هزینه ۱.۵ میلیارد دلاری واردات تجهیزات پزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمود آل‌بویه در نشست خبری دومین نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان حوزه غذا، دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در خصوص فرآورده‌های سلامت بنیان مهم‌ترین اصل برای اینکه یک شرکت دانش‌بنیان شود این است که فرآورده دانش بنیان ایجاد کند پس به صرف اینکه یک شرکت با عنوان دانش‌بنیان ثبت شود صحیح نیست و باید محصول دانش بنیان ایجاد کند.

مدیرکل امور فراورده‌های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در خصوص فرآورده‌های غذایی می‌دانیم که صنایع غذایی رتبه سوم ریالی، ارزی و اشتغال‌زایی را دارد. در آمارها دیدم که صنعت غذا در ایران بیشترین سهم را در ایجاد اشتغال در کشور دارد که کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مشاغل خانگی در این حیطه فعال هستند. اینکه یک شرکت بتواند در این حیطه دانش بنیان باشد کار بسیار مشکلی است اما برخی شرکت‌ها در این زمینه فعال هستند.

وی با اشاره به کمبود بارش باران در سال جاری افزود: اگر شرکتی بتواند روشی ایجاد کند که بتواند از آب کمتری استفاده و در عین حال محصول بیشتری تولید کند، روشی دانش بنیان دارد. در صنایع غذایی بیشتر به دنبال روش‌های دانش بنیان هستیم، در زمینه فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی هم روش‌های ابداعی زیادی عنوان می‌شود که باید در کمیته‌های مربوطه بررسی شود و اگر دانش بنیان بودن آنها احراز شد، روش بررسی متفاوتی خواهند داشت و در صف قرار نمی‌گیرند و در اسرع وقت کارها برایشان انجام می‌شود.

سعیدرضا شاهمرادی مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز گفت: تجهیزات پزشکی صنعتی جوان است که در سال‌های پس از انقلاب شاهد شکوفایی و رشد آن بودیم و در حال حاضر بیش از ۳۸۰ شرکت دانش بنیان در این زمینه فعال هستند که عمدتا در استان تهران هستند.

وی افزود: به لحاظ تکنولوژی شرکت‌های دانش بنیان به دو دسته تقسیم می‌شوند، یک دسته شرکت‌هایی هستند که محصولاتی تولید می‌کنند که مشابه خارجی دارند که این مشابه خارجی بدون وابستگی به تکنولوژی کمپانی خارجی است. اینها نقش عمده‌ای در بازار دارند. یک سری دیگر از شرکت‌های دانش بنیان شرکت‌هایی هستند که محصولاتی تولید می‌کنند که نمونه خارجی هم ندارد و به معنای واقعی کاملا جدید است که اینها در جهان حرفی برای گفتن خواهند داشت.

مدیر کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: از گذشته بحث حمایت از تولیدات دانش‌بنیان دغدغه ما بوده است و این مسیر با جدیت دنبال می‌شود. این حمایت در تسهیل صدور مجوزها و باز کردن بازار داخل صورت می‌گیرد. در مورد خیلی از کالاهایی که در داخل کشور با کیفیت و کمیت خودکفا هستیم، دیگر واردات ممنوع می‌شود. کالاهایی هم که به اندازه کفایت نیست ولی کیفیت خوبی دارند، محدودیت واردات دارند. صرفا کالاهایی می‌توانند واردات شوند که خودمان تولید نکنیم.

سالانه هزینه ۱.۵ میلیارد دلاری واردات تجهیزات پزشکی

شاهمرادی گفت: سالانه ۱.۵ میلیارد دلار هزینه ارزی واردات تجهیزات پزشکی است و اگر تولیدات داخلی در این زمینه نداشتیم باید حداقل ۳ میلیارد دلار در این زمینه هزینه می‌کردیم و تولید داخل توانسته ۵۰ درصد نیاز کشور را برطرف کند، ارزش افزوده کالاهای های‌تک دانش بنیان بسیار بالا است چون یک سوم قیمت نمونه خارجی آن است و به صرفه جویی ارزی کمک می‌کند.

همچنین جعفر نیکزاد مشاور رئیس سازمان غذا و دارو در امور سلامت بنیان نیز گفت: سازمان غذا و دارو طی دو سال گذشته برخی ضوابط برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه سلامت داشته است. متن این ضوابط و حمایت‌ها در سایت سازمان غذا و دارو به تفکیک قابل روئیت است. فرایند ارزیابی و تایید صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان توسط معاونت علمی ریاست جمهوری انجام می‌شود. در کنار شرکت‌های دانش بنیان بحث هسته‌های فناور هم در این ضابطه‌ها آمده است، ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زمینه تجهیزات پزشکی، ۵۶۰ شرکت دارو و ۵۰ شرکت غذایی موفق به اخذ تأییدیه دانش‌بنیان شده‌اند. ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان در دومین رویداد سلامت بنیان حضور پیدا می‌کنند.

پایان پیام/

1 نظر

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.