اختلاف نظرها در خصوص فروش اینترنتی دارو همچنان ادامه دارد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امین کلاهدوزان در شبکه ایکس نوشت: یک مغالطه جدید برای توجیه! به بقیه مصاحبه کاری ندارم. ولی عنوان کردن اینکه تجارت الکترونیکی دارو غیرقانونی است، با استناد به بند "ب" ماده ۶ ق. ت.ا از اساس مغالطه است. در جلسات مختلف که آخرین مورد آن در مجلس بود، این سواستفاده از بند تذکر داده شد.



توئیت رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به سخنان مرضیه بذرافشان مسئول رسانه و اطلاع‌رسانی انجمن داروسازان ایران در حاشیه یک نشست خبری با موضوع "مشکلات حوزه داروسازی کشور" مطرح شد.

مرضیه بذرافشان در این مصاحبه به بند "ب" ماده ۶ قانون تجارت الکترونیکی، مبنی بر "عدم فروش مواد دارویی به مصرف کنندگان نهایی" اشاره کرد و گفت: تجارت الکترونیک دارو غیرقانونی است و نیز بر اساس بند "ج" ماده هشت قانون تجارت الکترونیکی، مبنی بر اینکه "لزوم مشخص بودن مبدا فروش کالا" مبدا فروش دارو در پلتفرم‌ها مشخص نیست که این امر نیز غیرقانونی و نیز تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود.

براساس گزارشی که وزارت امور اقتصادی و دارایی کشور به استناد گزارش سایت بین‌المللیconvert group منتشر کرده، در سال 2021، فروش اینترنتی داروهای بدون نسخه در 88 کشور و فروش اینترنتی داروهایی که فقط با نسخه فروخته می‌شدند نیز در 47 کشور امکان‌پذیر بوده است.

همچنین پیش‌بینی شده است که سهم بازار فروش اینترنتی دارو نسبت به کل بازار دارو تا سال 2032 بیش از 3 برابر خواهد شد.

مطابق تبصره 2 ماده 8 این آیین‌نامه، هیئت وزیران وزارت بهداشت را مکلف کرده است تا ظرف مدت دو ماه، با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ضابطه‌ای را تدوین کند و در آن زمینه عملیاتی شدن توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها و کسب‌وکارهای اینترنتی را با رعایت اصل رقابت و جلوگیری از انحصار عملیاتی کند. با این حال و با گذشت بیش از 16 ماه از مهلتی که هیئت وزیران برای تدوین ضابطه معین کرده‌اند، نه تنها ضابطه مذکور توسط وزارت بهداشت ابلاغ نشده است بلکه وزیر بهداشت توزیع اینترنتی دارو را کار بسیار خطرناکی توصیف میکند و میگوید : ️ با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به توافق رسیده ایم که دارو از مجرای داروخانه‌ها توزیع شود و اگر داروخانه تشخیص داد، با مسئولیت خود دارو را اینترنتی عرضه کند.

ممکن است که پلت فرم ها برای مدتی فروش اینترنتی دارو را متوقف کرده باشند ولی اینکار در فضای مجازی "اینستاگرام،تلگرام،وب لاگ ها و ...." بی قاعده و ضابطه در حال انجام است .مردم هم خواهان آن هستند . اظهار نظرهای مسوولین در موافقت و مخالفت با این مهم تنها اختلاف بین دستگاههایی است که خیلی وقت پیش می بایست در جلسات کارشناسی حل میشد و تنها باعث به عقب افتادن تدوین و اجرای قانون میشود. سلامت نیوز

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.