چالشی به نام پرداخت آنلاین به پزشکان
اگرچه یکی از ملزومات اجرایی شدن کامل پرونده الکترونیک سلامت، طراحی یک سازو کار قوی برای حل مساله پرداختی به پزشکان است، اما آنگونه که شواهد نشان میدهد، در حال حاضر پرداخت آنلاین به پزشکان بلافاصله پس از نوشتن نسخه الکترونیک، به علت نبود زیرساخت مناسب امکانپذیر نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عضو کمیته بیمه سلامت سازمان بیمه سلامت این چالش را قبول دارد و میگوید: «باید نحوه پرداخت به سمت آنلاین شدن سوق پیدا کند، اما لازمه این امر آن است که برخی اقدامات بویژه در خصوص قویتر شدن ساختار اینترنتی انجام شود.»
به گفته محمد دریجانی پرداختهای سازمان بیمه سلامت در پایان هر ماه به شکل آفلاین صورت میگیرد. در هر استان یک شهرستان انتخاب شده تا پرداخت آنلاین به شکل پایلوت در آنجا صورت گیرد و به این ترتیب از آن پزشک سند کاغذی پذیرفته نمیشود.
او یکی از موضوعات حائز اهمیت برای پزشکان را از دست ندادن زمان برای معاینه و معالجه بیمار میداند و به همین دلیل معتقد است که قطعیهای اینترنت میتواند چالشی جدی برای پزشک و بیمار باشد.
عضو کمیته بیمه سلامت سازمان بیمه سلامت تصریح میکند: «اگر نسخه نویسی الکترونیک با مشکل مواجه شود، بیمار در سطوح دیگر دریافت خدمات نیز به مشکل بر میخورد، وجود مشکل در نسخهنویسی الکترونیک باعث بروز مشکلات ثانویه در دریافت دارو، پرداخت و… میشود.»
دریجانی با بیان اینکه با آغاز پرداختها به صورت آنلاین، دستمزد پزشکان دیگر به شکل یکجا پرداخت نخواهد شد و پرداخت به ازای هر برگ نسخه الکترونیک انجام میشود، خاطرنشان میکند: «در راستای آغاز این فعالیت، طبق جلساتی که با برخی پزشکان داشتیم آنها مایل به دریافت وجه به شکل کلی در پایان ماه بودند که این هم وجه دیگری از انواع تقاضاها را نشان میدهد.»
عضو کمیته بیمه سلامت سازمان بیمه سلامت وجود خلأ قانونی در خصوص امضاهای الکترونیک پزشکان را یکی دیگر از موانع حذف نسخ کاغذی و دفترچه بیمه میداند و میافزاید: «علاوه بر آنکه برای استقرار امضای الکترونیک پزشکان، مشکلات بودجهای در مسیر ما قرار دارد، در عین حال اصلیترین مشکل وجود خلأ قانونی است؛ چراکه هنوز هم امضای دستی و روی کاغذ از نظر قانونی بر اسناد پذیرفته شده است و در این زمینه نیاز به اصلاح قانون وجود دارد.»
به گزارش ایسنا وی در پایان اضافه میکند: «نرمافزارهای نسخه نویسی نیز باید به گونهای باشد که پزشک و کاربر به راحتی توان استفاده از آن را داشته باشند. همچنین با آغاز پرداختهای آنلاین به دلیل حجم بالای نسخ نوشته شده و تعداد بالای تراکنش مالی، سامانه با مشکل مواجه نشود. بر همین اساس در زمینه زمان اجرایی شدن پرداختهای آنلاین به پزشکان فعلاً نمیتوان نظر قطعی داد، اما گمان میکنم پایان سال جاری بتوانیم پرداختها را به صورت آنلاین انجام دهیم.»
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید