افزایش ۱۴ درصدی بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا در کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، شهنام عرشی گفت: سه هزار و ۹۵۸ نفر به بیماریهای منتقله از آب و غذا در کشور سال گذشته مبتلا شدند و طغیان این بیماریها به دلیل پدیده جهانی شدن، افزایش مسافرت‌ها، توسعه‌ گردشگری و همچنین افزایش مصرف غذا در خارج از منزل، جابه جایی‌های جمعیتی و گسترش تجارت مواد غذایی در دنیا به‌ عنوان یک مشکل بهداشتی جهانی مطرح شده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: حدود ۶۰ درصد از موارد ابتلا به بیماریهای منتقله از آب و غذا مربوط به ۶ ماهه ابتدای سال و حدود ۴۰ درصد موارد مربوط به ۶ ماهه دوم سال بوده است، در نظام مراقبت بیماری های واگیر در کشور ما طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا در گروه بیماریهای مشمول گزارش دهی تلفنی و فوری است و چنانچه ۲ نفر یا بیشتر که از یک غذا یا آشامیدنی مشترک استفاده کرده اند بیمار شده و علائم بالینی مشترکی داشته باشند، به عنوان طغیان بیماری منتقله ازآب و غذا بوده و باید به سیستم سلامت گزارش تلفنی اعلام شود.

وی افزود: چنانچه افزایش موارد بیماریهای با علائم گوارشی مانند اسهال، استفراغ، تهوع، دل درد و سایر علایم همراه مشاهده شود نیز مراتب باید به صورت فوری گزارش شود و بر اساس دستورالعمل کشوری و در قالب ارزیابی های انسانی "کلینیکی وپاراکلینیکی" ارزیابی های محیطی و نیز بررسی مواد غذایی انجام خواهد شد، شستن دست‌ها، استفاده از آب سالم و بهداشتی، سالم سازی صحیح سبزیجات از جمله پاکسازی گل و لای، انگل‌زدایی، گندزدائی و شستشو با آب سالم، مصرف غذاهای پخته شده در اسرع وقت، نگهداری غذای پخته شده در ظرف در بسته در یخچال و دور نگه داشتن ظروف و مواد غذایی از دسترس حشرات، برای پیشگیری از بیماریهای متقله از آب و غذا ضروری است.


پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.