پوشش ۱۳۰ بیماری در صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص مسیر استفاده از خدمات صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج گفت: امسال ۱۰۷ بیماری را به ۱۳۰ بیماری با هماهنگی با معاونت درمان وزارت بهداشت افزایش دادیم.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدمهدی ناصحی گفت: راجع به صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج گفتنیها زیاد داریم و مردم هم باید نسبت به وظایف این صندوق آشنا شوند، صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج بیمه سلامت با پیگیریهای جدی که ما در این چند سال داشتیم حداقل سه سال است که راه اندازی شده که البته مجلس خیلی کمک کرد، دولت تأمین اعتبار کرد و این صندوق سال اول با حدود ۵ همت راه اندازی شد.
وی افزود: از ابتدا با همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت بیماریهایی که لازم بود را تحت پوشش این صندوق بردیم. حدود ۱۰۷ بیماری بوده، شاید سردسته آنها سرطانها هستند، انواع سرطانها که الان هم بیشترین هزینه صندوق مربوط به این بیماریها است، پیوندها، همه اعضا و ارگانها تحت پوشش این صندوق هستند. بیماریهای متابولیک که عمدتاً در کودکی شناسایی میشود و شاید درمانهای سنگینی دارد، فشارخون، دیابت، بیماریهای عصبی، روانی، قلبی عروقی و خیلی از این بیماریهایی که خانوادهها با آن مواجه اند و شاید حتی آگاهی نداشته باشند که این یک حامی جدی به نام صندوق بیماریهای صعب العلاج دارد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: همه بیمهها چه بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و… میتوانند از این صندوق بهره ببرند. تعداد افرادی که الان در سامانههای ما ثبت نام شدند بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند که خدمت گرفتند، پرداخت هزینههای ما هم بالای ۸۰ درصد است خیلی از این بیماریها را تا صد درصد داریم پوشش میدهیم. شاید بحثی پیش بیاید با توجه به گرانی داروها و مردم هم گرفتارند توصیه ما این است که از مجرا و مسیر دولتی حتماً اقدام شود که هزینهها برای خانوادههایی که واقعاً استطاعت ندارند کاهش یابد.
ناصحی در خصوص مسیر استفاده از خدمات صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج گفت: امسال ۱۰۷ بیماری را به ۱۳۰ بیماری با هماهنگی با معاونت درمان وزارت بهداشت افزایش دادیم. با بودجه ۱۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان که رشد داشتیم این ۱۳۰ بیماری شده بیماریهایی که در سامانه بستههای آن آماده شده و الان میتوانند بدون مراجعات بعدی مستقیم دارو دریافت کنند که سهم صندوق هم محاسبه شود آن هم به ۶۹ بیماری یا گروه بیماری رسیده که این هم حرکت خوبی بوده که همکاران انجام دادند.
وی در خصوص اینکه اطلاعات را چگونه باید دریافت کنند اظهار کرد: سوال اولیه اگر دارند با شماره ۱۶۶۶ که سامانه بیمه سلامت است به صورت شبانه روزی پاسخگو است که راهنمایی میکند چه تعداد بیماری، کدام بیماری و پوشش به چه صورت است. اینها را شماره ۱۶۶۶ پاسخگو هستند و از جهت اینکه کدام مسیر را بروند و بعد از اینکه مطلع شدند باید نشان دار شوند، نشان دار شدن این بیماران هم از طرق مختلف است هر بیمهای برای خودش این افراد را نشان دار میکند مثلاً اگر بیمههای تأمین اجتماعی هم باشد، افراد اگر نتوانند به سامانهها دسترسی داشته باشند یا سخت باشد به ادارات بیمه پایه، سلامت یا تأمین اجتماعی یا حتی نیروهای مسلح مراجعه میکنند و آنجا بیمار نشان دار میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تصریح کرد: بعضی بیماریها را خود پزشکان میتوانند نشان دار کنند با مراجعهای که آنجا دارند. مثلاً یکی بیماری اوتیسم دارد پزشک میتواند با مدارکی که بارگذاری میکند این بیماری را نشان دار کند و از خدمات آن به صورت الکترونی بهره ببرد. یک بخش هم اگر خدمات الکترونیک نبود یا هنوز در سامانهها وارد نشد مبلغی را در نظر گرفته شده که خارج شمول است و به بیماران پرداخت میشود.
به گزارش مهر ناصحی در پایان در خصوص اینکه بعد از نشان دار شدن از چه مسیری برای دریافت خدمات مراجعه کنند که هزینههای آنها کمتر شود گفت: مراجعه به مراکز دولتی، دانشگاهی توصیه ما است، هم خدمات خدمات با کیفیت علمی است و هم اینکه هزینهها پایینتر است و خیلی از آنجاها در این مراکز پوشش ما صد درصد است برای سرطانها و انواع رادیوتراپی خیلی از این موارد به صورت صد درصد تحت پوشش هستند. پیوندها صد درصد تحت پوشش است. کاشت حلزون صد درصد تحت پوشش است و پرداخت میکنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید