آیا موج دوم اپیدمی کووید-۱۹ در راه است؟
این روزها اکثر صاحب نظران اپیدمیولوژیست، ویروسشناس و علوم اجتماعی و رفتاری در حال هشدار نسبت به بازگشایی قرنطینهها هستند چون بخصوص با افزایش دما رفتار مردم طوری خواهد بود که کنترل فاصله اجتماعی و دستورات بهداشتی سختتر خواهد شد. از جانب دیگر تجربه پاندمیهای قبلی حاکی از احتمال ایجاد موج دوم ابتلا میباشد. این هشدارها در حدی است که کابینه اروپا در بروکسل آنها را جدی گرفته و در صدد اتخاذ استراتژیهای متناسب میباشد. استفان کِرسمائکر سخنگوی کمیسیون اروپا از اعضا خواسته تا خود را برای موج دوم ابتلا آماده نگهدارند، کما اینکه در آلمان رشد مجدد در آمار ابتلا پس از ترقیق قرنطینه گزارش شده است.

یعنی از طرفی سیاستمداران و مدیران ارشد به فکر پیشگیری از فروپاشی ساختارهای اقتصادی و اجتماعی و حتی روانی جوامع هستند و با کاهش محدودیتها موافقند ولی کنشگران بهداشتی و صاحبنظران پزشکی بر طبق پیش بینیهای خود مخالف این امرند.
باید متذکر شد که این گشایش اختیاری مدارس در حالی است که بدترین اولویت در بازگشاییها محسوب میشود چون ابتلای کودکان به دلیل بیعلامتی و یا کمعلامتی بدترین اثر را بر گسترش بیماری در جامعه دارد. در حقیقت گشایش lockdown باید از مراکز و دفاتر اقتصادی مهم و یا مشاغل حیاتیتر آغاز گردد و نه از مراکز پر جمعیت آموزشی که این یک اشتباه استراتژیک در مهار اپیدمی محسوب میشود.
۱_ منتظر امواج بعدی اپیدمی باشیم.
۲_ دولت و ارگانهای مسول و مراکز بهداشتی و درمانی با درایت و آیندهنگری ملزومات حفاظتی، پیشگیری و درمانی را در ابعاد معقول تهیه و نگهداری کنند تا در موجهای بعدی با کمبود مواجه نشوند.
۳_ تستهای تشخیصی رپید اعتبارسنجی شده و انواع معتبر برای غربالگریها تهیه و نگهداری شود.
۴_ کادرهای پزشکی در فرصت بین دو موج بطور گسترده تست شده و بهبودیافتگان بطور کامل به کار برگردند.
۵_ در بازگشاییها مراکز اقتصادی و خدماتی حیاتی ابتدا باز شده و مراکز آموزشی در انتهای لیست قرار گیرند.
۶_ از اطمینان بخشی بیش از حد به مردم همزمان با وحشت پراکنی ممانعت بعمل آید.
۷_ تهیه بودجه مناسب برای پوشش خدمات پزشکی و جبران زحمات کادرهای پزشکی که باید در موجهای بعدی نیز تلاش و جانفشانی نمایند.
۸_ تمرکز بر پژوهشهای علمی که با تازههای پیشگیری، تشخیص و درمان سر و کار دارند.
۹_ در نظر داشتن اعمال مجدد قرنطینه وقتی اپیدمیولژیستها در خصوص موجهای بعدی هشدار دهند.
۱۰_ گسترش زیر ساختهای فضای مجازی و بهبود سرعت و قیمت آن جهت ترغیب مردم به تماس فیزیکی کمتر.
۱۱_ هرگونه تصمیمگیری برای سفت یا شل کردن قرنطینه و یا فاصلهگذاری باید بر مبنای مشاهدات اثبات شده اپیدمیولوژیک باشد.
۱۲_ دولتها باید بطور شفاف وضعیت را به مردم با آمار قابل اتکا و به همراه آموزش مداوم ارائه دهند چون رفتار مردم مهمترین مولفه در گسترش بیماری است. روابط عمومی سازمان نظام پزشکی
پایان پیام/
بیشتر بخوانید
بیشتر بخوانید
شبکههای اجتماعی
نظر خود را بنویسید