بودجه نوسازی بیمارستانها باید سهبرابر شود
در شرایطی که پس از آتشسوزی بیمارستان گاندی، معاون درمان وزارت بهداشت از لزوم پلمپ شدن یکصد بیمارستان خبر داده بود، بسیاری از کارشناسان این صحبتها را خلاف واقعیتهای حال حاضر اقتصاد سلامت کشور میدانند. ازجمله یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید: بسیاری از شاخصهای ایمنسازی صرفا با جایگزینی بیمارستانها امکان تحقق دارند که این موضوع نیازمند اعتبارات لازم در حوزه عمرانی سلامت است، بنابراین چالش اصلی تامین اعتبار است. هم اکنون سهم سلامت از تملکهای دارایی سرمایهای یک درصد است که بسیار ناچیز است. حتی مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت هم چنین دیدگاهی دارد و معتقد است بودجه نوسازی بیمارستانی باید سه برابر شود
پس از آتش سوزی گاندی کریمی معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ۳۵۰ بیمارستان داریم که عمر بالای ۲۵ سال دارند، بالای ۲۵ سال یعنی نیاز به تعمیرات دارد. حدود ۳۰۰ بیمارستان به دلیل نداشتن استاندارد آتش نشانی و قرارداد با بیمه ها امکان صدور پروانه نداشت که به آن ها مهلت شش ماهه دادیم و ۲۰۰ بیمارستان مشکلات خود را برطرف کردند اما پروانه بیمارستان گاندی تمدید نشده بود.
معاون وزیر بهداشت در این خصوص گفت: مجوز صد بیمارستان تمدید نشده است و طبق قانون باید پلمب شود که این موضوع نشدنی است و باید مسئولان آن ها به مراجع قضایی معرفی شوند که این کار در حال انجام است. البته باید حرف آن ها را هم شنید، نمی توان به راحتی استاندارد بیمارستانها را دریافت کرد. بیمارستانهای ما برای اصلاح استانداردها به بودجه زیادی نیاز دارد.
امیر ساکی مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت در این خصوص گفت: در دهه ۸۰ در کشور ارزیابی لرزهای بیمارستانهای کشور در دستور کار قرار گرفت و نتایج این ارزیابی نشان داد که حدود ۷۰ درصد ساختمانهای درمانی یا همان بیمارستان ها، در کشور فرسودهاند. این میزان در تهران به دلیل قدمت بیمارستانها بیش از ۸۰ درصد بوده است. نتایج همچنین نشان داد بیش از ۹۰ درصد بیمارستانهای فرسوده امکان مقاومسازی نداشته و به عبارتی مقاومسازی آنها توجیهپذیر نیست بنابراین این بیمارستانها باید جایگزین شوند.
نوید نصر دبیر انجمن نگهداری و مدیریت داراییهای ایران شهریور امسال به این موضوع پرداخته و گفت: بیش از ۶۰ درصد تجهیزات پزشکی در ایران قابل استفاده نیستند.
یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید: بسیاری از شاخصهای ایمنسازی صرفا با جایگزینی بیمارستانها امکان تحقق دارند که این موضوع نیازمند اعتبارات لازم در حوزه عمرانی سلامت است، بنابراین چالش اصلی تامین اعتبار است. هم اکنون سهم سلامت از تملکهای دارایی سرمایهای یک درصد است که بسیار ناچیز است.
در عین حال مقاومسازی بیمارستانها در حین فعالیت بیمارستان و ارائه خدمت به بیمار عملا مقدور نیست و از طرفی امکان تعطیل کردن بیمارستان هم وجود ندارد. بر این اساس جایگزینی گزینه مناسب برای تامین ایمنی بیمارستانی در کشور است که برای تحقق این برنامه باید اعتبارات عمرانی حوزه سلامت حداقل سه برابر حالت فعلی شود و همچنین حداکثر استفاده از حضور خیرین و بخش خصوصی در تامین زیرساختهای حوزه سلامت انجام شود که نیازمند توجه ویژه شهرداریها و مسئولان استانها و شهرستانها برای اتمام پروژههاست.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید