بیمه سلامت رکن اصلی نظام بیمهای در دنیا است
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تحقق عدالت به معنای ایجاد فرصت برابر در همه زمینهها در کشور است، گفت: باید در کشور فرصت برابر آموزشی و سیاسی برای همه آحاد ملت وجود داشته باشد و این گونه نباشد که عدهای پشت درهای سیاست بمانند و عدهای دیگر از همه فیلترها عبور کنند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، اسحاق جهانگیری در آیین نکوداشت روز ملی بیمه سلامت که در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد با گرامیداشت یومالله 13 آبان خاطرنشان کرد: 13 آبان برای ملت بزرگ ایران روزی مهم، سرنوشتساز و تأثیرگذار است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در این روز سه حادثه تاریخی اتفاق افتاد؛ نخستین حادثه تبعید امام خمینی (ره) بعد از سخنرانی درباره تصویب لایحه کاپیتولاسیون به دستور آمریکاییها در مجلس بود. دومین حادثه مربوط به کشتار دانشآموزان عزیزمان در آبان ماه سال 57 بود. این حادثه در اوج روزهای پیروزی انقلاب اسلامی و به معنایی دیگر به دستور آمریکاییها رخ داد. آنها فکر میکردند که در ماههای آخر میتوانند با خشونت بیشتری مانع پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ 22 بهمنماه سال 57 شوند.
وی با اشاره به واقعه تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان پیرو خط امام در سال 58 افزود: سومین حادثه تاریخی که در سیزدهم آبانماه رخ داد تسخیر لانه جاسوسی بود؛ این اقدام به مناسبت رفتن شاه به آمریکا و یادآوری خاطره خروج شاه از کشور و کودتای 28 مرداد و بازگشت مجدد شاه به کشور بود. دانشجویان از آن واقعه تجربه داشتند و لانه جاسوسی را نیز بر اساس همان تجربه اشغال کردند که حرکتی تأثیرگذار بود.
جهانگیری گفت: آمریکاییها در سیزدهم آبان ماه سال گذشته بازگشت شدیدتر تحریمهای خود علیه ایران را اعلام کردند، امروز یک سال از تحریمهای شدیدی که آمریکاییها علیه ملت ایران اعمال کردند، میگذرد؛ قاعدتا برای آمریکاییها نیز 13 آبان روز مهمی بود که تلاش کردند ترتیبات تحریمهای اخیر خود را جوری عملی کنند که در مقابله با این روز قرار بگیرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص نامگذاری 13 آبان به عنوان روز استکبار ستیزی خاطرنشان کرد: 13 آبان واقعا یادآور استقلال طلبی ملت ایران است. طی یک قرن گذشته ملت ایران در تمام حرکات آزادیخواهانه خود به صورت جدی به دنبال استقلال، آزادی و توسعه و پیشرفت بوده است.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرح پوشش اجباری بیمه همگانی در کشور گفت: مطمئنا یکی از مهمترین رسالتهای ائمه و اولیای الهی و انقلاب اسلامی و همچنین امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری استقرار عدالت در کشور است و چنانچه که ما به دنبال آرمانی هستیم، هیچ آرمانی مقدستر از استقرار عدالت در کشور وجود ندارد.
جهانگیری تاکید کرد: توسعه بدون عدالت امکانپذیر نیست، و تحقق عدالت ایجاد فرصت برابر در همه زمینهها در کشور از جمله بخش آموزش و سیاست است، باید فرصت برابر آموزشی و سیاسی برای همه آحاد ملت ایجاد کنیم و این گونه نباشد که عدهای در پشت درهای سیاست بمانند و عدهای از همه فیلترها عبور کنند؛ عدهای با همه شایستگیهایشان پشت منصبها و مراحل سیاسی و اداری جا بمانند و عدهای دیگر بدون شایستگی بتوانند همه مدارج را طی کنند، عدالت در عرصه سیاسی یعنی اینکه باید برای همه آحاد ملت ایران فرصت مناسب فراهم کرد؛ البته همه این فرصتها باید قانونمند و در چارچوب قانون اعمال شوند.
معاون اول رئیس جمهور سلامت را نقطه برجسته فرصت برابر در جامعه عنوان کرد و افزود: مردم باید احساس کنند که در بخش سلامت از فرصت برابر برخوردار هستند. تجربه موفق جهانی که تاکنون بر اساس آن عمل شده است استقرار یک نظام بیمهای در همه مسائل است. حتی زمانی که مردم دغدغه سیل، تصادف و آتشسوزی را دارند پوشش بیمهای میتواند این دغدغهها را برطرف کند.
وی با تاکید بر اهمیت استقرار نظام بیمهای در کشور خاطرنشان کرد: بیمه سلامت رکن اصلی نظام بیمهای در دنیا و کانون اصلی تمرکز رویکرد عدالت طلبی در جامعه است، بیمه سلامت در کشور با این هدف ایجاد شد که افراد در هر نقطه در کشور تحت یک پوشش حداقلی و مطمئن درمانی باشند. در این راستا همه مسئولان بخش سلامت باید تلاش کنند تا موفق شویم این موضوع را به نحو مطلوب انجام دهیم.
جهانگیری با اشاره به اهتمام دولت تدبیر و امید به بخش سلامت جامعه خاطرنشان کرد: دولت تدبیر و امید از روز نخست فعالیت خود توجه به موضوع سلامت جامعه را در دستور کار خود قرار داد؛ در سال 92 که کشور در تحریم بود و ما اجازه داشتیم روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر کنیم، مسئله طرح تحول سلامت در دستور کار دولت قرار گرفت و این طرح در سال 93 اجرا شد.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: طرح تحول سلامت اقدام بسیار بزرگی بود که دولت در سختترین شرایط تحریمی آن را اجرا کرد، در تنها بخشی که قبول کردیم یک درصد مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود فقط برای اجرای طرح تحول سلامت بود و از این محل نیز منابع خوبی برای اجرای این طرح تخصیص یافت.
وی با تقدیر از خدمات قاضیزاده هاشمی وزیر پیشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: یکی از مباحثی که در طرح تحول سلامت با آن روبرو بودیم، این بود که باید اصلاحاتی در این طرح انجام شود تا بودجه بتواند پاسخگوی آن باشد. در این راستا خوشبختانه آقای نمکی وزیر بهداشت هم طرح تحول سلامت را با جدیت باور دارد و دنبال میکند و هم کسانی که در بخش بیمهای فعالیت میکنند با این طرح و اصلاحات آن آشنا هستند و در این راستا گامهای مناسبی در حال برداشته شدن است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه امروز دولت از نظر بودجهای در سختترین شرایط خود قرار دارد خاطرنشان کرد: آمریکاییها یک سال بعد از اعمال تحریمهای شدید خود میخواستند که اقتصاد ایران را به فروپاشی بکشانند ولی امروز با سربلندی میگویم که وضع اقتصاد ایران با سربلندی قابل مقایسه با چنین روزهایی در سال گذشته نیست. امروز هم جهت تورم اقتصاد عوض شده و به سمت کاهشی در حال حرکت است و هم جهت رشد اقتصادی تغییر کرده و به سمت مثبت در حال حرکت است. تابستان امسال نسبت به سال قبل 840 هزار شغل جدید ایجاد شد، این در حالیست که فقط یک اقتصاد پویا و گردنکلفت میتواند چنین کاری را انجام دهد، امروز ثبات خوبی در اقتصاد کشور حاکم شده است، البته همچنان وضع معیشت مردم از دغدغههای اصلی دولت محسوب میشود.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: امروز در بخش بودجهای نیازمند تأمین درآمدهای جدید و صرفهجوییهای شدیدی در هزینههای دستگاههای دولتی هستیم. با این حال در چنین شرایطی از طرف دولت اعلام میکنیم که بخش سلامت به هیچ وجه از اولویت توجه و حمایت دولت خارج نشده است. به مردم اطمینان میدهیم که همچنان مسئله سلامت آنها دغدغه اصلی دولت است و ما به دنبال آن هستیم تا با اصلاحاتی که بر روی طرح تحول سلامت انجام دادهایم، این طرح را به خوبی به پیش ببریم.
وی با اشاره به ثبتنام 10 میلیون نفر در مرحله قبلی طرح بیمه همگانی گفت: بعد از ثبت نامهای مرحله قبلی وضعیت افرادی که در پوشش بیمه درمانی همپوشانی داشتند رسیدگی شد و افرادی که از تمکن مالی برخوردار بودند از پوشش بیمههای درمانی حذف شدند. برای طبقات ضعیف جامعه پوشش اجباری پیشبینی شده که بر اساس آن اگر فردی تا 40 درصد حداقل حقوق درآمد داشته باشد، صددرصد هزینههای بیمهاش توسط دولت پرداخت میشود.
جهانگیری با تاکید بر لزوم تکریم پزشکان به عنوان بزرگترین سرمایههای کشور اظهار کرد: ممکن است در هر جامعهای مشکلاتی وجود داشته باشد و افرادی باشند که مرتکب تخلفاتی میشوند اما نباید گروههای مرجعی همچون پزشکان که مورد اعتماد مردم هستند به خاطر اشتباه عدهای از همان جامعه احساس کنند که اقداماتشان نادیده گرفته شده است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: جامعه پزشکان و فرهنگیان امروز بالاترین درصد اعتماد در میان مردم را دارند، اگر دولت بخواهد که از قشری مالیات بگیرد نهایتا این کار را انجام میدهد و پزشکان نیز حتما قانونمند هستند و در این زمینه با سیاستهای دولت همراهی میکنند، اما اگر در جایی اتفاقی افتاد و یک نفر رفتاری انجام داد نباید این رفتار به همه جامعه پزشکی تعمیم داده شود.
وی افزود: امروز ایران به اعتبار پزشکانش در منطقه سرآمد شده است، از پزشکان به عنوان مهمترین سرمایههای کشور صمیمانه تشکر میکنم. همچنین از کسانی که در بخش دارویی فعالیت میکنند نیز قدردانی میکنم. بر اساس گفتههای وزیر بهداشت امروز 97 درصد داروی مورد نیاز کشور در داخل تولید میشود که این اقدام بزرگی است. امروز به مردم این اطمینان داده شده که در بدترین شرایط نیز بخش تامین داروی کشور اجازه نمیدهد در موضوع دارو و تجهیزات پزشکی کشور با مشکل روبرو شود.
جهانگیری با اشاره به برخی انتقادات از عملکرد دولت در صدور مجوز واردات برخی کالاها در ماههای ابتدایی سال 97 اظهار کرد: گاهی میشنویم که برخی میگویند در دو ماه سال قبل آنقدر ارز برای واردات کالا داده شد؛ این افراد فکر میکنند که تخصیص این میزان ارز کار بدی بوده است این در حالی است که این اقدام بهترین کاری بود که میتوانست انجام شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اعلام آمریکا در خصوص اعمال تحریمهای شدیدتر علیه کشور ادامه داد: آمریکاییها از اردیبهشتماه اعلام کرده بودند که از ماههای مرداد و آبان تحریمهای جدیدشان را اعمال میکنند؛ آیا ما باید دست روی دست میگذاشتیم، مینشستیم و نگاه میکردیم که تحریم شویم؟
به گزارش ایسنا وی در پایان یادآور شد: چند ماه پیش از اعمال تحریمها برای برخی کالاهای اساسی و پر نیاز کشور برای بیش از نیاز کشور کالا وارد کردیم؛ آیندهنگری و دانش مدیریتی حکم میکند که در موقع مناسب تصمیمات خوب و دقیق اتخاذ شود تا مردم با مشکل مواجه نباشند.
به گزارش ایسنا وی در پایان یادآور شد: چند ماه پیش از اعمال تحریمها برای برخی کالاهای اساسی و پر نیاز کشور برای بیش از نیاز کشور کالا وارد کردیم؛ آیندهنگری و دانش مدیریتی حکم میکند که در موقع مناسب تصمیمات خوب و دقیق اتخاذ شود تا مردم با مشکل مواجه نباشند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید