شیوه پرداخت DRG سلامتمحور است، اما فی فور سرویس خیر
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: طرح نسخه الکترونیکی در شهرستان خلخال در استان اردبیل اجرایی شده است و تا پایان سال در سایر شهرهای استان هم اجرا میشود. قواعد بیمه گری در نسخه الکترونیکی هنگام تجویز اعمال میشود و در این شرایط دیگر تجویز تصویربرداری یا آزمایش اضافه امکان پذیر نیست.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، طاهر موهبتی گفت: با کمک و همراهی پزشکان میتوان طرح نسخه الکترونیکی را به خوبی و در تمام کشور اجرا کرد و به مرور ارتقا داد. زیرا فرآیندهای الکترونیکی به مرور زمان تکمیل شده و به نتیجه میرسند، در شرایط سخت اقتصادی هم حتی آخرین جایی که باید مدیریت منابع در آن انجام شود، نظام سلامت است. در این شرایط باید بیشتر از همیشه با هم مهربان باشیم و گفتوگو کنیم تا از این وضعیت عبور کرده و آسیب نبینیم.
وی افزود: موضوع تجویز غیرمنطقی آزمایش، تصویربرداری و دارو مورد توجه سازمان بیمه سلامت است. در حال حاضر در هر خانهای چیزی حدود ۱۰۰ هزار تومان دارو وجود دارد و از طرفی مصرف بی رویه دارو نیز اتفاق میافتد. سرانه ۳.۲ قلم دارو در هر نسخه مناسب نیست و باید این میزان کاهش پیدا کند. هرچند مردم نیز در برخی موارد گمان میکنند اگر پزشکی داروی بیشتری تجویز کند، حتما پزشک بهتری است.
موهبتی درباره اجرای طرح پرستاری و مراقبت در منزل بیان کرد: یکی از مشکلات بستری طولانی مدت بیمار در آی سی یو بود که در واقع کمکی به درمان او نمیشد و فقط پرستاری و مراقبت اتفاق میافتاد. در این راستا طرح پرستاری و مراقبت در منزل را در ۶ استان با همکاری معاونت پرستاری وزارت بهداشت اجرایی کردیم که استان اردبیل نیز یکی از این استانها است. مراقبت در منزل میتواند منجر به مدیریت منابع و البته مراقبت بهتر از بیمار شود. نگاه بیمه سلامت به این طرح، شرایط مناسب بیمار برای بهبود است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: یکی از مهمترین برنامههای فعلی سازمان بیمه سلامت، پوشش بیمهای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) است که با همکاری کمیته امداد، این افراد تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و دفترچه بیمه سلامت دریافت کردند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: یکی از مهمترین برنامههای فعلی سازمان بیمه سلامت، پوشش بیمهای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) است که با همکاری کمیته امداد، این افراد تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته و دفترچه بیمه سلامت دریافت کردند.
وی درباره بیماران خاص تحت پوشش سازمان بیمه سلامت نیز بیان کرد: در کل کشور حدود ۷۰ هزار بیمار خاص داریم که برای این افراد نزدیک به هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه میشود. همچنین هزار و ۴۰۰ بیمار خاص در استان اردبیل داریم که ۱۴ میلیارد تومان برای این بیماران در سال هزینه میشود.
موهبتی درباره میزان بدهیهای این سازمان به مراکز طرف قرارداد گفت: در حال حاضر بدهی سازمان بیمه سلامت به صورت میانگین حدود ۳.۵ ماه است. بدهی بیمه سلامت به داروخانهها حدود ۲.۵ ماه، به بخش دولتی حدود ۳ ماه و به بخش خصوصی نیز نزدیک به ۴ ماه است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت ۵ صندوق بیمه همگانی سلامت، بیمه سلامت ایرانیان، روستاییان و عشایر، کارکنان دولت و سایر اقشار دارد. در طول سال به طور متوسط ۱۹۰ میلیون بار مراجعه به بخش دولتی و خصوصی داریم و خرید خدمات سلامت از بخش دولتی و خصوصی انجام میشود. در استان اردبیل حدود ۷۰ درصد خدمات سلامت از بخش دولتی خریداری میشود.
وی درباره شیوه پرداختی در نظام سلامت نیز اظهار داشت: یکی از مشکلات این است که پرداخت در حوزه سلامت بر اساس کیفیت انجام نمیشود. به طور مثال شیوه پرداخت DRG سلامت محور است، اما فی فور سرویس این طور نیست.
به گزارش روابط عمومی بیمه سلامت موهبتی در پایان درباره طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول سلامت منجر به کاهش میزان پرداختی از جیب مردم شد، اما نیازمند اصلاحاتی بود که در حال انجام است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید