اتمام فاز اول مطالعه بالینی واکسن mRNA ایرانی کرونا
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا صالحی در خصوص آخرین وضعیت روند تحقیق و مطالعه اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا "کروناپسین شرکت رناپ" گفت: کارآزمایی بالینی فاز اول این واکسن با هدف ارزیابی بی‌خطری و بی‌ضرری واکسن mRNA ایرانی کرونا انجام شد. خوشبختانه در ۳۰ داوطلبی که تاکنون در مطالعه، شرکت داده شدند هیچگونه عارضه شدید یا عارضه منجر به بستری مشاهده نشده است.

مجری اصلی کارآزمایی بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا ادامه داد: این ۳۰ نفر در سه گروه تفکیک شده و ۲ گروه دو نوع واکسن "یک گروه واکسن ۲۵ میکروگرم و یک گروه واکسن ۵۰ میکروگرم" و یک گروه واکسن‌نما تزریق کردند. بیشتر عارضه گزارش شده مربوط به محل تزریق و در حد درد و قرمزی بوده است. از عوارض سیستمیک نسبتا شایع در داوطلبین می‌توان به کوفتگی و بدن درد شبه سرماخوردگی اشاره کرد که در موارد شدید طبقه‌بندی نمی‌شود.

وی در خصوص اینکه واکسن mRNA ایرانی کرونا تا چه اندازه توانایی ایجاد ایمنی داشته است؟ اظهار کرد: علی‌رغم اینکه این واکسن بر اساس ویروس اولیه کرونا ساخته شده است اما خوشبختانه در نتایج به دست آمده نشان داده شده است که نسبت به افرادی که واکسن‌نما دریافت کرده بودند خیلی موثر بوده و توانسته ایمنی‌زایی قابل توجهی ایجاد کند، تصمیمات برای فاز دوم و سوم کارآزمایی بالینی واکسن هنوز به قطعیت نرسیده است، تصمیم‌گیری با سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است.

صالحی اضافه کرد: احتمال دارد کار به سمتی پیش برود که در فاز دوم و سوم، واکسن بر اساس سویه‌های جدید کرونا بازطراحی شود که این نقطه قوتی برای این فناوری در کشور است. در حال حاضر شرکت دانش‌بنیان اعلام کرده است که آماده بازطراحی واکسن بر اساس زیرسویه‌های جدید کرونا است، کسانی که در فاز اول این مطالعه شرکت داده شدند در دُزهای قبلی واکسن "این‌اکتیویتد" "غیرفعال" تزریق کرده بودند. در واقع همه این ۳۰ نفر سه دز واکسن قبلی‌ را سینوفارم دریافت کرده‌اند.

مجری اصلی کارآزمایی بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی کرونا در خصوص واکسیناسیون کرونا در آینده نیز گفت: در این زمینه هنوز صحبت زیاد است و منابع علمی به این قطعیت نرسیده‌اند که این واکسیناسیون در آینده به چه شکل پیش برود و پروتکل واحدی اعلام نشده است. از طرفی برخی از منابع علمی مانند CDC آمریکا و یا سازمان بهداشت جهانی احتمال می‌دهند که لازم باشد یک واکسیناسیون سالانه پیش از آغاز فصل سرد سال برای افراد پرخطر انجام شود.

به گزارش ایسنا وی در پایان افزود: تکنولوژی mRNA در واکسن‌های مختلفی استفاده می‌شود، این یک روش نوین واکسن‌سازی با حداقل عوارض است و به نظر می‌رسد که احتمالا در آینده خیلی از واکسن‌ها به این سمت و سو بروند چون بروزرسانی آن هم نسبتا راحت است. از طرفی خیلی از داروها و واکسن‌های پیشگیری کننده از سرطان نیز می‌تواند بر اساس تکنولوژی mRNA طراحی شود که اگر چنین شود ما می‌توانیم یکی از فناوران این تکنولوژی جدید در پیشگیری از سرطان باشیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.