام کرده‌اند گفت: این موضوع را در دو مسیر پیگیری کردیم؛ یکی از سمت ستاد ملی مقابله با کرونا و شورای پول و اعتبار و دوم هم از مسیر سازمان امور مالیاتی. امروز هم به این توافق رسیدیم که بر اساس قواعد و تسهیلاتی که در ستاد ملی کرونا دیده شده، این بسته‌های تشویقی را تدوین کنیم. امروز همکارانمان در سازمان امور مالیاتی اذعان داشتند که خدمات ارزشمند جامعه پزشکی باید به صورت ملموس دیده شود و این نیازمند جلسات متعدد و ارائه پیشنهادات منسجم است که بتوانیم این بسته های تشویقی را چه از نظر مالیاتی و چه از نظر اقتصادی تدوین کنیم که پیگیر آن هستیم و خوشبختانه در ستاد ملی کرونا و شورای اقتصادی هم کلیات طرح پذیرفته شده و مورد تصویب قرار گرفته که در حال پیگیری برای اجرای این مصوبه هستیم.

به گزارش ایسنا وی در پایان درباره بخش قابل توجهی از پزشکان که در بیماری کووید-۱۹ آسیب دیدند و شهید شدند، گفت: پزشکانی را که در این بحران شهید می‌شوند، شناسایی می‌کنیم و ضمن اینکه باید برایشان معافیت مالیاتی کامل گرفته شود تا خانواده‌هایشان مورد اجحاف قرار نگیرند، تسهیلات جدی هم باید در حوزه‌های مختلفی مانند حوزه مالیاتی برایشان در نظر گرفته شود. به دنبال این هستیم که آمار منسجمی از این افراد جامعه پزشکی، ارائه کنیم و با سازمان نظام پرستاری هم هماهنگ کرده‌ایم تا این موضوع را پیگیری کنیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.