دستیاران در نظام سلامت مظلوم واقع شده اند
مدیر دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی در چهاردهمین جلسه شورای عالی با اشاره به اهم مشکلات جامعه دستیاری کشور گفت: دستیاران در نظام سلامت کشور مظلوم واقع شده اند در حالی که بدنه صنفی جامعه پزشکی را این گروه تشکیل می دهند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد مهدی باقریان لمراسکی در چهاردهمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی که امروز پنج شنبه مورخ 1401/2/29 در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد با اشاره به این که برخی از مشکلات جامعه دستیاری از جمله کمک هزینه تحصیلی، بیمه ها و سقف ساعات کشیک با پیگیری های متعدد مرتفع شده است گفت: سایر معضلات از جمله زمان آزمون دستیاری، انصراف ها و خودکشی دستیاران و ... همچنان به قوت خود باقی است.
مدیر دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که دستیاران در نظام سلامت مظلوم واقع شده اند افزود: همه فعالان عرصه بهداشت و درمان نسبت به این موضوع اتفاق نظر دارند و علی رغم همه مشکلات جامعه دستیاری انسجام صنفی خوبی داشته و به تمام مسائل روز حوزه سلامت اشراف دارند، صدای جامعه دستیاری در واقع شورای صنفی است، آئین نامه شورای صنفی دستخوش تغییراتی شده است و تضعیف این شورا در واقع حذف صورت مسئله است، جایگاه شورای صنفی به گونه ای است که می تواند بازوی مشورتی وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی باشد و با استفاده از پتانسیل های موجود تهدید ها را به فرصت تبدیل کند.
در ادامه رضا الماسی دبیر دستیاری دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی و عضو شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به ارائه گزارشی از وضعیت دستیاران پرداخت و گفت: حدود 15 هزار دستیار تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشورمشغول به فعالیت و آموزش هستند و تا کنون حدود 20 نفر از فعالان صنفی در دفتر دستیاری سازمان نظام پزشکی پیگیری مشکلات دستیاران را انجام می دهند.
وی به بیان دستاوردهای فعالیت های صنفی دستیاران پرداخت و افزود: ارتباط با مسئولین و انتقال دیدگاه ها ، بیان مشکلات و نیازهای دستیاران به مسئولین و تاثیرگذاری مثبت در تصمیم گیری ها،ایجاد حس شنیده شدن و وجود حامی در دستیاران، دو برابر شدن کمک هزینه ی دستیاران،بهبود نسبی وضعیت خوابگاه ها ،اختصاص وام دستیاری،اختصاص بیمه درمانی- بیمه مسئولیت و بیمه تکمیلی دستیاران، محاسبه ی سابقه ی کار،تعیین سقف تعداد کشیک،مدیریت فعالیت های داوطلبانه دانشجویان و دستیاران در بحران کرونا و ... از جمله اقدامات صورت گرفته در خصوص جامعه دستیاری کشور بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی الماسی در پایان با اشاره به تغییرات آئین نامه شوراهای صنفی اظهارکرد: ممنوعیت انجام فعالیت رسانه ای حذف امکان ارتباط میان اعضای صنف و استفاده از خرد جمعی در حل مشکلات، کاهش شدید قدرت بیان دستیاران، حذف شورای مرکزی و امکان ارتباط با مسئولین تصمیم گیرنده، محدود کردن ارتباطات شوراهای صنفی به معاونین دانشگاه ،حذف جایگاه دبیرکل و جایگزین شدن کمیته پیگیری امور رفاهی و همچنین ممانعت از تشکیل شوراهای هر حوزه با اجبار به مشارکت حداقل 20 درصدی اعضا، نیاز به تایید صلاحیت و وجود حسن شهرت "که کاملا سلیقه ای و نسبی است" از جمله تغییرات ایجاد شده در آئین نامه شوراهای صنفی است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید